Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

10.000.000 Έλληνες αναρωτιούνται


Τούτες εδώ τις μέρες που κυρίαρχο θέμα είναι η απόφαση του πρωθυπουργού να προκηρύξει την πρόωρη διεξαγωγή των εκλογών, εγράφησαν και ακούστηκαν πολλές απόψεις. Από όλον τον σώφρονα κόσμο, απαλλαγμένο από κομματικές παρωπίδες ή εξαρτήσεις, αποστασιοποιημένο ή απηυδησμένο, μακρινό και ψύχραιμο παρατηρητή, ετέθη πολλάκις ένα ερώτημα. Ερώτημα που αβίαστα προκύπτει από μία υποψία, υποψία ισχυρή στα όρια της βεβαιότητας.

Ο πρωθυπουργός είναι βέβαιο ότι σύρθηκε στην λήψη της απόφασής του. Το ερώτημα είναι γιατί σύρθηκε. Αφήνοντας κατά μέρος όλα τα σενάρια που κάποια εξ’ αυτών είναι μεστά ουσίας και νοήματος ενώ κάποια άλλα στερούνται την στοιχειώδη λογική, ας επιχειρήσουμε να θέσουμε και εμείς ένα ερώτημα. Ερώτημα που, ίσως, θα έπρεπε να έχει τεθεί από την πρώτη στιγμή.

Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι αν σύρθηκε ή όχι. Το ερώτημα δεν είναι από ποιους σύρθηκε. Το ερώτημα δεν είναι γιατί, ποιος και με ποιον τρόπο τον έσυρε. Το ερώτημα είναι το εξής:

Γιατί κύριε πρωθυπουργέ δεν μας αποκαλύπτετε εσείς ο ίδιος ποιος σας ώθησε σε αυτήν την απόφαση; Γιατί κύριε πρωθυπουργέ δεν κάνετε κοινωνό των εμποδίων σας την ελληνική κοινωνία; Γιατί δεν μας λέτε ποιοι, εντός και εκτός συνόρων, σας απειλούν; Πώς μας απειλούν; Γιατί δεν ζητάτε απευθείας την στήριξη του ελληνικού λαού; Στήριξη που εν ριπή οφθαλμού μπορεί να μεταμορφωθεί σε χειμαρρώδη ισχύ;

Αυτό δυστυχώς μπορούν να το πράξουν μόνο ηγέτες τύπου Αλέξανδρου. Ηγέτες που είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για τους στρατιώτες τους και αυτοί με την σειρά τους είναι έτοιμοι να σκοτωθούν για τον ηγέτη τους. Στα έδρανα της Βουλής και δυστυχώς στην “αφρόκρεμα” της ελληνικής κοινωνίας δεν υπάρχουν τέτοιοι ηγέτες. Αντιθέτως, στον “πάτο” της ελληνικής κοινωνίας υπάρχουν πολλοί πολύ πρόθυμοι να σας κατασπαράξουν. Να σας σφάξουν γιατί τους κάψατε. Να σας πνίξουν γιατί τους βιάσατε. Να σας ξεκοιλιάσουν γιατί τους γδάρατε. Να σας δέσουν στα δέντρα του Σίνη γιατί τους βάλατε στην κλίνη του Προκρούστη.

Η εν γένει πρωθυπουργική συμπεριφορά σας, λαμβάνοντας υπόψιν και τους παρελθόντες ανασχηματισμούς, μόνο ένα πράγμα καταδεικνύει. Συντηρώντας πολιτικά ζωντανό το κατακάθι της ελληνικής κοινωνίας, επιμένοντας μανιωδώς και αυτοκαταστροφικά να διατηρείτε εν ζωή τον σιχαμερό απόπατο, το απόλυτο βδέλυγμα, τους κατ’ εξακολούθησιν και κατά συρροήν ανθέλληνες, τους απευθείας απόγονους του μεγαλύτερου καθάρματος που έζησε στην Ελλάδα, του Λευτέρη Βενιζέλου – αυτού που ακόμα και ως νεκρός φυγαδεύτηκε για να γλυτώσει από την μήνιν του κόσμου… αυτό το γεγονός δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην σκέψη μας… παρά μόνο ένα…

ΕΚΒΙΑΖΕΣΤΕ…

ΣΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ κύριε Καραμανλή; Εκβιάζεστε για πολιτικούς ή προσωπικούς λόγους; Εκβιάζεστε για πεπραγμένα των κυβερνήσεών σας, για πεπραγμένα της βουλευτικής σας θητείας, της φοιτητικής σας ζωής, του έγγαμου βίου σας, του εργένικου βίου σας;

Μα επιτέλους… 10.000.000 Έλληνες αναρωτιούνται… Τι άλλο περιμένεις για να εξοντώσεις αυτήν την φάρα, αυτή την κακοήθη δυσπλασία, αυτόν τον όγκο, αυτόν τον καρκίνο; Περιμένεις να κάνει μετάσταση σε όλη την Ελλάδα;

Είσαι πολύ λίγος κύριε πρωθυπουργέ.

Είσαι πολύ λίγος όχι γιατί είσαι απατεώνας ούτε γιατί είσαι λαμόγιο. Αλλά γιατί δεν είσαι ειλικρινής. Γιατί φοβάσαι. Γιατί είσαι ρίψασπις. Και εσύ και όλοι οι 299.

Κανονικά, εσύ και το διακομματικό συνάφι σου, πρέπει να επιβιβαστείτε στο πρώτο βαγόνι και να εξαφανιστείτε στα βάθη της Σιβηρίας. Επειδή, όμως, το ψύχος είναι δριμύ θα σας ευχηθώ και θα σας προτρέψω να πάτε κάπου πιο ζεστά.

Άει στο διάολο κύριε πρωθυπουργέ…

απο kommatoskylo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου