Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ομπάμα για Ισραήλ: Ισως διαφωνήσουμε σε λίγους μήνες

the end Απειλούνται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, λόγω των διαφορετικών αντιλήψεων που έχουν οι δύο χώρες για την επίλυση του Παλαιστινιακού, ωστόσο οι μεταξύ τους δεσμοί είναι άθραυστοι, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση «Δημοκρατών φίλων του Ισραήλ» για την ενίσχυση της προεκλογικής του εκστρατείας στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Εξήγησε ότι οι δύο χώρες έχουν «τακτικές» διαφωνίες στον τρόπο που αντιλαμβάνονται την ειρηνευτική διαδικασία, ωστόσο οι δεσμοί που τις συνδέουν δεν μπορούν να σπάσουν όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στο μέλλον. Φρόντισε βέβαια να εξηγήσει και πώς θα αποφευχθούν αυτές οι δυσκολίες: «Είναι αλήθεια ότι ΗΠΑ και Ισραήλ θα πρέπει να κοιτάξουν το νέο περιβάλλον με νέα ματιά»

…είπε εννοώντας τις αλλαγές στα διπλωματικά δεδομένα κυρίως από την Αραβική Ανοιξη. «Το να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα που κάναμε στο παρελθόν με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα αποδώσουν δεν αρκεί. Θα πρέπει να δείξουμε φαντασία και να δεσμευτούμε. Θα πρέπει να προωθήσουμε ό,τι καλύτερο έχει η Μέση Ανατολή...», είπε και προέβλεψε ότι το προσεχές διάστημα «σε 6, 12 ή 24 μήνες» θα εμφανιστούν ενδεχομένως «τακτικές διαφωνίες» αλλά, είπε, η κυβέρνησή του θα κινητοποιήσει όλη της τη δημιουργική ισχύ, υπέρ της ειρήνης.

(Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο)

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου