Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Λαθρέμποροι και της ανεργίας

  • image.ashxΚαι στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. στις αμαρτωλές Μ.Κ.Ο. των 55.000 προσλήψεων

Στις ανθρώπινες κοινωνίες -για όσο χρονικό διάστημα, ακόμη, η εργασία θα αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ιστορίας- η ανεργία θα είναι η πανούκλα τους. Το «χτικιό» τους. Η κοινωνική Σπιναλόγκα, στην οποία θα στοιβάζονται οι άνεργοι…

Η καταγεγραμμένη ανεργία κατά τον Μάιο ανέβηκε στο 16,6% και αγκάλιασε 822.719 πολίτες - παρά το γεγονός ότι είχε αρχίσει η τουριστική περίοδος και απορροφήθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι. Η πραγματική ανεργία, όμως, έχει ξεπεράσει το 20% και με τους ρυθμούς που εξαπλώνεται στην κοινωνία, σύντομα θα αριθμεί περισσότερους από 1.500.000 ομήρους!

Φυσικά, ο αριθμός των ανέργων που επέσειε πριν από 15 μήνες η κυβέρνηση ως εφιάλτη και που αξίωνε την ψήφιση του Μνημονίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο εφιάλτης, ήταν 1.000.000! Και τα μεν Μνημόνια ψηφίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή, ο εφιάλτης, όμως, και παρέμεινε και διογκώνεται και απειλεί με πανδημία ανεργίας την κοινωνία…

Κι όμως: Με αυτή την εφιαλτική κατάσταση δεδομένη, υπάρχουν «άνθρωποι» στην «κυβέρνηση» και υπάρχουν «άνθρωποι» στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κοινωνική αυτή πανούκλα (για την οποία έχουν τεράστιες ευθύνες!), προκειμένου να προσπορίσουν στους εαυτούς τους και στο κόμμα τους ανήθικα (αν όχι και φρικαλέα) πολιτικά οφέλη!

Η «κυβέρνηση» και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, καταγγέλλονται και, μάλιστα, από πολλές πλευρές – για πολιτική κερδοσκοπία επί της ανεργίας. Και αναφέρονται στα εξής πραγματικά περιστατικά:

1. Ότι υπάρχει, εγκεκριμένο ήδη, ένα «Κοινοτικό πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας» ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ.

2. Ότι, το πρόγραμμα αυτό προβλέπει πεντάμηνες συμβάσεις για 55.000 άνεργους, οι οποίοι θα αμείβονται με 625 ευρώ το μήνα. Και,

3. Ότι, εκείνοι που θα κληθούν -ως φορείς- να υλοποιήσουν το πρόγραμμα, θα παίρνουν προμήθεια 5% επί του ποσού που θα απορροφήσουν - ήτοι, συνολικά, θα πληρωθούν ως προμήθειες 14 εκατομμύρια ευρώ.

Και ενώ θα ανέμενε κανείς ότι διαχειριστής αυτού του προγράμματος θα ήταν ο αρμοδιότερος δημόσιος φορέας, δηλαδή ο ΟΑΕΔ, «κυβέρνηση» και ΠΑΣΟΚ αναζητούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (δικές τους φυσικά!) ή Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (και πάλι δικές τους!), ώστε όχι μόνο να εισπράξουν αυτές, την προμήθεια, αλλά και να ψηφοθηρήσουν πάνω σε 55.000 οικογένειες – με ξένα κόλλυβα!

Πρόκειται για εσχάτη κατάπτωση. Και, μάλιστα, από ένα κόμμα, το οποίο κάποτε διαβεβαίωνε το λαό ότι ιδρύθηκε «για να αλλάξει την Ελλάδα»! Ποια Ελλάδα, πλέον; «Η Ελλάδα μια κι αγύριστη / πάει και να την κλαις», που σημείωνε και ο Παλαμάς!

 

Και στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. στις αμαρτωλές Μ.Κ.Ο. των 55.000 προσλήψεων

 

Aνάμεσα στις ΜΚΟ που έχουν επιλεγεί από την Περιφέρεια Αττικής για να υλοποιήσει ένα κομμάτι του προγράμματος, «κοινωνικής εργασίας» ύψους 280 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει πεντάμηνες συμβάσεις για 55.000 ανέργους σε όλη τη χώρα, είναι και η ΜΚΟ «Κράτα με»-Παγκόσμιο Δίκτυο Αλληλοβοηθείας στην οποία Πρόεδρος είναι η κ.Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. υποψηφία στις εκλογές του 2009 στην Περιφέρεια Αττικής και στενή συνεργάτης του κ. Καρατζαφέρη στην Ανατολική Αττική όταν το κόμμα της έχει καταγγείλει τους «νταβατζήδες της εργασίας», και δηλώνει ότι «με πουρμπουάρ δεν γίνεται κοινωνική πολιτική»,Ασφαλώς το δέλεαρ είναι μεγάλο αφού το πρόγραμμα προβλέπει προμήθεια 5% στους μεσάζοντες, οι οποίοι συνολικά θα μοιραστούν το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10-12 εκατ. Ευρώ, πράγμα που δεν μπορούσε να ξεφύγει από την αρπάγη του Καρατζαφέρη, για αυτό και ..βιάστηκε η κ.Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου να καταθέσει πρόταση συνεργασίας στον δήμο Μεταμόρφωσης ως…Μ.Κ.Ο κράτα με δείτε εδώ για ανεύρεση …σκλάβων.

ούτε το ότι συμμετέχει το μητσοτακικό στοιχείο στο φαγοπότι με την Μ.Κ.Ο. «Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος» , Πρόεδρος του οποίου , είναι η κ.Θέκλα Παρασκευούδη η οποία τυγχάνει να είναι και η υπεύθυνη των Περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της ΔΗ.ΣΥ.

Έτσι για να συμπληρωθεί το..καρέ, μετά τις ..πράσινες του Κουτμεριδη έχουμε και τις ..γαλαζιοκιτρινοπρασινες.

Τώρα εάν δούμε τους τίτλους που μας αραδιάζει η εν λόγω κυρία; Aστα να πάνε. Απορούμε πως τα προλαβαίνει όλα.

 

Εως σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έχει προχωρήσει στην επιλογή αρκετών μη κερδοσκοπικών φορέων και ΜΚΟ, και συγκεκριμένα των εξής:

 

- «Ελιξ» Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον (ΠΕΕΠ)

- Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

- Κύτταρο Εναλλακτικής Αναζήτησης Νέων (ΚΕΑΝ)

- Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Εδρα»

- Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας

- «Αντίρροπον» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία

- ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ

- «Επόμενη Ημέρα» Διεθνής Παρέμβαση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Ποιότητα της Ζωής

- Ομιλος για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων

- Ομιλος «Νέοι Ορίζοντες Φιλίας»

- Ηράκλεια Ενωση Αττικής

- «Ρηξικέλευθος» ΜΚΟ

- «ΔΗΩ» Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων

- «Αθηνά» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας

- «Κράτα με» Παγκόσμιο Δίκτυο Αλληλοβοήθειας

- «Ευθύτυπος» Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης

- Ινστιτούτο «Ομάδα για τον Κόσμο»

- Γραμμή Ζωής

- ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Τις τελικές αποφάσεις για το πόσοι και ποιοι θα πάρουν το «πακέτο» των προσλήψεων θα τις λάβει το Μαξίμου με απόφαση του εκλεκτού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη.

 

Πηγές: adesmeytos.gr, ixnos.blogspot, citypress-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου