Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Δεν σε χάλασε...

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορούσε μείωση προστίμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων - πρόστιμο το οποίο είχε επιβάλει προκάτοχος του κ. Ψωμιάδη. Το Δικαστήριο διαφοροποιήθηκε από την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε προτείνει την απαλλαγή του κατηγορουμένου από το συγκεκριμένο αδίκημα.


«Τιμώ και σέβομαι την τεκμηριωμένη αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας. Δέχομαι την απόφαση του Δικαστηρίου. Σε αντίθεση με το Κράτος, εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο», είπε ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε ότι η Νομαρχία θα συνεχίσει να επιβάλλει πρόστιμα για να συνετίζει τους πολίτες και όχι για να τους εξοντώνει.

Εμφανίστηκε δε βέβαιος για την πλήρη δικαίωσή του στο δευτεροβάθμιο Εφετείο και τόνισε: «Οι συκοφάντες θα πάρουν πάλι την απάντησή τους από το λαό της Θεσσαλονίκης».

Απολογούμενος, την Πέμπτη, ο κ. Ψωμιάδης είχε πει: «Λειτούργησα στα όρια του νόμου, θέλοντας να δείξω το ανθρώπινο πρόσωπο της Νομαρχίας. Έχω μειώσει στο ελάχιστο εκατοντάδες πρόστιμα και δεν έχω ξεπεράσει ποτέ τα όρια. Τι να έκανα με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία; Ήταν ετοιμοθάνατος, να τον έστελνα στο θάνατο; Καλύτερα να πέθαινα εγώ ο ίδιος. Για μένα και τη Νομαρχία ο άνθρωπος είναι πάνω από τα οικονομικά. Εξάλλου, το 80% των προστίμων που επιβάλλει γενικώς το Δημόσιο δεν πληρώνονται. Το κράτος χάνει καθημερινά εκατομμύρια ευρώ κι εγώ μείωσα το πρόστιμο, αν θέλετε, για να γίνει πιο ρεαλιστική η είσπραξή του. Όπως και έγινε».

Και ποιος σου είπε ρε καραγκιόζη ότι είναι στην αρμοδιότητά σου να κρίνεις αν και κατά πόσο είναι ρεαλιστικό το ύψος του προστίμου;

Το πρόστιμο για την μη χρήση κράνους οδήγησης ή ζώνης ασφαλείας είναι 350 ευρώ, Είναι ρεαλιστικό ρε τενεκέ ξεγάνωτε ένα πρόστιμο τέτοιας φύσεως να ισούται με το ήμισυ του βασικού μισθού;

Τόσες επιχειρήσεις πιάστηκαν οι οποίες στα γραφεία τους είχαν εγκατεστημένο παράνομο λογισμικό και ειδικότερα κλεψίτυπα Windows. Είναι ρεαλιστικό το πρόστιμο των 1000 ευρώ ανά η/υ; Εκεί γιατί κάνεις μόκο; Γιατί μάλλον θα σου ρίξει κανένα τηλέφωνο ο Αμερικανός πρόξενος και θα σου φύγει η όρεξη για δημαρχιλίκια.

Και για να ‘χουμε το καλό ρώτημα, ποια είναι εκείνα τα εκατοντάδες πρόστιμα που έχεις μειώσει; Με ποια αρμοδιότητα; Και τι σημαίνει, άραγε, ότι το 80% των προστίμων δεν εισπράττονται;

Ρούφα τώρα 12 μηνάκια για να μάθεις άλλη φορά να μην φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν παλιοτσουκνίδα.

Υ.Γ

Συγχαρητήρια στον κύριο Ηλία Τυχαλάκη, τον τέως προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εμπορίου της νομαρχίας Θεσσαλονίκης που είχε το ψυχικό σθένος να καταγγείλει τον ανεκδιήγητο στην δικαιοσύνη.

απο kommatoskylo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου