Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Fisher: H Fed πρέπει να έχει γνώση των επιπτώσεων των αποφάσεών της στο δολάριο

Την αναγκαιότητα οι αξιωματούχοι της Fed να έχουν γνώση των επιπτώσεων που μπορεί να προκαλούν στο δολάριο οι κινήσεις της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ εξέφρασε ο Richard Fisher, επικεφαλής της περιφερειακής Fed του Dallas.

«Πρέπει να γνωρίζουμε τι συνέπεια θα έχει απέναντι στο δολάριο η οποιαδήποτε κίνηση της Fed και συγκεκριμένα απέναντι στην ισοτιμία του με τα υπόλοιπα νομίσματα» ανέφερε, μιλώντας στο Bloomberg, ο Fisher.

Το αμερικανικό νόμισμα έχει χάσει πάνω από το 6% της αξίας του έναντι των υπολοίπων έξι κυριοτέρων νομισμάτων από τις 27 Αυγούστου, οπότε και ο διοικητής της Fed, Ben Bernanke δήλωσε ότι «θα κάνουμε ότι είναι περισσότερο δυνατόν προκειμένου να στηρίξουμε την αμερικανική οικονομία».

Σύμφωνα με τον Fisher, οι δράσεις της Fed δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την πορεία του δολαρίου. «Σημαντικός είναι, επίσης, ο αντίκτυπος της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το μέγα ζήτημα των τελευταίων εβδομάδων (δεν είναι άλλο από τις αυξανόμενες προσδοκίες για νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed), αξίζει να σημειωθεί ότι o Fisher έχει δηλώσει, όχι μια, αλλά δύο φορές μέσα σε ένα μήνα ότι η περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση δεν είναι βεβαιότητα. «Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση επί του θέματος» επανέλαβε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου