Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Παπαθεμελή κάτσε φρόνιμα

Μόλις μου εστάλη ένα e-mail με τίτλο “Το ΠΑΜΜΕ καλεί τους Κρητικούς στην οργάνωση του Μακεδονικού Μετώπου”, το οποίο αναφέρει ακριβώς τα εξής:

Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, απευθύνει θερμή παράκληση προς τους Κρήτες αδελφούς, να βοηθήσουν στην οργάνωση και δικτύωση του ΠΑΜΜΕ στην μεγαλόνησο.

«Οι Κρητικοί, που έδωσαν πρώτοι παρόν στον Μακεδονικό Αγώνα - τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΜΕ - κουβαλούν στους ώμους τους την βαριά κληρονομιά των παππούδων τους Μακεδονομάχων. Τώρα που η Μακεδονία οργανώνεται και δικτυώνεται, συστηματικά αυτή τη φορά γύρω από το Μακεδονικό Μέτωπο, η Κρήτη, δεν μπορεί να μείνει έξω από τον κοινό αγώνα, ενάντια στους σφετεριστές του εθνοχώρου μας. Είμαστε σίγουροι πως οι Κρητικοί, θα είναι και πάλι πρώτοι μαζί με τους Μακεδόνες αδελφούς, στην στελέχωση του Μακεδονικού Μετώπου. Τους καλούμε όλους, να επικοινωνήσουν μαζί μας, για να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας και πάλι όπως έκαναν οι πρόγονοί μας με κρητική τσικουδιά και μακεδονικό τσίπουρο, στήνοντας γραφεία του ΠΑΜΜΕ, από τον Κίσσαμο των Χανίων, μέχρι το Παλαιόκαστρο της Σητείας».

Απαντώ δημοσίως, μια και καλή, και καλό είναι το ίδιο να πράξει και ο υπόλοιπος κόσμος των blogs.

Κύριε Παπαθεμελή, εφόσον αδυνατείτε να φερθείτε έξυπνα, τουλάχιστον φερθείτε έντιμα - τώρα στα τελειώματα. Συμμαζευτείτε και αφήστε τις αηδίες με τους Κρητικούς. Αντί να τους προτείνετε αυτά που περιγράφονται στο e-mail, γιατί δεν μας λέτε την γνώμη σας για το “κυοφορούμενο” δημοψήφισμα που απεργάζεται την “ανεξαρτητοποίηση” και την απόσχιση της Κρήτης από τον Ελληνικό κορμό το 2012; Γιατί δεν υποδεικνύετε στους Κρητικούς πώς και από ποιον να φυλάνε τα νώτα τους; Πώς και ποιοι επιδιώκουν να τινάξουν την Ελλάδα στον αέρα με όχημα – μεταξύ άλλων – την Μεγαλόνησο; Μα επιτέλους, μέχρι πότε θα πιστεύετε ότι οι Έλληνες ζουν στην εποχή των σπηλαίων; Στην εποχή που η αγραμματοσύνη, η θρησκοληψία, ο χαφιεδισμός και ο ραγιαδισμός έσφιγγαν την καρωτίδα της Ελλάδας; Αφού ποτέ δεν μας απαντήσατε σχετικά με τα στοιχεία που συλλέξατε περί τρομοκρατίας όταν ήσαστε υπουργός Δημοσίας Τάξεως, τουλάχιστον απαντήστε στα ελάχιστα παρακάτω:

Τέλος αφήσαμε το ΠΑΜΜΕ. Τους γνωστούς και μη εξαιρετέους "μακεδονομάχους". Αυτοί πήραν σ' αυτές τις εκλογές εκείνα, που, αν ήμασταν χυδαίοι σαν τον Ζουράρη, θα τα περιγράφαμε με μεγάλη ακρίβεια. Τον θεωρούμε χυδαίο όχι για την αθυροστομία του, αλλά γιατί μονίμως κάνει κατάχρηση λόγου, χωρίς ποτέ να έχει πει τίποτε άξιο να ειπωθεί. Ένας πραγματικός "θαυματοποιός", ο οποίος μπορεί να μετατρέψει σε απλό θόρυβο το πιο θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου. Το δικαίωμα να μιλάει και να εκφράζει ελεύθερα τη σκέψη του. Ο Ζουράρης είναι σαν τους χορδιστές του πιάνου, οι οποίοι γνωρίζουν όλες τις νότες με ακρίβεια, χωρίς να μπορούν να παίξουν ούτε ένα τραγούδι. Γνωρίζει άπταιστα ελληνικά και το τελικό "προϊόν" του λόγου του συναγωνίζεται τον λόγο των μουγκών. Γνωρίζει άριστα όλες τις στάσεις του σεξ, αλλά δυστυχώς είναι ένας κοινός ανίκανος ευνούχος. Αυτός μαζί με τον "γίγαντα" Παπαθεμελή έφτιαξαν το Παμμακεδονικό Μέτωπο.

Το "μέτωπο" αυτό είναι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν των εμπνευστών του, που είναι ο Ζουράρης με τον Παπαθεμελή. Μεγάλο "στόμα" σε μικρό "κορμί". Πήραν τα μεγάλα και τα έκαναν μικρά, προσαρμόζοντάς τα στα μέτρα τους. Καπηλεύτηκαν το Μακεδονικό Ζήτημα, για να σώσουν τις πολιτικές τους υπάρξεις. Καπηλεύτηκαν ένα μέγα εθνικό ζήτημα, για να εξασφαλίσουν ιδιωτικό κέρδος. Αν κάποιοι αμφισβητούν πραγματικά την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αυτοί δεν είναι οι σλαβόφωνοι γείτονές μας. Είναι αυτοί, οι οποίοι προσπαθούν να χειριστούν τους Μακεδόνες σαν βαρβάρους μειονοτικούς. Αυτοί, οι οποίοι προσπαθούν να παραστήσουν τους "πατερούληδες" των Μακεδόνων, όπως ο Παπαθεμελής και η παρέα του. Οι βάρβαροι έχουν "πατερούληδες" για να τους προστατεύουν, ενώ οι Έλληνες έχουν τους εαυτούς τους.

Έλληνες δεν είναι οι Μακεδόνες; Γιατί ο Παπαθεμελής προσπάθησε να τους αποκολλήσει από τον ελληνικό κορμό και να τους χειριστεί σαν "Ιθαγενείς" με ειδική άποψη; Απλά πράγματα. Εκτός από τον στόχο του Παπαθεμελή να επιβιώσει σε κάποιο πολιτικό πόστο και με κάποιον "πλαδαρό" μισθό, δεν κατανοούμε την επιλογή του. Δεν είδαμε κανένα Πανηπειρωτικό Μέτωπο να συντίθεται, εξαιτίας του προβλήματος με τους Τσάμηδες, ώστε να κατανοούμε το μακεδονικό "Μέτωπο" του κοντού και του χαζού. Από τη στιγμή που οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, τους φέρεσαι ως Έλληνες και άρα δεν τους διαχωρίζεις από τους υπολοίπους. Προτείνεις λύση στην κοινή ελληνική "δεξαμενή" προβλημάτων και περιμένεις να σε ψηφίσουν οι Έλληνες. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έχουν μια συγκεκριμένη λογική. Το μακεδονικό πρόβλημα είναι πρόβλημα όλων των Ελλήνων και άρα και των Μακεδόνων.

Προς τι ο διαχωρισμός τους; Τι ακριβώς φιλοδοξούσε να γίνει ο Παπαθεμελής σ' αυτές τις ευρωεκλογές; Έλληνας ευρωβουλευτής ή Μακεδόνας "μειονοτικός" αντιπρόσωπος των Μακεδόνων στην Ευρωβουλή; Το πρόβλημα της ανεργίας, της μερικής απασχόλησης, των συνταξιοδοτικών ορίων ή του περιβάλλοντος δεν τον απασχολούν όπως τους υπόλοιπους Έλληνες και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, οι οποίοι διεκδικούσαν την ψήφο τους; Μόνον το Μακεδονικό Ζήτημα τον απασχολεί ως "μειονοτικό"; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και όταν γίνονται είναι επικίνδυνα. Πόσο μάλλον όταν γίνονται από κάποιους, οι οποίοι θέλουν να λένε ότι υπερασπίζονται την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μόνον οι "Αβοριγίνες" έχουν ειδικές "ηγεσίες", για να χειριστούν τα ειδικά "προβλήματά" τους.

Ο Παπαθεμελής δεν μπορεί να καταλάβει ένα απλό πράγμα. Δεν τον θέλει ο κόσμος. Είναι αντιπαθής στον κόσμο. Δεν τον θέλουν οι ίδιοι οι Μακεδόνες. Τους ενοχλεί να μπαίνει αυθαίρετα επικεφαλής τους. Η Μακεδονία δεν τον έχει ανάγκη. Η Μακεδονία έχει νέα παιδιά με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά από αυτά του Παπαθεμελή, για να την υπερασπιστούν. Είναι προφανές ότι αυτός έχει ανάγκη τη Μακεδονία για το "μεροκάματό" του. Τελείωσε η "στημένη" καριέρα του. Η "καριέρα" ελέω Εκκλησίας και δικομματισμού. Η "καριέρα", που του εξασφάλιζε το παπαδαριό και οι φασίστες της Αθήνας. Χίλιες φορές να ξαναζήσει, δεν θα μπορέσει να επαναλάβει τη "τζάμπα" επιτυχία, που είχε την τύχη ν' απολαύσει. Αντί λοιπόν να ενοχλεί τον κόσμο με τις υστερίες του, του προτείνουμε να πάει στην Εκκλησία και να ευχαριστήσει τον Κύριο για το "θαύμα" που έχει ήδη απολαύσει, αλλά δυστυχώς γι' αυτόν τελείωσε.

Μέχρι να το κάνει αυτό, θα εξευτελίζεται και θα "λερώνει" ό,τι πιάνει στα χέρια του. Δυστυχώς θα λερώνει και ό,τι είναι ιερό για εμάς τους Μακεδόνες. Ρισκάρει τώρα στη δύση της ζωής του να εξευτελιστεί, γιατί δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Δεν καταλαβαίνει το πιο σημαντικό. Δεν καταλαβαίνει ότι ο χρόνος και η κοινωνία τον "ξεπέρασαν". Αυτός, ο οποίος δεν σέβεται την ιστορία, καταλήγει στο τέλος να βρίσκεται απέναντί της. Αυτός, ο οποίος πηγαίνει να την εκμεταλλευτεί, θα προσβληθεί από αυτήν. Όποιος δεν φεύγει αξιοπρεπώς και όταν πρέπει από το προσκήνιο, στο τέλος καταλήγει να τον "σέρνουν" τα σκυλιά.

Αυτό κινδυνεύουν να πάθουν οι δύο γραφικές "καρικατούρες" της Θεσσαλονίκης. Προκαλούν την ιστορία και θα την αναγκάσουν να τους προσβάλει. Να προσβάλει τόσο το "γενναίο" παπαδοπαίδι όσο και τον κενολόγο συνέταιρό του. Να προσβάλει τον κοντό, που θέλει να ηγηθεί των πιο υψηλόσωμων από τους Έλληνες, όπως αυτό προσδιορίζεται από τον όρο Μακεδόνας. Να προσβάλει τον χαζό, που θέλει να ηγηθεί των παγκοσμίως γνωστών για την εξυπνάδα τους Ελλήνων. Προς το παρόν αυτοί οι δύο με τη συμπεριφορά τους εξασφαλίζουν ένα σίγουρο "χαρακίρι" στον Φίλιππο και στην Ολυμπιάδα.

Και που ‘σαι, κυρ Στέλιο; Αν έχεις όρεξη για μηνύσεις, μην κοιτάς εμένα. Βάλτα με τον ΤΡΑΪΑΝΟΥ.

Ο ΤΡΑϊΑΝΟΥ την επιταγή την έχει κομμένη εδώ και καιρό.

Βάλε όσα μηδενικά θέλεις και τράβα να στην εξαργυρώσει.

απο kommatoskylo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου