Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Το πρώτο βήμα, για το χρέος των ΗΠΑ, έγινε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

obamabiden-300x225Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το βαρυσήμαντο νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο αυξάνεται το όριο του χρέους των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 269 ψήφους υπέρ και 161 κατά, δίνοντας ανάσα στην κυβέρνηση του Ομπάμα να προχωρήσει σε σειρά οικονομικών μέτρων που θα οδηγήσουν τη χώρα μακριά από το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, εφόσον φυσικά το εν λόγω νομοσχέδιο υπερψηφιστεί και από τη Γερουσία.

Μία μόλις ημέρα πριν από την αναμενόμενη και αναγκαστική στάση πληρωμών, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και να εγκρίνουν νόμο σύμφωνα με τον οποίο, χωρίς να αυξάνονται οι φόροι, μειώνεται δραστικά και σταδιακά το δημόσιο έλλειμμα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το όριο του χρέους των ΗΠΑ, θα αυξηθεί κατά 2.4 τρισ δολάρια σε δύο στάδια, ενώ, παράλληλα, θα γίνουν περικοπές της τάξης των 2 τρισ δολαρίων.

Σήμερα Τρίτη, θα ψηφίσει τελικά, η Γερουσία το κρίσιμο, για τα δημοσιονομικά μεγέθη, νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον ηγέτη των Δημοκρατικών Χαρι Ρέιντ.

Όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, η ψηφοφορία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα), δηλαδή στις 16.00 (ώρα Γκρίνουιτς). Για να υπερψηφιστεί χρειάζονται 60 θετικές ψήφοι και στην περίπτωση αυτή, απομένει η τυπική υπογραφή του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ώστε να γίνει πλέον νόμος του κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου