Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Γιωργάκη... Αν τα καταφέρουμε σφύρα. Εδώ γύρω θα είμαι.

papandreou2

Συμπαθάτε με παρακαλώ για τις εμμονές μου σε πράγματα μικρά και ασήμαντα. Πράγματα ανάξια του μεγέθους της κρίσης που βασανίζει τον τόπο και τον λαό μας. Δυσανάλογα λίγα σε σχέση με την εθνική ανάταση και την οραματική έξαρση, που διαπερνούν από άκρη σε άκρη την ραχοκοκαλιά της χώρας. Και που με πρωτοπόρους τον Γιωργάκη, τον Βαγγέλη, τον Ανδρέα και τα άλλα παιδιά, -αλλά και με την ομόθυμη συμπαράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης-, αλλάζουν ριζικά το πρόσωπο αυτής της χώρας. Συμπαθάτε με, λοιπόν, αλλά εχθές έγινε, για μια ακόμη φορά, επίκληση στον ανεπαρκή πατριωτισμό μου.

Τον Απρίλιο που μας πέρασε είχα δημοσιεύσει τον παρακάτω πίνακα, που περιείχε αφενός τις τιμές με τις οποίες αγοράζει η φίλη και δανείστρια μας Γερμανία τα φίλτρα αιμοκάθαρσης και αφετέρου τις περίφημες "τιμές ΦΕΚ" με τις οποίες για πολλά χρόνια αγόραζε τα ίδια ακριβώς προϊόντα το δικό μας πρωτοπόρο σύστημα υγείας.

Σήμερα, (ναι, σήμερα, την 12/9/2012/) μη έχοντας τίποτε καλύτερο να κάνω, αναζήτησα τις ίδιες ακριβώς αντιστοιχίες στο "παρατηρητήριο τιμών" (ίσως "παρατηρητήριο ατιμίας για τυφλούς" θα ήταν καλύτερα) της Μαριλίζας και του μικρού Ανδρέα. Και ιδού τα αποτελέσματα.

Ότι λοιπόν πουλιέται σήμερα στην κραταιά Γερμανία 9.50, 9.10 και 12 ευρώ, στα καθ΄ημάς κοστολογείται απλόχερα και χουβαρντάδικα μόλις 35.

Ότι το Γερμανικό σύστημα υγείας αγοράζει σήμερα με λιγότερα από 50 ευρώ εμείς το αποκτούμε με ούτε λίγο ούτε πολύ 130.

Και ότι εκεί σήμερα, -σε αυτούς τους βάρβαρους, που βάλθηκαν με συνωμοσίες, αφόρητες πιέσεις και αισχρούς εκβιασμούς να μας κάνουν κι εμάς σαν τα μούτρα τους-, δεν φτάνει καν τα 100, εμείς το πληρώνουμε στρογγυλά 220.

Συμπαθάτε με, επαναλαμβάνω, που ασχολούμαι με πράγματα μικρά και ασήμαντα, αλλά τόσο μπορώ ο φτωχός. Για τα πραγματικά μεγάλα και σπουδαία διαβάστε Παπαχελά, Πρετεντέρη ή Καρακούση. Και για καλύτερα, εάν δεν τις ακούσατε σε απευθείας μετάδοση, αναζητείστε στο διαδίκτυο τις πατριωτικές δηλώσεις των Γιωργάκη, Βαγγέλη και Μόσιαλου.

Να σημειώσω μόνον ότι, οι τιμές αυτές διαμορφώθηκαν χωρίς καμία απολύτως ανταγωνιστική διαδικασία, μετά από "διαπραγμάτευση" που διενεργήθηκε μεταξύ της άξιας και πατριωτικής πολιτικής μας ηγεσίας και του "συλλόγου προμηθευτών!!!!!". Κανένας από τους δημοσίους υπαλλήλους που συνέταξαν τις διοικητικές πράξεις δεν αντέδρασε, για να μην χάσει ίσως την θέση του και τον γλίσχρο μισθό με τον οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Στο κάτω κάτω, γιατί θα έπρεπε να τον νοιάζει αυτόν; Δεν βγαίνουν δα και από την τσέπη του.

Κατά τα λοιπά η εκσυγχρονισμένη χώρα μας διαθέτει και Επιτροπή Ανταγωνισμού, αρμοδιότης της οποίας είναι η δίωξη των πάσης φύσεως καρτέλ. Διαθέτει και εισαγγελείς. Και αντιπολίτευση. Και μαχητικό, ανεξάρτητο τύπο.

Ας είναι όμως. 4 ευρώ το μέτρο μεσοσταθμικά είναι η νέα, υπέρ πολιτικών και δημοσιοϋπαλληλίας, εισφορά μας και θα την βρούμε κι αυτήν, κόβοντας ότι έχει απομείνει δεξιά αριστερά και προκρίνοντας, προ πάντων, το υπέρτατο πατριωτικό μας καθήκον.

σημ. Το ωραίο θα είναι να υπάρξει έστω και ένας που θα ισχυρισθεί ότι οι πολιτικοί παράγοντες που επιδόθηκαν σε αυτά τα ευγενή αθλήματα, με την πολύτιμη συμπαράσταση της δημόσιας διοίκησης ασφαλώς, δεν λαδώθηκαν. Πρέπει να είναι κανείς τουλάχιστον εισαγγελέας για να μην μπορεί να φαντασθεί ή να αντιληφθεί τέτοια προφανή πράγματα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου