Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

“Γκάζι” για αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, καθώς η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή επέλεξε νομικούς και τεχνικούς συμβούλους. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών αναζητεί συμβούλους και για την αξιοποίηση της εταιρείας "Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι".

Πιο αναλυτικά, από τον ΟΠΑΠ το οικονομικό επιτελείο αναζητεί έσοδα με τρεις κινήσεις.

Αρχικά θα ανανεωθεί η άδεια του Οργανισμού για την αποκλειστική διαχείριση των παιχνιδιών και θα του παραχωρηθεί το δικαίωμα να θέσει σε λειτουργία 35.000 ηλεκτρονικά μηχανήματα τυχερών παιγνίων. Αυτές οι δύο κινήσεις θα πρέπει, βάσει Μνημονίου, να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους. Στη συνέχεια η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στον ΟΠΑΠ. Για την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού επελέγησαν:

  • Η δικηγορική εταιρεία Καρατζά και Συνεργάτες ως νομικός σύμβουλος επί θεμάτων ελληνικού δικαίου.
  • Η εταιρεία Freshfields Bruckhaus Deringer LLP ως νομικός σύμβουλος επί θεμάτων διεθνούς δικαίου.
  • Η εταιρεία Η2 Gambling Capital ως τεχνικός σύμβουλος.

Εξάλλου, στη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβολής προσφορών για την πρόσληψη νομικών συμβούλων της εταιρείας "Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι" προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Στη συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, θα μεταβιβαστούν τα δικαιώματα του Δημοσίου, όπως ορίζονται από τις συμβάσεις παραχώρησης που αφορούν τις πέντε υπό κατασκευή νέες εθνικές οδούς. Οι προσφορές των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν έως και τις 23 Σεπτεμβρίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου