Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ονόματα των πολιτικών που έπαιρναν δωρεές από τη “μαφία των ακινήτων”

mpako

  • Καταθέτοντας λοιπόν ενώπιον του κ. Ντογιάκου, ο 66χρονος δικηγόρος, αναφέρει την πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη, τον πρώην δήμαρχο Δήμου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, τον επίσης βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Πέτρο Ευθυμίου, καθώς και την υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ Σοφία Καλατζάκου, ως τα πρόσωπα που λάμβαναν διάφορες χρηματικές δωρεές από τον φερόμενο ως εκ των εγκεφάλων της εγκληματικής οργάνωσης, Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο.

Πολιτικά πρόσωπα και δημοτικούς άρχοντες φέρεται να χρηματοδοτούσαν οι εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει τη «μαφία των ακινήτων», αλλά και το λεγόμενο«παραδικαστικό κύκλωμα Νο2».

Συγκεκριμένα, στα χέρια του αντεισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση, εκτός από τις χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων που κατέγραψε ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, βρίσκεται και μία συγκλονιστική κατάθεση που έχει δώσει στις 29-11-2010, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τελευταίος είχε αρχικά συνεργαστεί με τους θεωρούμενους ως εγκέφαλους της συμμορίας, τον πολιτικό μηχανικό, Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο και τον περιβόητο από τη συμμετοχή του και στο πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα, αρχιμανδρίτηΙάκωβο Γιοσάκη.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο Δ. Παρασκευόπουλος αποφάσισε να συνεργαστεί με την Υπηρεσία Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, καταγράφοντας όλες τις κινήσεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε «υπό προστασία μάρτυρα».

Καταθέτοντας λοιπόν ενώπιον του κ. Ντογιάκου, ο 66χρονος δικηγόρος, αναφέρει την πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη, τον πρώην δήμαρχο Δήμου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, τον επίσης βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Πέτρο Ευθυμίου, καθώς και την υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ Σοφία Καλατζάκου, ως τα πρόσωπα που λάμβαναν διάφορες χρηματικές δωρεές από τον φερόμενο ως εκ των εγκεφάλων της εγκληματικής οργάνωσης, Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο.

Τι αναφέρει για την Ντόρα Μπακογιάννη

Ειδικότερα, για την κ. Ντόρα Μπακογιάννη ο «υπό προστασία μάρτυρας» - σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση που έχει στην διάθεσή του το directnews.gr - υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, και τα εξής:

«… Ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρωναδελφούς Πριόβολου, είχαν δωρίσει κατά το παρελθόν διάφορα χρηματικά ποσά σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, περί το έτος 2005 και λίγο πριν παραιτηθεί από δήμαρχος Αθηναίων για να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών, κατέβαλαν στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να χορηγήσει την άδεια λειτουργίας σε καφετέρια επί της Πλατείας Συντάγματος, δεξιά προς την είσοδο του ΜΕΤΡΟ. Η άδεια αυτή, πράγματι, χορηγήθηκε στο όνομα των αδελφών Πριόβολου.

Επίσης, πριν τις βουλευτικές εκλογές του έτους 2007, ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, έδωσε στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη το ποσό των 100.000 ευρώ.

Απ’ ό,τι γνωρίζω, ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος έχει στενές φιλικές σχέσεις με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή η αδελφή του είναι στενή φίλη της κ. Μπακογιάννη.

Η αδελφή του Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου είναι παντρεμένη με τον εφοπλιστή Ν***** και ζουν μόνιμα στο Λονδίνο, έρχονται σποραδικά στην Ελλάδα και μαζί με την κ. Μπακογιάννη κάνει φιλανθρωπικές συγκεντρώσεις…».

Τι λέει για τους Ν. Κακλαμάνη και Κ. Σκανδαλίδη

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο δικηγόρος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ισχυρίζεται τα εξής:

«Επίσης όσον αφορά το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, γνωρίζω, ότι το έτος 2006, πάλι σε συνεργασία με τους αδελφούς Πριόβολου, ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος είχε καταβάλει στον κ. Κακλαμάνη το ποσό των 150.000 ευρώ, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, απλά και μόνο για να έχουν καλές σχέσεις μαζί του.

Για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή για να έχουν καλές σχέσεις με πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα, ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος και οι αδελφοί Πριόβολου έδωσαν στον τότε υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη, το ποσό των 100.000 ευρώ…».

Εξάλλου, ο «υπό προστασία μάρτυρας» προσθέτει: «… Ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος μόνος του κάλυψε τις δαπάνες δεξιώσεων που έκαναν κάποια υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της οποίας δεν θυμάμαι το όνομα, καθώς και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πέτρου Ευθυμίου.

Τέλος, το ποσό των 30.000 ευρώ έδωσε ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος και στην υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφία Καλατζάκου…».

Αναμένουμε απαντήσεις

Το directnews.gr θεωρεί δημοσιογραφικό καθήκον του, να φέρει στο φως της δημοσιότητας την συγκλονιστική κατάθεση του μάρτυρα, αφού αυτή αφορά σε δημόσια πρόσωπα με πρωταγωνιστικό ρόλο στον πολιτικό βίο της χώρας.

Αν τα όσα υποστηρίζει, ενόρκως, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος απηχούν την πραγματικότητα ή όχι, αρμόδια να το κρίνει είναι η Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι έχουν την υποχρέωση να πάψουν να “καλύπτονται” πίσω από το όποιο απόρρητο της εισαγγελικής έρευνας και να απαντήσουν δημοσίως στις σοβαρές καταγγελίες, αφού στον Ελληνικό λαό απευθύνονται για να ζητήσουν την ψήφο του.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ σε ό,τι αφορά τη δράση της «μαφίας των ακινήτων» και του «παραδικαστικού κυκλώματος Νο2», με νέες και σημαντικές αποκαλύψεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-9-2011 από directNEWS.gr

1 σχόλιο:

  1. στους παραπάνω που συμπεριλαμβανετε στις καταγγελίες τουλάχιστον ο Νικήτας (δεν γνωρίζω για τους υπόλοιπους) έχει κινηθεί νομικά εναντίον των καταγγελιών διαψεύδοντας τες

    panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή