Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Βαγγέλης Βενιζέλος, ο προικοθήρας που “πόνεσε” τους φτωχούς Έλληνες

s-venizelosΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Ο «γαλαζοαίματος», που για χάρη τους «κυλίστηκε» στον σοσιαλισμό.

Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά με την ελληνική οικονομία, θα ήταν για γέλια. Ανέλαβε ο γνωστός Βαγγέλης Βενιζέλος να "σώσει" την ελληνική οικονομία ...Ανέλαβε ο σώγαμπρος του Μπακατσέλου να μας βάλει σε αναπτυξιακή πορεία ...Ο άσχετος δικηγόρος, που, επειδή τα "παίρνει" γρήγορα, θα μάθει τα οικονομικά της τελευταίας στιγμής, για να μας "σώσει". Ένας δήθεν διαπρεπής συνταγματολόγος ανέλαβε να μας "σώσει" σε ένα αντικείμενο, το οποίο δεν κατέχει.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ειδικά για τον Βενιζέλο, αν σκεφτεί κάποιος τι έχει πετύχει σ' αυτά τα οποία υποτίθεται ότι γνώριζε. Στατιστικά να το πάρει κανείς, έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να δούμε "καλό" απ' αυτόν σε τομείς τους οποίους αποδεδειγμένα δεν γνωρίζει. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος τι "είδαμε" μέχρι τώρα, στους τομείς όπου ήταν "διακεκριμένος" επιστήμων. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι όλα τα αντισυνταγματικά "ξεράσματα", τα οποία πληρώνουμε σήμερα ως λαός και εν πολλοίς μάς οδήγησαν στο σημερινό χάλι, δικά του "επιτεύγματα" είναι. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ή ο νόμος περί βασικού μετόχου φέρουν την επιστημονική "υπογραφή" του. Αυτά κατάφερε στον τομέα της εξειδίκευσής του. Γι' αυτόν τον λόγο λέμε δήθεν διαπρεπής.

Υπερψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος… “Ναι” της ΝΔ σε 21 από τα 49 άρθρα

spatalo-kratosΟλοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή με την υπερψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για το Μεσοπρόθεσμο.Ο νόμος ψηφίστηκε επί της αρχής με 155 «ναι», 136 «όχι» και πέντε «παρών». «Όχι» επί της αρχής ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και «ναι» σε 21 από τα 49 άρθρα.

«Όχι» επί της αρχής και επί των άρθρων ψήφισαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Παρών» ψήφισε επί της αρχής η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Όχι» σε όλα ψήφισε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Π. Κουρουμπλής.

Αποχώρησε την ώρα της ψηφοφορίας, αφού ψήφισε «όχι» σε όλα, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος διαμαρτυρόμενος γιατί δεν είχε χρόνο να αναπτύξει τις απόψεις του σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο.

«Ναι» επί της αρχής ψήφισε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου. «Ναι» ψήφισε και στα περισσότερα άρθρα, εκτός από τα άρθρα 27 έως 36.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα από 1 έως 9 και το 14. Επίσης, άφησε αιχμές για τη διαδικασία λέγοντας ότι δεν της δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε

pasok Ικανοποίηση για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Ψηφίστηκε με 155 «ναι» το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με μόνο μία διαρροή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την αρνητική ψήφο του βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος τέθηκε εκτός της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.

Επιστολή, με την οποία γνωστοποιείται η διαγραφή του κ. Κουρουμπλή, έστειλε ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

«Ναι» ψήφισε τελικά ο «αντιρρησίας» βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης. «Όλοι γνωρίζετε τις αντιρρήσεις μου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αντέδρασα σε δύο θέματα που αφορούσαν την ενέργεια και τους υδάτινους πόρους. Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού και τις δεσμεύσεις του υπουργού και επειδή αντιλαμβάνομαι το κρίσιμο της απόφασης ψηφίζω ναι», δήλωσε ο κ. Αθανασιάδης.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Θα σας πάρει ο διάολος…

new-hell-red-monster Εδώ και 1,5 χρόνο ζούμε τις ίδιες καταστάσεις που έζησαν οι Αμερικάνοι με τον G. Bush πριν  την  έναρξη του πολέμου στο Ιράκ…..

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθούσε να πείσει τα αμερικανάκια ότι ο Σαντάμ είχε όπλα μαζικής καταστροφής….. τελικά ξεκίνησε τον πόλεμο με ελάχιστους συμμάχους της και πριν από λίγο καιρό παραδέχτηκε ότι ο Σαντάμ δεν είχε ποτέ πυρηνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα…

Αυτό όμως δεν εμπόδισε την κυβέρνηση Bush να στείλει στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους….. απλά γιατί δεν την ένοιαζε……

Στην Ελλάδα εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε έναν ίδιο George……

Προσπαθεί ο George να μας καταστρέψει γιατί απλά δεν τον νοιάζει…..

Έτρεχε στο ΔΝΤ και έκανε συμφωνίες πριν τις εκλογές…..

Μας φλόμωσε στα ψέματα……

Προσφυγή αεροπαγίτη στο ΣτΕ

justice Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο αρεοπαγίτης Ιωάννης Σίδερης κατά της μη προεπιλογής του για τη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ενώ παράλληλα από το Ανώτατο Δικαστήριο έγιναν δεκτές οι ενστάσεις δύο προέδρων Πρωτοδικών κατά της μη προαγωγής τους στο βαθμό του Εφέτη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, κινήθηκε η διαδικασία πληρώσεως των κενών θέσεων δικαστών που θα δημιουργηθούν στις 30 Ιουνίου 2011 (τέλος δικαστικής περιόδου) στα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας.

Έτσι, για την προαγωγή στη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου δεν προεπιλέγη ο Ι. Σίδερης, ενώ αντίθετα προεπιλέγησαν οι συνάδελφοί του: 1) Σπυρίδων Ζιάκας του Παύλου, 2) Αθανάσιος Κουτρομάνος του Κωνσταντίνου, 3) Βασίλειος Λυκούδης του Σπυρίδωνα - Γερασίμου, 4) Γεώργιος Γιαννούλης του Διονυσίου, 5) Βασίλειος Φούκας του Δημητρίου, 6) Γεώργιος Χρυσικός του Γερασίμου, 7) Νικόλαος Ζαϊρης του Παύλου και 8) Δήμητρα Παπαντωνοπούλου του Ιωάννη.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ομπάμα για Ισραήλ: Ισως διαφωνήσουμε σε λίγους μήνες

the end Απειλούνται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, λόγω των διαφορετικών αντιλήψεων που έχουν οι δύο χώρες για την επίλυση του Παλαιστινιακού, ωστόσο οι μεταξύ τους δεσμοί είναι άθραυστοι, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση «Δημοκρατών φίλων του Ισραήλ» για την ενίσχυση της προεκλογικής του εκστρατείας στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Εξήγησε ότι οι δύο χώρες έχουν «τακτικές» διαφωνίες στον τρόπο που αντιλαμβάνονται την ειρηνευτική διαδικασία, ωστόσο οι δεσμοί που τις συνδέουν δεν μπορούν να σπάσουν όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στο μέλλον. Φρόντισε βέβαια να εξηγήσει και πώς θα αποφευχθούν αυτές οι δυσκολίες: «Είναι αλήθεια ότι ΗΠΑ και Ισραήλ θα πρέπει να κοιτάξουν το νέο περιβάλλον με νέα ματιά»

Συνταγματικό το Μνημόνιο, έκρινε το ΣτΕ

proedros-ste-pikrammenos-thumb-large Συνταγματικό, νόμιμο και συμβατό με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τις διεθνείς συμβάσεις έκρινε το μνημόνιο, που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα, το Συμβούλιο της Επικρατείας, ανάβοντας το «πράσινο φως» για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, σε διάσκεψή της «κεκλεισμένων των θυρών», αποφάνθηκε ότι τα μέτρα που επιβάλλει το μνημόνιο δικαιολογούνται από σοβαρούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, λόγω της συγκεκριμένης οικονομικής συγκυρίας και προς αποφυγή της χρεοκοπίας.

Οι 55 ανώτατοι δικαστές, υπό την προεδρία του προέδρου του ΣτΕ κ. Π. Πικραμμένου, ύστερα από αλλεπάλληλες πολύωρες συνεδριάσεις, που ξεπέρασαν τις πέντε, σχεδόν ομόφωνα (υπήρξε μικρή μειοψηφία 6 έως 10 συμβούλων σε επιμέρους ζητήματα), απέκρουσαν τις αιτιάσεις αντισυνταγματικότητας των ρυθμίσεων για τις περικοπές μισθών και επιδομάτων σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Εκριναν ότι ελήφθησαν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για την άμεση αντιμετώπιση της οξείας δημοσιονομικής κρίσης, η οποία είχε καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών της χώρας μέσω των διεθνών αγορών, με παράλληλα πιθανά ανοικτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας μας.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Το μανιφέστο της Πλατείας

s-manifesto-plateias Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

«Εργολαβική Κυβέρνηση» λαϊκής εντολής και ευθύνης.

... Η μόνη λύση για έξοδο από την κρίση.

Καθημερινά ακούμε —και στο άμεσο μέλλον θα ακούμε ακόμα πιο συχνά— για έκτακτες λύσεις "σωτηρίας" του ελληνικού λαού. Θα ακούμε έννοιες, τις οποίες οι περισσότεροι από εμάς τις γνωρίζουν μόνον από την ανάγνωση των βιβλίων της ιστορίας …Έννοιες όπως "Οικουμενική Κυβέρνηση", "Κυβέρνηση εθνικής Σωτηρίας", "Κυβέρνηση Προσωπικοτήτων" κλπ.. Όλα αυτά είναι λάθος. Γιατί; Γιατί όλα αυτά προϋποθέτουν συνθήκες, οι οποίες σήμερα ευτυχώς δεν υπάρχουν. Προϋποθέτουν ο λαός να έχει άγνοια των όσων συμβαίνουν και —πάνω στην αδυναμία του να βρει ο ίδιος λύση— ν' αναγκαστεί να δώσει "λευκή" "εντολή" σε "εκλεκτούς", για να τον "σώσουν". Όλοι αυτοί οι τύποι των Κυβερνήσεων έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Έχουν το "αυτόβουλο". "Πουλάνε" την "τεχνογνωσία" τους σε έναν λαό, ο οποίος δεν γνωρίζει πώς να σωθεί μόνος του και παραδίδει "λευκή" επιταγή.

Όμως, αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Στην κυριολεξία συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο κόσμος γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό τι συμβαίνει και έχει άποψη για τη λύση που τον ευνοεί. Αμφισβητεί τους άθλιους που τον κυβερνούν και δεν πιστεύει πλέον ότι μπορούν να τον "σώσουν" …Όχι επειδή δεν γνωρίζουν τι να κάνουν, αλλά επειδή κρίνει ότι έχουν επιλέξει να μην το κάνουν. Έχουν επιλέξει να ταυτιστούν με τους "φονείς" του ελληνικού λαού και αυτούς υπηρετούν.

Τουρκικό φέσι και Πράσινες μπίζνες

margellos Ποιοι κρύβονται πίσω από τη ΜΚΟ του πρωθυπουργικού αδελφού

Ποιοι ενδιαφέρονται για επιχειρηματικά κόλπα

Ποιός διοικεί το i4cense

ΟΙ Πράσινες  ΜΠΙΖΝΕΣ με  Φόντο  Το Αιγαίο

Οι σύγχρονες μπίζνες γίνονται με ηχηρά ονόματα, που διαθέτουν πλήθος PhD είναι clean face και κυρίως δραστηριοποιούνται είτε σε μη κυβερνητικές οργανώσεις είτε σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Μια μικρή έρευνα που κάναμε για την "ταυτότητα" των 7 μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής, απέβη εξαιρετικά αποκαλυπτική, γιατί στο "μπαξέ" ανθίζουν όλα τα "λουλούδια".

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Eurogroup: Λεφτά μόνο αν περάσετε το Μεσοπρόθεσμο

oloi mazi Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση, οι 17 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξέδωσαν ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα για να λάβει την πέμπτη δόση του δανείου και νέο πακέτο στήριξης πρέπει μέχρι τα μέσα Ιουλίου:

- Να περάσει από τη Βουλή όλες τις δημοσιονομικές της δεσμεύσεις, δηλαδή τα επιπλέον μέτρα για το 2011 και το μεσοπρόθεσμο.

- Να περάσει από τη Βουλή το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

- Να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την επικαιροποίηση του μνημονίου (που αναφέρεται στο ανακοινωθέν ως αναθεώρηση του Memorandum of Understanding) μέσα στις επόμενες μέρες.

Εάν γίνουν όλα αυτά, τότε η Ε.Ε. και το ΔΝΤ θα δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου.

“ Ναι σε όλα” από Ε.Βενιζέλο σε Ο.Ρεν και Ζ.Κ.Γιουνκέρ

ris2 Το Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Σχέδιο θα τηρηθεί και θα εφαρμοστεί ως έχει χωρίς καμία απόκλιση διαβεβαίωσε στον Olli Rehn και τον Jean-Claude Juncker στις συναντήσεις που είχαν σήμερα ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ε. Βενιζέλος,” δήλωσε Ευρωπαίος αξωματούχους στο Dow Jones Newswires.

Στην ίδια ώρα που στην Ελλάδα ο Ε.Βενιζέλος δήλωνε ότι θα κάνει “ αναδιαπραγμάτευση” και θα αλλάξει το “ Μνημόνιο 2″ και μάλιστα τις δηλώσεις του τις έκαναν και πρωτοσέλιδα οι κυριακάτικες με τους ισχυρισμούς του περί “ δίκαιης λιτότητας” κλπ. Κάποιοι ίσως να νομίζουν ότι το DJN δεν μεταδίδεται στην Ελλάδα και φλομώνουν στη … ”μούφα” τους ιθαγενείς

Έντονες αντιδράσεις στην Ιταλία για Moody's

strangelove ΕΝΤΟΝΕΣ αντιδράσεις αλλά και ανησυχία έχει προκαλέσει στην Ιταλία η ανακοίνωση της Moody'Αs –αργά το βράδυ της Παρασκευής– ότι θέτει υπό εξέταση την αξιολόγηση της χώρας και ενδέχεται να προχωρήσει σε υποβάθμισή της. Αυτή τη στιγμή η Ιταλία «βαθμολογείται» από τη Moody'Αs στο «Aa2», με τον οίκο αξιολόγησης να υποστηρίζει ότι θέτει υπό αναθεώρηση αυτήν την εκτίμηση εξαιτίας τριών λόγων. Πρώτον, το γεγονός ότι η ιταλική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολες προκλήσεις και μάλιστα σε μία περίοδο έντονων μακροοικονομικών αδυναμιών. Δεύτερον, η Moody'Αs θεωρεί ότι η ιταλική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή του απαραίτητου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου να επιτευχθεί μείωση του χρέους της χώρας και κυρίως η διατήρησή του σε «βιώσιμα επίπεδα». Τρίτον, η Moody'Αs φοβάται ότι οι δυσμενείς εξελίξεις όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στις χρηματοδοτικές αγορές αποτελούν έναν ακόμη ισχυρό κίνδυνο για κράτη με υψηλά χρέη.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

15/6/2011… Η μέρα που οι Έλληνες μπήκαν στο χορό

  • kolan-hero Οι Έλληνες δεν είναι απλά αήττητοι …Οι Έλληνες είναι νικητές, όπως φοβούνται όλοι αυτοί. Οι Έλληνες στην πραγματικότητα έχουν νικήσει πριν καν ξεκινήσει η μάχη. Το "θηρίο" επέστρεψε και απλά απέδειξε τα αυτονόητα γι' αυτό. Σε νικά πριν καν σκεφτείς ποιο είναι το πεδίο της μάχης και πώς πρέπει ν' αγωνιστείς εναντίον τους. Το πιο γρήγορο και θανατηφόρο "θηρίο" στην ιστορία της ανθρωπότητας επέστρεψε πιο εξελιγμένο από ποτέ.

Tον εκφυλισμό της μεγαλύτερης απεργιακής διαδήλωσης των τελευταίων ετών επιχείρησαν και προσωρινά κατάφεραν οι δυνάμεις καταστολής, καθώς τα ΜΑΤ, σε αγαστή σύμπνοια με μερικές εκατοντάδες ταραχοποιών, διέλυσαν το μεγαλύτερο μέρος της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, με συμπλοκές, οδομαχίες και ρίψεις δακρυγόνων που έπνιξαν το κέντρο της Αθήνας. Αργότερα πάντως, όταν η ένταση εκτονώθηκε, πολύς κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται εκ νέου στο Σύνταγμα και λίγο πριν τις 7 μ.μ. η Αμαλίας και ο χώρος κάτω από τα σκαλιά είχαν και πάλι γεμίσει με κόσμο.

Καμιά διαδήλωση κατά το παρελθόν, τόσο στη χώρα μας όσο και σε σύμπασα την Ευρώπη, δεν είχε ποτέ το εύρος και τον πολυεπίπεδο χαρακτήρα της σημερινής που συγκλονίζει την Ελλάδα.

Ισπανία: Με ελικόπτερα κατέβηκαν οι βουλευτές στο κοινοβούλιο

  • Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να εμποδίσουν μια συζήτηση για τον περιφερειακό προϋπολογισμό, από τον οποίο αναμένεται ότι θα περικοπούν δαπάνες για την υγεία και την παιδεία.
  • Με ελικόπτερα και θωρακισμένα βαν μετέφεραν τους Ισπανούς βουλευτές

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Το μεγάλο μυστικό της Γερμανίας

nazii Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Τι κρύβεται στα υπόγεια της εξουσίας στο Βερολίνο;

Ποιοι «εκκολάπτουν» το νέο «αυγό του φιδιού»;

Τι συνδέει το Βερολίνο της Στάζι με το Πεκίνο του Μάο;

Το κείμενο αυτό γράφεται τη στιγμή που Γερμανοί πολίτες διαμαρτύρονται έξω από τη γερμανική πρεσβεία της Αθήνας για την άρνηση της Γερμανίας να αποζημιώσει τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα …Γράφεται την ώρα που βλέπουμε μια πρωτοφανή "στροφή" της γερμανικής διπλωματίας στο θέμα των αποζημιώσεων. "Μόνον "ηθική" υποχρέωση έχει η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα" …δήλωσε ο Γερμανός πρέσβης στους διαμαρτυρόμενους ομοεθνείς του. Τραγική σύμπτωση; Την ίδια ώρα, που η νέα προκλητική και γεμάτη θράσος μερκελική Γερμανία αρνούνταν τα χρέη της για την προηγούμενη εισβολή της στην Ελλάδα, ξεκινούσε νέος γύρος λεηλασίας της Ελλάδας.

Η Γερμανία αρνούνταν τις υποχρεώσεις της την ώρα που πράκτορές της —οι οποίοι παριστάνουν τα στελέχη της Deutsche Telekom—, εκβιάζοντας και διαφθείροντας μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, άρπαζαν το 10% του θηριώδους ΟΤΕ για "ψίχουλα" …Την ίδια ώρα που οι ίδιοι σχεδόν άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο επιχειρούν να κάνουν τα ίδια σε όλους σχεδόν τους τομείς. Η Deutsche Bank προσπαθεί ν' αρπάξει για τα ίδια "ψίχουλα" την Εθνική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η Fraport προσπαθεί ν' αρπάξει το Αεροδρόμιο της Αθήνας. Η Lufthansa με την πολιτική της —και σε συνεργασία με την Aegean— διέλυσε την Ολυμπιακή και λεηλάτησε την περιουσία και τα μερίδιά της. Βλέποντας κάποιος τις μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στους σιδηροδρόμους της Γερμανίας, αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι Γερμανοί πράκτορες προετοιμάζουν και τη λεηλασία του ΟΣΕ.

“Τετραχισμός” Μπερλουσκόνι

mper Ούτε ο “Τσακ Νόρις” Νετανιάχου δεν θα μπορέσει να τον σώσει…

“Πολιτικά νεκρό” κηρύσσουν τον Μπερλουσκόνι τα δημοψηφίσματα στην Ιταλία

Το δημοκρατικό κόμμα της Ιταλίας (PD) ζήτησε ήδη την παραίτηση του

Μετά το ολέθριο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, την ταπεινωτική ήττα στο πρώην «κάστρο» του Μιλάνου, αλλά και το εξώφυλλο του Economist που έκανε το γύρο του κόσμου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δέχεται το τελειωτικό χτύπημα στις κάλπες που στήθηκαν στην Ιταλία για τέσσερα σημαντικά δημοψηφίσματα -περιλαμβανομένης της απόρριψης κάθε σχεδίου για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας και της κατάργησης του περιβόητου νόμου περί «εύλογου κωλύματος» που επιτρέπει στον Καβαλιέρε να απουσιάζει από τις δίκες.

Η συμμετοχή των εκλογέων στα τέσσερα δημοψηφίσματα ξεπερνά το νομικά δεσμευτικό 50% και το «ναι» υπερβαίνει το 90%, βάσει των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων που μεταδίδουν στους δικτυακούς τους τόπους οι ιταλικές εφημερίδες και τα τηλεοπτικά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Λαός Ηρώων και γένος Αντρείων…

Achilles3 

ΗΠΑ: “Πείνα… Φτώχεια και καημός”

HPA Η καθυστέρηση στη διεύρυνση του ορίου χρέους εγείρει σενάρια «μερικής πτώχευσης» των ΗΠΑ

THN ώρα που η προσοχή όλων στην Ευρώπη παραμένει στραμμένη στην εξέλιξη του δημοσιονομικού θρίλερ με αφετηρία την Ελλάδα, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού εξελίσσεται ένα θρίλερ με θέμα το υψηλό χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μεγαλύτερη οικονομία της υφηλίου έχει εξαντλήσει τα περιθώρια δανεισμού της, καθώς το χρέος της έχει αγγίξει το 100% του ΑΕΠ και τα σενάρια περί «μερικής πτώχευσης» πολλαπλασιάζονται εάν η Ουάσιγκτον δεν εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της έως τη 15η Αυγούστου. Το φαινόμενο είχε επαναληφθεί με την ίδια ένταση επί προεδρίας Κλίντον το 1995, με συνέπεια τότε το δολάριο να χάσει 5% της αξίας του σε μία ημέρα. Σήμερα μετά την υποχώρηση του ευρώ έως τα 1,25 δολάρια, μεσούσης της κρίσης στην Ευρώπη, η συναλλαγματική ισοτιμία έχει επιστρέψει έως τα 1,47 δολάρια.

Οι ΗΠΑ έχουν ένα όριο μέχρι το οποίο μπορεί να ανέλθει ο κρατικός δανεισμός τους, ο οποίος σήμερα ανέρχεται στα 14,29 τρισ. δολάρια. Το Κογκρέσο καθορίζει το ύψος του ορίου του κρατικού χρέους. Η τελευταία ανοδική αναθεώρηση είχε εγκριθεί τον Φεβρουάριο του 2010, χωρίς τις εντάσεις που επικρατούν τους δύο τελευταίους μήνες. Στις ΗΠΑ, μετά το 1980 έχουν γίνει 40 ανοδικές αναθεωρήσεις του κρατικού χρέους…

Σαμαράς: “Το κάνω για προεκλογικούς λόγους”

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Οι καταγγελίες για πλαστές Απαιτήσεις Ψευτοθυμάτων Ολοκαυτώματος συνεχίζονται και αυξάνονται!

Από τον Paul Berger
Δημοσιεύτηκε στις 8 Ιούνη, 2011, για την έκδοση 17, Ιουνίου, 2011.

Παρουσιάστηκαν πολλές ενδείξεις ενοχής, σε βάρος ατόμων που ισχυρίζονται ψευδώς ότι είναι θύματα του λεγόμενου ολοκαυτώματος, προέκυψαν από έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μαρτύρων, που συνεργάστηκαν με το FBI και έχουν ενισχύσει τις έρευνες, για μια τεράστια απάτη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη σύσκεψης (στελεχών του FBI), σχετικά με τις σημαντικές απαιτήσεις Εβραίων κατά της Γερμανίας. Πολλοί Εβραίοι στη ρωσόφωνη κοινότητα, εξεπλάγησαν, όταν 17 από τα μέλη τους – έξι για απ’ ευθείας απαιτήσεις, που ζήτησαν τη συνδρομή ενός γραφείου επεξεργασίας στοιχείων στη Νέα Υόρκη και 11 συνεργοί τους – συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο με την κατηγορία της απάτης, για να αποκομίσουν περίπου 42.500.000 δολάρια από τα Ταμεία Αποζημίωσης Θυμάτων του Ολοκαύτωματος. Κατά τη σύλληψη, πέντε από τους κατηγορούμενους ομολόγησαν την ενοχή.Από τότε, δύο ακόμα άτομα συνελήφθησαν, τέσσερις ύποπτοι παραδέχθηκαν την ενοχή τους και ένας άγνωστος αριθμός μαρτύρων έχουν παράσχει χρήσιμες πληροφορίες, βοηθώντας το FBI και τους Εισαγγελείς να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες, για μια ακόμη ισχυρή υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Έλεγχο του πόθεν έσχες Δικαστών και Εισαγγελέων ζήτησε η Τρόικα!

Το έγκλημα των βουλευτών

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Ο πολιτικός δεν μπορεί να είναι βουλευτής, γιατί απλούστατα δεν αντιπροσωπεύει τον λαό. Δεν αντιπροσωπεύει την κοινωνική του τάξη. Ο πολιτικός από τη φύση του υπερβαίνει τα όρια της τάξης του στο όνομα της άποψής του. Ο πολιτικός αντιπροσωπεύει τον εαυτό του, την πολιτική του "παρέα", την πολιτική του άποψη ή τον πολιτικό αρχηγό του. Εκπροσωπεί μέρος του λαού, ο οποίος υιοθετεί την άποψη την οποία ο ίδιος εκφράζει. Ο πολιτικός έχει σχέση με τον λαό όμοια με τη σχέση του δικηγόρου με τον πελάτη του. Δεν ταυτίζονται. Δεν τον αντιπροσωπεύει, παρά τον εκπρο­σωπεί ως φορέας και ικανότερος εκφραστής της κοινής άποψης.

Αυτά όλα είναι στοιχεία τα οποία απαγορεύεται να έχει ο βουλευτής, εφόσον το δικό του καθήκον είναι ν' αντιπροσωπεύει την κοινωνία. Να αντιπροσωπεύει τα γενικά συμφέροντά της και όχι τις ειδικές απόψεις της. Ο βουλευτής ταυτίζεται με τον λαό. Αν λοιπόν ο πολιτικός είναι ο "δικηγόρος" ο βουλευτής είναι ο αντι­πρό­σωπος της "οικογένειας", ο οποίος παρίσταται στο "δικα­στήριο". Συνεργάζεται με τον "δικηγόρο" του, αλλά δεν ταυτίζεται. Τα κέρδη και οι ζημιές από το δικαστήριο τον αφορούν άμεσα, τη στιγμή που τον "δικηγόρο" τον αφορά μόνον η δόξα της "παράστασης" και βέβαια ο μισθός του.

Η τελεία

Λέξεις ανάμεσα σε κόμματα. Έτσι στέκουν οι μονάδες επιμένοντας στο λάθος που τους έφερε να ζουν ανάμεσα σε παρενθέσεις και εισαγωγικά. Δεκαετίες ολόκληρες να ορίζεις την ζωή σου και το μέλλον σου σύμφωνα με το που θα μπει το κόμμα επιμένοντας ασυνείδητα ότι αυτό μπορεί κάποια στιγμή να σε κάνει λέξη γραμμένη με Κεφαλαία γράμματα. Όμως καμία λέξη δεν γράφεται με Κεφαλαία μετά από ένα κόμμα παρά μόνο το ίδιο το κόμμα. Εσύ είσαι ένα γράμμα, που αν είσαι καλό με το σύστημα πολιτικής γραφής γίνεσαι μία λέξη, αλλά ποτέ μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Το χαρτί που πάνω του έχουν γραφτεί θεωρίες και μικροπολιτικές έχει αλλοιωθεί τόσο που δεν ξεχωρίζεις ούτε νοήματα, ούτε πνεύματα, ούτε καν μουτζούρες. Τα κόμματα την δουλειά τους την έκαναν. Μπήκαν εκεί που οι λέξεις-άνθρωποι ήταν έτοιμες να ολοκληρώσουν τον επίλογο και να αλλάξουν σελίδα. Αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερο εμπόδιο στην πορεία της ιστορίας από αυτό το μικρό μα όχι τυχαίο κόμμα. Σαν μικρή λακκούβα, που νομίζεις ότι θα την υπερπηδήσεις και θα πας παρακάτω, στέκει ανάμεσα από σένα και το όνειρο και ξαφνικά σού μπλέκει το πόδι άτιμα πριν κάνεις την τελειωτική κίνηση. Σε ρίχνει κάτω και από πάνω σου περνάνε όλα τα ορισμένα γράμματα. Έτσι ζουν και δρουν ήσυχα οι συγγραφείς των βιβλίων της μοίρας μας.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Προσοχή στα καπελώματα

Προσπαθούνε να καπελώσουνε τους “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ”

Οι πρωτεργάτες της προσπάθειας…

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τώρα, που θα βγεί ο σταλινικός "σκύλος", καλό είναι να φάει τη "σφαλιάρα" του πριν γίνει επικίνδυνος.

Αυτήν τη φορά ο "σκύλος" πρέπει να γυρίσει στη φωλιά του και όχι ο κόσμος στα σπίτια του.

Η σιωπή ως υπέρτατη αξία της δημοκρατίας

Η δημοκρατία απειλείται εκτός από τον φασισμό και από τη φλυαρία.

Η φασαρία είναι η πιο πονηρή μέθοδος "φιμώματος" κι αυτή η μέθοδος ακολουθείται σήμερα.

Ο σύγχρονος άνθρωπος σήμερα που νομίζει ότι τα ξέρει όλα, είναι στην πραγματικότητα βυθισμένος στην άγνοια. Είναι σε χειρότερη κατάσταση ακόμα και από τους αγράμματους του Μεσαίωνα, γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Ο αμαθής ακούει αυτά που του λένε, ενώ ο ημιμαθής θέλει να μιλάει ο ίδιος. Ο αμαθής υπάρχει πιθανότητα να μάθει γιατί έχει επίγνωση της άγνοιάς του και θέλει να ακούσει για να μάθει. Ο ημιμαθής δεν μαθαίνει ποτέ γιατί νομίζοντας ότι γνωρίζει τα πάντα δεν δέχεται ν' ακούσει τίποτε και από κανέναν.

Δεν υπάρχει άνθρωπος σήμερα που να μην έχει άποψη για τον ιμπεριαλισμό, το κεφάλαιο, τις ΗΠΑ, τη Microsoft, τον εθνικισμό κλπ.. Όλοι "γνωρίζουν" τα πάντα, άσχετα αν "μυστηριωδώς" αυτή η γνώση τους δεν έχει πρακτικά κανένα θετικό αποτέλεσμα. Όλοι "γνωρίζουν" τα πάντα, αλλά κανένας δεν δίνει λύση στα παγκόσμια προβλήματα.

Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι θύμα των ιδίων προβλημάτων που βασανίζουν εδώ και αιώνες τους ανθρώπους, έστω κι αν σήμερα νομίζει ότι γνωρίζει περισσότερα από τους παλαιότερους…

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μεγάλες μπίζνες Ερντογάν - Νετανιάχου

ΕΒΡΑΙΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ;
ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ;

Οι εξαγωγές του Ισραήλ προς την Τουρκία αυξήθηκαν με Τουρκοϊσραηλινή «κρίση»

Οι εξαγωγές του Ισραήλ προς την Τουρκία ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, παρά τη διπλωματική ένταση μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ, αναφέρει μια έκθεση.

Οι εξαγωγές του Ισραήλ σύμφωνα και με το Διεθνές Ινστιτούτο Συνεργασίας, ανακοινώθηκε ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις αποδίδονται στις εξαγωγές από το Ισραήλ, των χημικών ουσιών και προϊόντων διύλισης πετρελαίου προς στην Τουρκία.

Ο Σόρος πουλάει χρυσό...

Η ώρα των κρίσιμων επενδυτικών αποφάσεων έφτασε. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί έβγαλαν λεφτά απλώς ακολουθώντας την τάση. Ηταν απλό και ξεκάθαρο: Ο χρυσός κάλπαζε, οι μετοχές είχαν μεγάλο ρίσκο και τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής επανήλθαν στο προσκήνιο.

Η περίοδος της μεσο-κρίσης, όπως θα ονομάζεται σε λίγο καιρό, όπως και η περίοδος του μεσοπολέμου είναι καλή για όσους έχουν λεφτά και γνωριμίες. Το σύστημα σχεδόν διαλυμένο προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και οι γνωρίζοντες εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες.

Τώρα όμως οικονομίες και χρηματιστήρια εισέρχονται σε μια πρωτόγνωρη φάση τη μετά κρίση, όπως συμβαίνει μετά από μια μεγάλη καταστροφή λίγα είναι τα πράγματα που ακόμα έχουν αξία να έχεις στο χαρτοφυλάκιό σου. Για τους επενδυτές που κέρδισαν επενδύοντας σε χρυσό την τελευταία 10ετία, για όσους προέβλεψαν την κρίση των subprimes και όσους επιβιώσουν από την κρίση χρέους και πολιτικής ανεπάρκειας υπάρχει μια ακόμα δοκιμασία: Να μείνουν στα ασφαλή καταφύγια προστατευμένοι ή να βγουν αναζητώντας ήλιο και νέες ευκαιρίες. Πόσο ακόμα μπορεί ο χρυσός να ανέβει παρέχοντας αποδόσεις στους κατόχους του;

FT: "Βλέπουν" υπουργοποίηση του Λουκά Παπαδήμου

Τον απατεώνα Παπαδήμο, τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Ελλάδας, που "μαγείρευε" τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, που "ανταμείφθηκε" με την θέση του αντιπροέδρου στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα του Εβραίου Τρισέ και των άλλων Εβραίων τοκογλύφων, “βλέπουν” οι Financial Times ως ενός από τους πιθανούς “έμπειρους” τεχνοκράτες, που θα συμμετάσχουν  σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, η οποία θα έχει τη διετή εντολή να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κοινώς το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Άκης Τσοχατζόπουλος ένας εθνοσωτήρας off shore

Μπήκε στην πολιτική "ξεβράκωτος" και βγήκε off shore !

Δεν "μπαλώνεται" με τίποτα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας , θέλει ο Άκης να κρυφτεί και τα ακίνητα δεν τον αφήνουν.

Πανάκριβα ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ακρόπολη, Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Πεδίον Άρεως και Κορινθία , απέκτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την πολιτική του σταδιοδρομία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του απο μισθό του υπουργού και με τη βουλευτική του αποζημίωση...

Πέραν του πανάκριβου ακινήτου (εκτιμάται στα 6,5 εκ. ευρώ) της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο όνομα της συζύγου του o πάλαι ποτέ πανίσχυρος Ακης Τσοχατζόπουλος, παρά μία ψήφος πρωθυπουργός, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου φαίνεται οτι πλόυτισε στην κυριολεξία μέσα απο την πολιτική.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Στην Αμερική, οι πολίτες… κάνουν κατάσχεση στις τράπεζες

Όλοι γνωρίζουμε καλά για ιστορίες συμπολιτών μας που χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες όταν αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους σε αυτές. Στις ΗΠΑ, όμως, οι όροι αντιστράφηκαν πλήρως αφού δικαστήριο της Φλόριντα αποφάσισε την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων παραρτήματος της Bank of America από ένα ζευγάρι ιδιοκτητών!

Εκατομμύρια Αμερικανοί ιδιοκτήτες σπιτιών είδαν τις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ να προχωρούν σε κατάσχεση των περιουσιών τους μετά το «σκάσιμο» της φούσκας των ενυπόθηκων δανείων που συντάραξε την παγκόσμια οικονομία το 2008.

Η έκθεση των τραπεζών στα «τοξικά» παράγωγα και οι απεγνωσμένες προσπάθειές τους να καλύψουν τις θέσεις τους είχε ως αποτέλεσμα να απαιτούν από ιδιοκτήτες ακινήτων την αποπληρωμή δανείων τα οποία αυτοί ουδέποτε είχαν πάρει!

Ιστορική δικαίωση των Διστομιτών στον Άρειο Πάγο της Ιταλίας

Σε μια οριστική, ηθική αλλά και ουσιαστική δικαίωση για τους συγγενείς των θυμάτων της Γερμανικής θηριωδίας του Διστόμου προχώρησε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr το Ανώτατο Δικαστήριο (Άρειος Πάγος) της Ιταλίας, απορρίπτοντας την αναίρεση που είχε υποβάλει η Γερμανία κατά της ευνοϊκής απόφασης που είχε επιτύχει το 2007 στο Εφετείο της Φλωρεντίας ο αείμνηστος νομικός εκπρόσωπος των Διστομιτών, πρώην ευρωβουλευτής και δικηγόρος Γιάννης Σταμούλης.

Η απόφαση του δικαστηρίου σημαίνει πως αναβιώνει η απόφαση του Εφετείου της Φλωρεντίας, που δέχθηκε ότι μπορεί να γίνει κατάσχεση γερμανικών ακινήτων στο ιταλικό έδαφος, ώστε να αποζημιωθούν οι συγγενείς των εκτελεσθέντων. Το ποσό που πρέπει πλέον να καταβάλει η Γερμανία, η οποία προσπάθησε να αποτρέψει την απόφαση ξεπερνά τα 75 εκατ. ευρώ.

Με την ιστορικής σημασίας απόφαση, ο Ιταλικός Άρειος Πάγος επιτρέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, στα θύματα του Δίστομου να εκτελέσουν στη Φλωρεντία την αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ελληνικού Αρείου Πάγου, που δικαίωσε τους συγγενείς (και τα εναπομείναντα θύματα της βάρβαρης επίθεσης) το 2000 και που έκτοτε «μένει στα χαρτιά».

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Η νέα επέλαση των ΝΑΖΙ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Αυτοί, οι οποίοι ποτέ δεν μας αποζημίωσαν για τον πόλεμο, έρχονται να πάρουν και τα «ρέστα».

Οι νέοι δωσίλογοι χαρίζουν στη Deutsche Telecom κρατική περιουσία αξίας 22 δις ευρώ.

Πριν από μερικούς μήνες σε μια εκδήλωση στο κεντρικό αμφιθέατρο του London School of Εconomics οι φοιτητές της σχολής άκουσαν ένα όνομα και ξεκαρδίστηκαν στα γέλια. Κάποιοι παράγοντες του Πανεπιστημίου —προφανώς για να το "διαφημίσουν" στο ακροατήριο σαν "μήτρα" πετυχημένων και διασήμων αποφοίτων— ανέφεραν το όνομα του Αλογοσκούφη και αυτό είχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επεδίωκαν. Η διαφημιστική προσπάθεια κινδύνεψε να μετατραπεί σε πρωτοφανή δυσφήμηση του ιδρύματος, εφόσον στο άκουσμα του "διάσημου" αποφοίτου ξέσπασαν σε γέλια οι φοιτητές-πελάτες τους. Γιατί; Γιατί, εν μέσω της μεγάλης ελληνικής κρίσης, αυτός ήταν ο "πετυχημένος" υπουργός οικονομικών, που οδήγησε την Ελλάδα στην οικονομική καταστροφή. Αν αυτοί οι "συνάδερφοι" του Αλογοσκούφη ξεκαρδίστηκαν στα γέλια, επειδή τους ήταν τζάμπα η ηλιθιότητά του, εμείς πρέπει να κλαίμε με λυγμούς, γιατί αυτή η ηλιθιότητα είχε τεράστιο κόστος για τη ζωή μας.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Το όραμα Trichet για ευρωπαϊκό υπ. Οικονομικών

Ο Jean-Claude Trichet, διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει αποφασιστικό βήμα για τον έλεγχο της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής των κρατών μελών, βάζοντας στο τραπέζι τον μακροπρόθεσμο στόχο της ίδρυσης ενιαίου ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών.

Σε μια πολύ δυναμική ομιλία, κατά την οποία ανέπτυξε το όραμά του για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης, μετά την τρέχουσα κρίση, ζήτησε μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα δώσουν το δικαίωμα των μελών της Ε.Ε. να θέτουν βέτο στην εθνική οικονομική πολιτική, εάν λαμβάνονται αποφάσεις που διακυβεύουν την σταθερότητα της ευρωζώνης.

«Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ,» δήλωσε ο κ. Trichet με την ιδιότητα του θησαυροφύλακα του νομίσματος.

Με διαδικασίες εξπρές ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

  • Σκοπός του θεσμικού διαλόγου είναι η δικαιοσύνη να βοηθήσει με την απλούστευση διαδικασιών στο επιχειρείν της χώρας και την πραγματοποίηση επενδύσεων.

Στο φως όλα τα "πόθεν έσχες" δικαστών και εισαγγελέων.

-Κλέφτες, κλέφτες, κλέφτες…

Η οργή των Αγανακτισμένων πολιτών συγκλονίζει τη πλατεία Συντάγματος, συγκλονίζει την Ελλάδα.

Οι πολίτες οργισμένοι από την ατιμωρησία δεκαετιών ξεσπούν κατά του «αυτονόητου» στόχου.

Μόνο που στην υπόθεση της ανομίας και της ατιμωρησίας εμπλέκονται και με πρωταγωνιστικό τρόπο μάλιστα οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Είναι η Δικαιοσύνη εκείνη που αφήνει τους κλέφτες ατιμώρητους να χλευάζουν την αξιοπρέπειά μας.

Η ανάγκη ενός Αντόνιο Ντι Πιέτρο αλά Ελληνικά, γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο επιτακτική καθώς οι πολίτες διαπιστώνουν πως κάτι σάπιο υπάρχει και στο Βασίλειο της ακριβοπληρωμένης Δικαιοσύνης.