Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ενώ Παπούλιας, Παπανδρέου και Μπουτάρης συναντήθηκαν με τα αφεντικά τους της JFNA τη Τετάρτη, ο Γκαγκάς πηγαίνει στη Νέα Υόρκη να συναντήσει τα υπόλοιπα του Διεθνούς Σιωνισμού.

Επαφή με τον Νετανιάχου ο Παπανδρέου (και όχι μόνο) από την Ελλάδα για να συζητήσει για τις γεωτρήσεις πετρελαίου.

ΑΘΗΝΑ (JTA) – Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου είχε «προγραμματισμένες» διαβουλεύσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του Benjamin Netanyahu, σχετικά με την έναρξη γεωτρήσεων για το φυσικό αέριο κοντά στη Κύπρο.

Σύμφωνα με πηγές του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Παπανδρέου ενεργοποίησε τη (στρατιωτική) συμφωνία, μετά από μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Νετανιάχου την Τετάρτη το βράδυ.

Μετά από τις επανειλημμένες απειλές της Τουρκίας εναντίον των γεωτρήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ανοικτά των ακτών της Κύπρος, καθώς και μετά τις απειλές εναντίον του Ισραήλ, ο Παπανδρέου και τα μέλη του Ελληνικού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, συνεδρίασε την Τετάρτη για δύο ώρες, για να εκτιμήσει την κατάσταση, η οποία φέρεται να κλιμακώνεται γρήγορα.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία (εβραιοαμερικάνικη στη πραγματικότητα) Noble Energy (που έχει αναλάβει) τη γεώτρηση, υπάρχουν περίπου 10 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου στη θάλασσα νότια της Κύπρου.

Ένας εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η γεώτρηση από την Κυπριακή κυβέρνηση είναι παράνομη και ότι το αέριο ανήκει τόσο στο Ελληνικό όσο και στο «Τουρκικό κράτος» του νησιού.

Η γεώτρηση από την Noble Energy, η οποία επίσης θα τρυπήσει και στο (θαλάσσιο) οικόπεδο Λεβιάθαν του Ισραήλ (που συνορεύει με το Κυπριακό), έχει οριστεί να ξεκινήσει στο τέλος της εβδομάδας.

Την προσεχή Κυριακή ο Παπανδρέου θα συναντηθεί με τρεις Αμερικανικές-Εβραϊκές οργανώσεις, ενώ θα είναι στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Παπανδρέου ζήτησε να συναντηθεί στο περιθώριο με τις μεγάλες Αμερικανικές-Εβραϊκές οργανώσεις!!! Επίσης θα επισκεφθεί τους ηγέτες της διάσκεψης των μεγάλων Αμερικανικών-Εβραϊκών οργανώσεων, την Αμερικανική-Εβραϊκή Επιτροπή και την Anti-Defamation League.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Παπανδρέου θα συζητήσει την σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ των Εβραίων και των Ελλήνων της Διασποράς στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την αντιμετώπιση των Τουρκικών απειλών, και (θα αναζητήσει τρόπους) με τους οποίους οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Εν τω μεταξύ, οι Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής, έκαναν τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο Έλληνας πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας φιλοξένησε αντιπροσωπεία της JFNA την Τετάρτη!!! Ο Παπανδρέου ήταν μεταξύ εκείνων που παραβρέθηκαν στη (κοινή) συνεδρίαση.

Ο Παπούλιας αναφέρθηκε στη δεινή οικονομική κρίση της χώρας, σημειώνοντας ότι αυτό ήταν «χωρίς προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας». Ο Πρόεδρος Παπούλιας αναφέρθηκε επίσης στην επιθυμία της Αθήνας για μια δίκαιη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη λύση του προβλήματος στη Μέση Ανατολή, στη βάση δύο ανεξάρτητων κρατών που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια.

Ο Έλληνας πρόεδρος επανέλαβε επίσης την αποφασιστικότητά της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των αυθαιρεσιών, (και τόνισε ότι γεγονότα) σαν το «Ολοκαύτωμα», δεν πρέπει ποτέ να συμβούν ξανά.

«Και τα δύο κράτοι και οι κοινωνίες μας, είμαστε αποφασισμένοι να μην δείξουμε την παραμικρή ανοχή για τις ενέργειες και δηλώσεις αντισημιτισμού, φυλετικού ή θρησκευτικού φανατισμού ή άλλων μορφών μισαλλοδοξίας», τόνισε.

Η Αμερικανική-Εβραϊκή αντιπροσωπεία εξήρε τη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ.

Η ομάδα της JFNA πέταξε για τη Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξενήθηκε από την Εβραϊκή κοινότητα και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη. Ο δήμαρχος επανέλαβε το σχέδιο και το όραμα του για να κάνει τη Θεσσαλονίκη και πάλι, «την Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», καθώς η πόλη ήταν γνωστή στα χρόνια της ακμής της, πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και θα αποκαταστήσει (ο Μπουτάρης) τη θέση των Εβραϊων, έτσι ώστε οι Εβραίοι από όλο τον κόσμο να μπορούν να την επισκεφθούν.

ΠΗΓΗ:  http://www.jewishinstlouis.org/JTAContent.aspx?ID=3089398

Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου