Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Με διαδικασίες εξπρές ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

  • Σκοπός του θεσμικού διαλόγου είναι η δικαιοσύνη να βοηθήσει με την απλούστευση διαδικασιών στο επιχειρείν της χώρας και την πραγματοποίηση επενδύσεων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει νομοσχέδιο για να εκδικάζονται οι υποθέσεις που σχετίζονται με υπουργούς με διαδικασίες εξπρές και να αποδίδεται δικαιοσύνη με πιο απλουστευμένο τρόπο.

 

Ειδικότερα, ο υπουργός Χάρης Καστανίδης, σημείωσε στη Βουλή ότι το νομοσχέδιο αφορά στους υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς και ειδικούς γραμματείς, διοικητές δημοσίων οργανισμών, αλλά δεν θα ισχύσει για τα αδικήματα όσων υπάγονται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ουσιαστικά, με γρήγορες διαδικασίες θα εκδικάζονται τα αδικήματα υπουργών, που επωφελούνται της ιδιότητας τους, όπως είναι το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος. Η προκαταρκτική εξέταση θα διαρκεί μόνο δύο μήνες και η ανάκριση θα ολοκληρώνεται σε τέσσερις μήνες. Ύστερα, η διαδικασία θα παρακάμπτει την έκδοση βουλεύματος και η υπόθεση θα οδηγείται απευθείας στο ακροατήριο, μέσα σε δύο μήνες.

Επιπλέον, ανέφερε την έναρξη θεσμικού διαλόγου μεταξύ Εκτελεστικής, Νομοθετικής και Δικαστικής Εξουσίας, με σκοπό την ανάληψη από κοινού της ευθύνης να αντιμετωπιστούν ζωτικής σημασίας οικονομικά, κοινωνικά και θεσμικά προβλήματα.

Σκοπός του θεσμικού διαλόγου είναι η δικαιοσύνη να βοηθήσει με την απλούστευση διαδικασιών στο επιχειρείν της χώρας και την πραγματοποίηση επενδύσεων.

Παράλληλα, μίλησε και για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν με τους «Αγανακτισμένους» και τον αποκλεισμό των βουλευτών, σημειώνοντας ότι «αυτοί που προπηλακίζουν το κοινοβούλιο, προπηλακίζουν την ίδια τη δημοκρατία».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου