Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Τι σημαίνει λαϊκή ιδιοκτησία;

kathares_koubentesΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Συμβαίνει πολλές φορές να μην μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει "ιδιοκτησία" από πλευράς λαού. Ενώ καταλαβαίνουμε για παράδειγμα την έννοια της "προσωπικής ιδιοκτησίας", δεν καταλαβαίνουμε την έννοια της "λαϊκής ιδιοκτησίας". Δεν καταλαβαίνουμε πώς είναι δυνατόν ένας φτωχός και άκληρος πολίτης μιας χώρας να είναι ένας πλούσιος μέτοχος μιας τεράστιας περιουσίας. Η παρανόηση αυτή, που τις περισσότερες φορές είναι κατευθυνόμενη από τους άθλιους οι οποίοι μας κυβερνάνε, είναι το "άλλοθί" τους, για να λένε ψέματα και αθλιότητες. Για να λένε για παράδειγμα τις ηλιθιότητες περί "σύγχρονων" πολυπολιτισμικών ή πολυεθνικών κοινωνιών ή περί των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών με τα δικαιώματα στην εργασία, στην ασφάλιση κλπ..

Όλα αυτά είναι αθλιότητες, που λέγονται για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, οι οποίοι στηρίζουν τα συμφέροντά τους στους φτωχούς λαθρομετανάστες. Λέγονται, γιατί τους το επιτρέπει η άγνοια των λαών. Υπάρχει άγνοια και γι' αυτό κανένας δεν αντιδρά συνειδητά κι οργανωμένα απέναντι στα εγκλήματα τα οποία συμβαίνουν. Τις περισσότερες φορές η αντίδραση στο έγκλημα που ονομάζεται "λαθρομετανάστευση" είναι ενστικτώδης και εύκολα ελέγξιμη από το σύστημα. Η αντίδραση χαρακτηρίζεται "ρατσισμός" και εύκολα "καταπνίγεται" από τους "πολιτισμένους", που κατά μία περίεργη σύμπτωση είναι όλοι τους βολεμένοι και την ίδια στιγμή όλοι οι "ρατσιστές" είναι στις ουρές των ταμείων ανεργίας.

Ρίχνουν την αξία της Δημόσιας Περιουσίας

  • Η περιουσία που θα ενταχθεί στο Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου δεν επιστρέφεται στο κράτος και αν δεν μπορεί να πωληθεί εντός πολύ αυστηρών προθεσμιών (στόχος 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους και 15 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2012) μπορεί να τεμαχιστεί ή και να ρευστοποιηθεί....  

01_high

Σε δούρειο ίππο για την απόκτηση των ελληνικών «ασημικών» σε... τιμή ευκαιρίας, από μεγάλες εταιρείες ευρωπαϊκών συμφερόντων, εξελίσσεται το κρίσιμο ζήτημα των εμπράγματων εγγυήσεων που ζητούν οι δανειστές της χώρας.

Δημήτρης Καζάκης: Έλληνας είναι όποιος επενδύει σε αυτή τη χώρα… ανεξαρτήτως καταγωγής!

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

"Ανταρσία" στρατηγών στη Τουρκία …Παραιτήθηκαν όλοι οι Αρχηγοί!

  • tourkos_arxigos_stratias_aigeou-474x263Αιτία ο στρατηγός της φωτογραφίας, ο διοικητής της Στρατιάς του Αιγαίου Νουσρέτ Τασντελέν.

  • Ισλαμιστή αρχηγό επιβάλει ο Ερντογάν.

Σοκ στη Τουρκία! Οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους,με πρώτο τον Ι.Κοσανέρ! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και ενδείξεις οι στρατιωτικοί ηγέτες των Τουρκικών ΕΔ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους,μετά από την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να διατάξει τη σύλληψη του Διοικητή της 4ης Στρατιάς, Νουσρέτ Τασντελέν, η οποία είναι γνωστή ως η Στρατιά του Αιγαίου!

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

“Παραγράφηκε η δωροδοκία σε βάρος του Άκη για τα υποβρύχια”

  • tsohatzopoulos-660Ανάλογη διαδικασία είχε ακολουθηθεί και στην υπόθεση του Βατοπεδίου

Παραγεγραμμένο είναι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο αποδίδεται στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, υπογραμμίζει ο ανακριτής του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στη διαφωνία -όπως λέγεται στη νομική ορολογία -προς τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου, Νικόλαο Μαύρο.

Αντίθετα, ο κ. Λαμπρόπουλος ως προς το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που αποδίδεται στον πρώην υπουργό, επισημαίνει ότι αρμόδια για την εκδίκαση του επίμαχου αδικήματος είναι τα τακτικά δικαστήρια.

Κύπρος: Παραιτήθηκαν όλοι οι υπουργοί!

  • xristofias29-458x0Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις έρχονται έπειτα από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς "Ευάγγελος Φλωράκης", που προκάλεσε σοβαρή πολιτική αλλά και οικονομική κρίση στην Κύπρο.

Σε αναζήτηση νέου υπουργικού συμβουλίου είναι εδώ και λίγη ώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου, λίγο μετά τις 10:00, ανακοινώθηκε ότι όλοι οι υπουργοί είχαν θέσει τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Προέδρου, κάτι που άλλωστε το είχε ζητήσει κι ο ίδιος από εχθές το βράδυ.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ο Πάπας της Ρώμης. Δούλος του Θεού ή υπάλληλος τραπεζιτών;

s-pope_benedictΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Ο Πάπας Της Ρώμης ευθύνεται για τη σημερινή παρακμή του χριστιανικού κόσμου.

Βλάκας ή προδότης;

Δούλος του Θεού ή υπάλληλος τραπεζιτών;

Για να καταλογίσεις σε κάποιον την κατηγορία της παράβασης του καθήκοντος, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να γνωρίζεις ένα πολύ βασικό πράγμα ...Να γνωρίζεις τα καθήκοντά του. Εάν δεν γνωρίζεις ποια είναι αυτά τα καθήκοντα, για ποια παράβαση μπορείς να μιλήσεις;

Έχει αναρωτηθεί ποτέ ο αναγνώστης ποια είναι τα καθήκοντα ενός Πάπα; Τον βλέπουμε όλοι να χαιρετά τα πλήθη από το γνωστό μπαλκόνι του Βατικανού ή να κάνει βόλτες με το αυτοκίνητο-"ενυδρείο", αλλά γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι ο ρόλος του; Γιατί απολαμβάνει τέτοιου μεγέθους και έντασης ασφάλεια; ...Ασφάλεια, η οποία κάνει την αντίστοιχη του Πλανητάρχη να μοιάζει σαν ανοργάνωτος περίπατος με φίλους και γνωστούς.

Οι αφυπνισμένοι πολίτες και οι ευθύνες των πολιτικών κομμάτων

ΑΥΤΟ που παρατηρείται τις τελευταίες 15 ημέρες είναι πρωτοφανές και μοναδικό στα κυπριακά πολιτικά χρονικά: Κατά συντριπτική πλειοψηφία, ο λαός δεν ανέχεται πια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν τον θέλει! Τον αποστρέφεται και απαιτεί καθημερινά να παραιτηθεί.

KYPROS1_536_355Διπλή υποβάθμιση Κύπρου από Moody's

Επικίνδυνη η Κυβέρνηση …Τορπιλίζουν την οικονομία

Και οι προηγούμενοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας διέπραξαν πολλά σε βάρος του τόπου και του λαού. Αλλ’ ο Δ. Χριστόφιας μάζεψε όλες τις δάφνες σε πολιτική αναξιότητα, ανικανότητα, ανεπάρκεια, αλαζονεία, ασέβεια στο λαό και επικινδυνότητα.

Στο Κυπριακό παρέδωσε τα πάντα στους Τούρκους χωρίς ανταλλάγματα. Υποτιμά την τουρκική πολιτική σε βαθμό πολιτικού εγκλήματος όταν αποδίδει στις ωμές δηλώσεις Ερντογάν… αυθορμητισμό. Την οικονομία, την έριξε στον γκρεμό και την σπρώχνει ακόμα πιο κάτω με την υποτελή συνέργεια του Χαρ. Σταυράκη.

Βατικανό: Κρίση με Ιρλανδία λόγω παιδεραστίας

  • Μετά τη δημοσίευση έκθεσης για πράξεις παιδεραστίας που διαπράχθηκαν το 1996 και το 2009 από 19 καθολικούς ιερείς σε περιοχή της νότιας Ιρλανδίας, ο πρωθυπουργός Έντα Κένι κατηγόρησε την Καθολική Εκκλησία, και ιδιαίτερα την Αγία Έδρα, για παρακώλυση των ερευνών.

100_108620

Την ανάκληση του πρεσβευτή του στην Ιρλανδία ζήτησε το Βατικανό, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην ασυνήθιστη επίθεση που εξαπέλυσε πριν από λίγες ημέρες το Κοινοβούλιο της χώρας κατά της Αγίας Έδρας για την υπόθεση παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο αρχιεπίσκοπος Τζουζέπε Λεάντσα κλήθηκε να επιστρέψει στην Αγία Έδρα.

Deutsche, BNP, HSBC, οι σύμβουλοι για την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων

  • 1674821-thumb-medium"Χρυσές δουλειές" για τη Moody's

Τις BNP-Paribas, Deutsche Bank και HSBC όρισε το υπουργείο Οικονομικών ως συν-ανάδοχους για την εφαρμογή του προγράμματος συμμετοχής ιδιωτών στο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Καθήκοντα διεθνούς νομικού συμβούλου αναλαμβάνει το δικηγορικό γραφείο Gottlieb Steen & Hamilton LLP και οικονομικού συμβούλου του Δημοσίου η Lazard.

Media Markt - Saturn: Μαύρα μαντάτα από Γερμανία

germania_ekviasmos_largeΤρεις χιλιάδες απολύσεις πανευρωπαϊκά είναι η άμεση απάντηση της διοίκησης του γερμανικού κολοσσού Metro AG, μητρικού ομίλου της Media – Saturn Holding, για την αντιμετώπιση των ζημιών ύψους 44 εκατ. ευρώ που εμφάνισαν οι δύο αλυσίδες το δεύτερο τρίμηνο του 2011, έναντι κερδών 41 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η εξέλιξη αυτή εντείνει τις ανησυχίες των περίπου 1.000 εργαζομένων της εταιρείας στην Ελλάδα οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει αποδέκτες πληροφοριών περί ευρύτατων κινήσεων αναδιάρθρωσης με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Η γερμανική Media - Saturn Holding (η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών ειδών στην Ευρώπη) ανακοίνωσε τη μείωση των θέσεων εργασίας της κατά 3 χιλιάδες πανευρωπαϊκά μέχρι το τέλος του 2011. Οι θυγατρικές του εμπορικού ομίλου Metro AG με έδρα το Ντίσελντορφ θα επιχειρήσουν με αυτό τον τρόπο να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους.

Β. Σόιμπλε: “Τα κράτη που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια, πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ”

356329

  • “Η (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και κράτη με προβλήματα που λαμβάνουν βοήθεια πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ”, τονίζει.

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμούν πως η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της από το 2012, υπογραμμίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε επιστολή του, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, ο κ. Σόιμπλε τονίζει επίσης πως η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χορήγηση «λευκής επιταγής» στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Η θυσία στα Ομηρικά Έπη

scudo di achille_GΤα Έπη είναι γραμμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε η θυσία να είναι γλυκιά και με μία αίσθηση ηρωισμού που να μη δημιουργεί τρόμο. Ωθούν τον αναγνώστη ν’ αγαπά, να θαυμάζει τον Αχιλλέα και να ταυτίζεται μ’ αυτόν. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα όταν το άτομο ζει σε μία κοινωνία οργανωμένη και συχνά του ζητούνται παραπάνω από όσα θέλει να δώσει.

Ο Αχιλλέας σηκώνει το σπαθί του εναντίον του αρχηγού του κι εκείνη την ώρα το σηκώνουν όλοι οι Έλληνες, που αντιλαμβάνονται την κλοπή του συστήματος. Ο Αχιλλέας είναι το τραγικό πρόσωπο της Ιλιάδας, αλλά όλοι ταυτίζονται μαζί του. Είναι τόσο τέλεια γραμμένα τα Έπη, που, ενώ οι άνθρωποι συνήθως ταυτίζονται με το νικητή ηγέτη, στο έργο αυτό ταυτίζονται με το νεκρό ήρωα. Ξέρουν από την αρχή ότι ο Αχιλλέας σκοτώνεται και σκιρτάει η καρδιά τους κάθε φορά που διαβάζουν τους λόγους του εναντίον του Αγαμέμνονα, εναντίον της εξουσίας, εναντίον του συστήματος. Σκιρτάει η καρδιά των Ελλήνων, όταν ο αγαπημένος τους ήρωας απειλεί να γκρεμίσει μόνος του —κι αυτό έχει σημασία— τις πύλες της Τροίας. Απειλεί Θεούς και δαίμονες και δε διστάζει να απειλήσει και τον Απόλλωνα, τον τρομερότερο των Θεών, που τον φοβούνται ακόμα κι οι Θεοί.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Συγχαρητήρια Ιερώνυμου σε Παπανδρέου

imagesasΤο τηλεφώνημα του Αρχιεπισκόπου

Ένα τηλεφώνημα που σίγουρα τον χαροποίησε δέχθηκε ο πρωθυπουργός το απόγευμα του Σαββάτου. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος έσπευσε να συγχαρεί τον Γιώργο Παπανδρέου για την πρόσφατη συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Σήμερα η Τρόικα στην Αθήνα

Μαζί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο που επιστρέφει απόψε από το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, έρχεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία του ΔΝΤ προκειμένου να "φωτογραφήσει" τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και να ελέγξει την πορεία εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

3CCA8C49610D509F871D75621706C297

Αύριο Τετάρτη, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα εγκατασταθεί από το πρωί πολυμελής αντιπροσωπεία της τρόικας προκειμένου να ενημερωθεί για:

Γερμανική εισβολή διά της επενδυτικής οδού

pictureΣυνάντηση 20 οικονομικών συνδέσμων αύριο για τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα

Πρώτα ήρθε η “κρεβατομουρμούρα” και ακολούθησε ο “έρωτας” των γερμανών οικονομικών παραγόντων για την Ελλάδα. Είκοσι πρόεδροι οικονομικών συνδέσμων της Γερμανίας συναντώνται αύριο, για να συζητήσουν τις δυνατότητες επενδύσεων στη χώρα μας.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος από τα μέσα Ιουλίου έχει αναλάβει επ’ ώμου την υπόθεση “Επενδύσεις στην Ελλάδα”. Σύμφωνα με πληροφορίες της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, ο κ. Ρέσρλερ έχει καταρτίσει ένα σχέδιο 16 σημείων αφενός για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου για τη σύναψη επικερδών συμφωνιών για τις γερμανικές επιχειρήσεις. Ο γερμανός υπουργός θα έρθει στη χώρα μας το φθινόπωρο ως επικεφαλής αντιπροσωπείας γερμανών επιχειρηματιών για περαιτέρω διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού και της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η κάρα του Αγίου Φλώρου (βατοπαιδίου)

  • papandreou_closeupΤι κερδίζει η Ελλάδα από την ιστορία;
  • Το τρίτο το μακρύτερο κι ας βρεθεί ένας καραγκιόζης να το αμφισβητήσει

Είχα δηλώσει σε διάφορους κύκλους (όπως στον κύκλο με την κιμωλία, και ο άλλος ο πιο έγκυρος των χαμένων ποιητών) πως δεν θα μιλήσω αν δεν συμβεί κάτι σημαντικό. Άλλα άλλοι κύκλοι (κυρίως ο έκκεντρος) διέρρευσαν πως θα προβώ σε δηλώσεις μετά τις σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τη χώρα στη σύνοδο κορυφής. Το αρνήθηκα κι αυτό. Όμως ο άγιος μου αποκαλύφθηκε στον ύπνο μου ως δράκοντας με 5 κεφάλια και 7 πύρινες γλώσσες κι έτσι σας μεταφέρω κι εγώ αυτά που μου ελάλησε.

Τρισέ: “Δεν έχει αποφευχθεί η στάση πληρωμών για την Ελλάδα”!

trisheΌσοι πιστεύουν πως, μετά τη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής στις Βρυξέλλες, το πρόβλημα του ελληνικού χρέους λύθηκε ως δια μαγείας, μάλλον θα απογοητευτούν από τις τελευταίες δηλώσεις ενός εκ των κορυφαίων παραγόντων της ευρωπαϊκής οικονομικής σκηνής και εκ των πρωταγωνιστών αυτής της τελευταίας συμφωνίας!

Ο λόγος για τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, δήλωσε ευθαρσώς ότι παραμένει «αβέβαιος για το αν τελικά η Ελλάδα αποφύγει τη στάση πληρωμών»!!!

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η ώρα της Νεμέσεως!

gheorghe_tattarescu_-_nemesis_zeita_razbunariiΣτὸ Σύμπαν τίποτα δὲν μπορεῖς νὰ τὸ πάρῃς δωρεάν. Ὑπάρχει ἀφθονία γιὰ τὰ πάντα. Ἁπλώνεις τὰ χέρια σου καὶ τὰ παίρνεις. Εἶναι τόσα πολλά, ποὺ ἐπιλέγεις. Δὲν σὲ ῥωτᾶ κανεῖς. Δὲν σὲ ἐμποδίζει κανεῖς.

Κάποιαν στιγμὴ ὅμως ἔρχεται ἡ ὥρα τοῦ λογαριασμοῦ. Κι ὁ λογαριασμὸς εἶναι ἀπαιτητικός, ἀπόλυτος καὶ θὰ πληρωθῇ μὲ κάθε δυνατὸν τρόπο. Θέλεις δὲν θέλεις.

Εἶναι ὅλα ἐκεῖ. Ἁπλώνεις τὸ χέρι σου καὶ τὰ παίρνεις! Ἀρκεῖ νὰ ξέρῃς πὼς τίποτα δὲν χαρίζεται.

Ἔτσι κι αὐτοί. Ἦλθαν, ἅπλωσαν τὸ χέρι τους καὶ πῆραν. Ἦταν ἀχόρταγοι, ἄπληστοι, ἄδικοι….  Δὲν ὑπελόγισαν τίποτα. Δὲν τοὺς ἐνδιέφερε ὁ λογαριασμός. Δὲν ὑπελόγισαν τὴν ἐπιτακτικότητα τῆς ὀφειλῆς…

Selective Default

Michael conquers SatanΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Όταν τα κτήνη της Ευρώπης συναντούν τους προδότες της Ελλάδας, αυτό είναι το αποτέλεσμα.

Όταν το θηλυκό κτήνος του Βερολίνου άρχισε να καλλιεργεί την άποψη ότι πρέπει να συμμετέχουν οικειοθελώς και οι ιδιώτες στη ζημιά της ελληνικής οικονομίας, εμείς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πώς θα μπορούσε αυτό να γίνει. Πώς ήταν δυνατόν ιδιώτες να συμμετείχαν οικειοθελώς σε μια τεράστια ζημιά και να μην "διαμαρτύρονταν", ενεργοποιώντας το "game over" της χρεοκοπίας; Ο πρώτος ιδιώτης, ο οποίος δεν θα πληρωνόταν, θα "κατήγγειλε" αυτόν, ο οποίος δεν τον πλήρωνε και θα ενεργοποιούσε τα CDS της χρεοκοπίας της χώρας.

Τις ίδιες απορίες είχαμε όταν και ο γνωστός κοιλιόδουλος της παπαρολογίας μάς εξηγούσε τι είναι το "Selective Default" και ποια η διαφορά του με τη χρεοκοπία. Και πάλι εμείς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι εννοούσε. Πώς θα επιλέγαμε εμείς ως οφειλέτες ποιον ιδιώτη θα ξεπληρώναμε και ποιον όχι και πώς θα εξασφαλίζαμε τη συνεργασία εκείνου, ο οποίος θίγονταν, για να μην ενεργοποιήσει τον "συναγερμό" των CDS;

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Αφήστε τους απλά να σαπίσουν…

narkΌλοι μας κατά βάθος είμαστε υποκριτές…. Έστω και λίγο….

Και είμαστε γιατί όλοι μας σέρνουμε κόμπλεξ ακόμα και από τα παιδικά μας χρόνια…

Αν δεν είμαστε υποκριτές θα είμαστε και πιο ευτυχισμένοι…..

Βλέπετε… το ψέμα μας σώζει πολλές φορές από τους γύρω μας… αλλά ποτέ από τον ίδιο μας τον εαυτό…. Αυτό μας κάνει  κομπλεξικούς …. Αυτό μας κάνει και υποκριτές ….

Ο ακομπλεξάριστος  άνθρωπος είναι και πιο ντόμπρος….. γιατί τα έχει βρει πρώτα από όλα με τον ίδιο του τον εαυτό….. και αυτοί οι άνθρωποι σπανίζουν στις μέρες  μας…

Η υποκρισία έχει ξεχειλίσει στην Ελλάδα… και ήταν και αναμενόμενο να γίνουν οι πιο υποκριτές και οι πιο ψεύτες  κάποια στιγμή κυβερνήτες μας…. Γιατί αυτό αξίζουμε…. Γιατί το ανεχόμαστε….

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

267x250_131129442040Χθες το βράδυ πανηγυρίσαμε την επίσημη ένταξη της χώρας σε επιλεκτική χρεοκοπία, αλλά όπως είπε ο Μπένι θα διαρκέσει πολύ λίγο γιατί η ευρωζώνη θα μας λούσει με νέο χρήμα. Όχι εμάς αλλά τις τράπεζες μήπως και κρυολογήσουν. Εμείς παραμένουμε σε καθεστώς σκληρής λιτότητας φόρων και ξανά φόρων για τα επόμενα 40 χρόνια. Ναι τα 7,5 χρόνια γίνανε ως δια μαγείας 40!!. Το λέει επισήμως το νέο σχέδιο. Οι πληροφορίες για το νέο δάνειο είναι καταιγιστικές και βεβαίως οι κυβερνητικοί κύκλοι το διαρρέουν ως ένα νέο μάννα εξ ουρανού . Όπως το περυσινό.

Ο διάβολος όμως κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες και έχουμε πολλές μέρες μπροστά μας να τα πούμε. Προς το παρόν ας χαρούμε την επιτυχία μας που για ακόμα μια φορά καταφέραμε να ξεγελάσουμε την ΕΕ.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Στα 13.504.656 ευρώ η επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων για το β' τρίμηνο του 2011

image.ashxΥπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Στην κρατική οικονομική ενίσχυση, για το β' τρίμηνο του 2011, στα δικαιούχα κόμματα προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, με κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, αναμένεται η νομοθετική πρωτοβουλία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αναμόρφωση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

Υπόθεση Johnson and Johnson: Μεγάλο σκάνδαλο απάτης και διαφθοράς στην Ελλάδα!

johnsonjohnsonΗ έρευνα που ακολουθεί θα αποτελέσει σταθμό στα δημοσιογραφικά χρονικά ακριβώς γιατί δείχνει σε όλο το μεγαλείο μέσα πάντα από ντοκουμέντα πως ακριβώς και ποιοι λυμαίνονται τον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Το μεγάλο σκάνδαλο απάτης και διαφθοράς εξελίσσεται στην Ελλάδα από το 1996 όπως προκύπτει μέσα από το φάκελο της δικογραφίας που σήμερα δημοσιοποιούμε στο σύνολο του και στα ελληνικά τα σημεία που αφορούν την Ελλάδα!

Νέα Υόρκη. Η υπόθεση που  έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας, μέσα από μια σειρά  συγκλονιστικά αποκαλυπτικά ντοκουμέντα-στοιχεία όλα του πλήρη φακέλου με την δικογραφία ενός απίστευτου σκανδάλου- , αποτελεί την θρυαλλίδα για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Ένα σύστημα  το οποίο νοσεί! Πάσχει σοβαρά από ανίατη και δυστυχώς   μη ιάσιμη  ασθένεια…  Πρόκειται για την μεγαλύτερη –και ίσως την πιο καλοστημένη –απάτη σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου. Απάτη κατ εξακολούθηση,  κατ επάγγελμα και κατά σύστημα εναντίον των Ελλήνων πολιτών. Απάτη  εναντίον του έλληνα φορολογούμενου.  Απάτη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του Έλληνα ασθενή. Μια υπόθεση που αν και εμπλέκονται και άλλες χώρες (Αμερική Ρουμανία και Πολωνία)   εν τούτοις αφορά σχεδόν εξ ολοκλήρου την Ελλάδα –η οποία δικάζονταν επί δυο χρόνια  «ωσεί παρών» και «εν αγνοία της»  για την απόλυτη  και μεγάλη διαφθορά στο χώρο της υγείας!   Εντούτοις η υπόθεση αυτή παρόλο που προσέλαβε διαστάσεις στον Αμερικανικό και διεθνή τύπο, στην Ελλάδα αποσιωπήθηκε σκανδαλωδώς!     Η υπόθεση και το μεγάλο  σκάνδαλο διαφθοράς  στον ευαίσθητο χώρο της υγείας  που σήμερα αποκαλύπτεται  στο σύνολο της και στην πλήρη διάσταση της   αφορά   την Πολύ γνωστή  πολυεθνική εταιρία παραγωγής ιατρικών σκευασμάτων  «Johnson and Johnson»

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Παγκόσμια κρίση Χρέους

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

...Η μεγαλύτερη ιδιωτική απάτη της ανθρώπινης ιστορίας.

Ποιοι είναι οι μεγάλοι απατεώνες, που μετεξελίσσονται σε φονείς της ανθρωπότητας;

Πώς η «αρρώστια» της οικονομίας απειλεί την Δημοκρατία και την ελευθερία των λαών;

world-debt[7]

Θα ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας με μια πραγματικά ανατριχιαστική υπόθεση εργασίας. Φαντάζεται κάποιος να διασωληνωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε η ζωογόνος αναπνοή να γίνει το αίτιο του θανάτου του; ...Να εισπνέει, αλλά να μην εκπνέει ...Να εισπνέει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες αέρα και να μην εκπνέει καθόλου ...Να εισπνέει από το στόμα μέσω ενός σωλήνα μονής φοράς ...Ό,τι εισπνέει να παραμένει μέσα του και να μην μπορεί να εκτονωθεί με την εκπνοή ...Ό,τι εισπνέει να παραμένει μέσα του και να τον "φουσκώνει" ...Η ζωογόνος αναπνοή να γίνει σταδιακά ένας απόλυτα βασανιστικός "μονόδρομος" προς τον θάνατο ...Η κάθε νέα ανάσα να γίνεται ένα νέο επώδυνο "βήμα" προς το τέλος ...Να φτάνει στο σημείο ο ασθενής να αρνείται να αναπνεύσει, για να μην πονάει ...Να αρνείται να αναπνεύσει, για να μην "φουσκώσει", γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι -χωρίς αναπνοή- μειώνονται οι πιθανότητες του να ζήσει. Μιλάμε για ένα ιατρικό σενάριο άπειρου πόνου και μεγάλης διαστροφής.

Η χρεοκοπία των ΗΠΑ και η αντίστοιχη της Ελλάδας

tettodebitoΟι ΗΠΑ έχουν περιθώριο μέχρι τις 2 Αυγούστου για να αυξήσουν το όριο χρέους. Το πρόβλημα αν δεν γίνει αυτό θα είναι άμεσο.

Όπως διαβάζουμε εδώ, στις 3 Αυγούστου πρέπει να πληρωθούν 23δις δολάρια σε επιδόματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Στις 4 Αυγούστου, το Υπ. Οικονομικών θα πρέπει να πληρώσει 87δις σε επενδυτές λόγω ωρίμανσης κρατικών ομολόγων. Στις 15 Αυγούστου, περισσότερα από 30δις πρέπει να αποδοθούν σε τόκους.

Επιπλέον η κυβέρνηση πληρώνει συνήθως 5-10δις καθημερινά σε συμβαλλόμενους εξοπλισμών, παροχείς Medicare, ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και άλλους.

Ο Βαλυράκης που “διερευνά” το σκάνδαλο Siemens, λαμβάνει κρατικά χρήματα εδώ και 25 χρόνια από την ΟΠΑΠ Α.Ε

Εταιρεία του Βαλυράκη σύμβουλος του ΟΠΑΠ

valirakis

Σαν μυστικό, που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να αποκαλύψει, κρατούσε πριν από λίγο καιρό στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης το όνομα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που κατέχει επισήμως εταιρεία ασφαλιστικών συμβούλων, η οποία επί 25 συνεχόμενα έτη υπογράφει συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Μετά τον Άρειο Πάγο και το συμβούλιο Εφετών έβαλε ταφόπλακα στην υπόθεση ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΥ - SIEMENS

zagorianosΕνώ είχαν βρεθεί στοιχεία για να τεθεί σε αργία ο πρώην πρωτοδίκης ανακριτής της υπόθεσης Siemens, Νίκος Ζαγοριανός, και για να ασκηθεί αναντίον του δίωξη για δύο σοβαρά ποινικά αδικήματα, πέρυσι τον Οκτώβρη ο Άρειος Πάγος δεν «μπόρεσε» να δει τις διοικητικές, ούτε τις πειθαρχικές ευθύνες του. Λεπτομέρια???? Είχε μειοψηφίσει η σημερινή πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου…. Γιατί???? Δεν χρειάζεται να μάθουμε…. Η δικαιοσύνη, αν και τυφλή, είναι πυλώνας μιας σαθρής και σίγουρα σαχλής δημοκρατίας… Μιας καρικατούρας στρατοκρατικού φασιστικού καθεστώτος….

Σήμερα, ενώ είχε ασκηθεί δίωξη σε βάρος του περί ου ο λόγος, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας, που σημαίνει επαρκείς ενδείξεις παραπομπής σε δίκη ενός δικαστικού, το Συμβούλιο Εφετών, «αποδέχθηκε» εισαγγελική απαλλακτική πρόταση και με βούλευμά του απάλλαξε τον Νίκο Ζαγοριανό από τη ταλαιπωρία προσαγωγής του ως κατηγορούμενου σε δίκη. Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να μας ενημερώσει, αν εν τω μεταξύ άλλαξε ο Εισαγγελέας εισηγητής ή η γνώμη του Εισαγγελέα που επέμενε στην ύπαρξη επαρκών στοιχείων για άσκηση ποινικής δίωξης και τι το ριζικό άλλαξε για να υπάρξει τελικά σε απαλλακτική πρόταση και βούλευμα!!!! Δεν είμαστε άξιοι να πληροφορηθούμε τα αδιάσειστα στοιχεία που οδηγήθηκαν στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ????

Επεισόδια και τραυματισμοί – Τουρκοκύπριοι εναντίον Ερτογάν

ertogan2-300x167Με συλλήψεις και τραυματισμούς αμαυρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν χθες στα κατεχόμενα εναντίον της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν.

Έξι άτομα συνελήφθησαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο των ”τ/κ αερογραμμών” κατά τη διάρκεια επεισοδίων, όταν ”αστυνομικοί” διαπληκτίστηκαν με τους διαδηλωτές, απαιτώντας να κατεβάσουν πανό με συνθήματα που θεωρούνταν υβριστικά.

Έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ”συντεχνίας δημοσίων υπαλλήλων” KTAMS, Αχμέτ Καπτάν τραυματίστηκαν στα επεισόδια και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Οι διαδηλωτές φώναζαν ”Να πεθάνει ο φασισμός” και ανήρτησαν στο κτίριο πανό που έγραφε ”Αρνούμαστε την πολιορκία του ιμπεριαλιστή. Δεν θέλουμε ούτε τους υπαλλήλους, ούτε τα λεφτά, ούτε το πακέτο του”, το οποίο η ”αστυνομία” προσπάθησε να κατεβάσει.

Οίκος Moody’s: η ιστορική αξιoλόγηση των αξιολογητών

  • moodysΠοιος ήταν ο John Moody;
  • Τι σημαίνει το όνομά του;
  • H ιστορία του οίκου Moody’s.

Η λέξη Moody’s έχει μπει, πλέον στην καθημερινότητα μας. Στο ελληνικό λεξιλόγιο πριν ή μετά τη λ. Moody’s υπάρχει η λέξη υποβάθμιση. Το όνομα είναι βαρύγδουπο και προβάλλεται ως “έγκυρο” από τα ελληνικά και ξένα Μ.Μ.Ε. Οι εκθέσεις το οίκου Moody’s  ανεβοκατεβάζουν   κυβερνήσεις και υποθηκεύουν το σήμερα και το αύριο του πλανήτη, αφού καθορίζουν το αν θα δανειστεί, και με ποιους όρους, μια χώρα. Υποθηκεύει το μέλλον του πλανήτη, γιατί ως γνωστόν,  τα δανεικά αυτά θα τα πληρώσουν και οι μελλοντικές γενιές.

Αγωγή κατά της Ελλάδας θα καταθέσει η Siemens!

μιζεςΑγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Πρωτοδικείο του Μονάχου θα καταθέσει η Siemens, ζητώντας να αναγνωριστεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι δεν έχει υποχρέωση αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Την πρόθεση αυτή γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρίας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χ. Παμπούκη και τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιάδη.

Η συνάντηση, σύμφωνα με αποψινή ανακοίνωση του υπουργείου είχε ως αντικείμενο «τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας για την απόδοση ευθυνών, καθώς και για την εκούσια, κατόπιν συμφωνίας των μερών, αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της Ελληνικής Πολιτείας από παράνομες παρελθούσες δραστηριότητες».

Έλληνες δικαστές... Η συντεχνία που κήρυξε τον πόλεμο στην ελληνική κοινωνία

criminal-justiceΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Η μεταπολίτευση "πεθαίνει" μέσα στο "οικοσύστημα" που η ίδια έφτιαξε για τον εαυτό της. Η ψευδοδημοκρατική —και ως εκ τούτου η πλέον βρομερή— μορφή του πολιτικού συστήματος της νεότερης ιστορίας μας "πεθαίνει" μέσα στον "βόθρο". Στον "βόθρο" των δικών της "περιττωμάτων". Στον "βόθρο" της διαφθοράς, της προδοσίας και της αναξιοκρατίας. Μαζί μ' αυτήν αναγκαστικά θα παρασυρθούν στο "θάνατο" και όλοι οι μηχανισμοί, που της έδωσαν αυτήν την παθογένεια.

Ένας τέτοιος μηχανισμός, που σήμερα "νοσεί" επικίνδυνα, είναι και το σύστημα δικαιοσύνης. Το σύστημα, το οποίο μπλέχθηκε στη δίνη των μεγάλων σκανδάλων της μεταπολίτευσης και σύντομα θ' αναγκαστεί να μετρήσει τις "πληγές" του. Όπως δείχνουν τα πράγματα το σκάνδαλο Siemens είναι αυτό, το οποίο θα λειτουργήσει καταλυτικά για τις εξελίξεις. Στην πραγματικότητα μπορεί ν' αποδειχθεί ως η "σταγόνα", που ξεχείλισε το "ποτήρι" της μεταπολίτευσης. Γιατί; Γιατί δεν αφορά μόνον τους άμεσα εμπλεκόμενους ως κατηγορούμενους.

Το ίδιο αυτό σκάνδαλο έχει και παράπλευρες συνέπειες, εφόσον αρχίζει και συνδέει μεταξύ τους όλους τους βρόμικους παράγοντες της μεταπολίτευσης. Τους συνδέει σε ένα παζλ, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί, θα εμφανίσει μια εικόνα, την οποία κανένας από αυτούς δεν θέλει να δει ο κόσμος.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πρόκληση Ερντογάν από Κατεχόμενα:"Δεν υπάρχει κράτος Κύπρος"!!!

Erdogan_533_355-474x315"Δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος.Υπάρχει η Βόρεια και η Νότια Κύπρος"! Μόλις πάτησε το πόδι του στα κατεχόμενα και ενώπιον 2000 τουρκοκυπρίων, ο Ταγίπ Ερντογάν ,έριξε βόμβα!

"Δεν είμαστε δούλοι κανενός", συνέχισε ο Ερντογάν." Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να συνεχίσουν το εμπάργκο εναντίον σας. Εμείς είμαστε όπως το νύχι με το δέρμα",είπε , θέλοντας να δείξει πόσο κοντά είναι η Τουρκία με τα κατεχόμενα και δεν εννοούσε μόνο την απόσταση. Ο Ερντογάν ηθελε να διασκεδάσει τις εντονότατες αντιδράσεις που τους τεελευταίους μήνες έχουν ξεσπάσει στα κατεχόμενα. Δημοσιογράφοι γράφουν ανοιχτά υπέρ της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων και απειλούνται με δολοφονικές επιθέσεις.

Η Κάτω Πλατεία και το οργανωμένο καπέλωμα

Οι πρωτεργάτες της προσπάθειας του καπελώματος του Ελληνικού λαού

Η κάτω πλατεία, απαγορεύει διά ροπάλου, την ύπαρξη, Ελληνικής σημαίας, σε πλατεία της Ελλάδας, αν αυτό δεν είναι φασιστικό, αν αυτό δεν είναι ανθελληνικό, τότε τι είναι;

Ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου …και ο κοινός τους στόχος

  • papandreou_samarasΗ στάση της ηγεσίας του ΠαΣοΚ δείχνει ξεκάθαρα και ποιοι είναι και τι κάνουν.

  • Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ είναι της “παραλλαγής”, ενώ ουσιαστικά τα ίδια συμφέροντα υποστηρίζει.

Η ΝΔ και η ηγεσία της έχει χάσει ήδη την αξιοπιστία της στον λαό. Εδώ και καιρό, λίγο μετά από τότε που άρχισε όλη αυτή η ιστορία. Εάν η ΝΔ και η ηγεσία της είχε την βούληση, μπορούσε, τότε πέρυσι, με ένα και μόνο κάλεσμα να συγκεντρώσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κόσμο σε μια πλατεία και να απαιτήσει τις σωστές πολιτικές ή και την ανατροπή της κυβέρνησης.

Δεν το έκανε όμως η ηγεσία της ΝΔ αυτό τότε που δεν είχε χάσει ακόμη την εμπιστοσύνη του λαού. Τώρα και να το επιχειρήσει θα είναι άσκοπο. Δεν έκανε ποτέ ούτε μια αντι-μνημονιακή συγκέντρωση. Ετσι για τα μάτια. Και μόλις λίγες μέρες πριν η νεολαία τους, η ΔΑΠ, έριξε και το σύνθημα “Πληρώνω δίκαια“. Είναι πράγματι απίστευτα είρωνες.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Σε ρυθμούς κατεπείγοντος οι αποκρατικοποιήσεις

300x231_131064401966Συμβούλους για το ξεπούλημα αναζητεί η κυβέρνηση

Ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, έκανε την Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών, με τη δημοσίευση των προσκλήσεων εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διαδικασία επιλογής χρηματοοικονομικών συμβούλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η κυβέρνηση αναζητά συμβούλους για:

Βρε καλώς τον τόν Καζάκη…

καζακης-2H οὐσιαστικὴ ἀλλαγή, δὲν μπορεῖ νὰ γίνῃ χρησιμοποιῶντας ὑλικὰ ποὺ ἔχουμε ἤδη ἀπορρίψει ὡς ἄχρηστα. 

Θέλω Ἑλλάδα κι ὄχι λογιστικὲς πράξεις.

Θέλω ἐλευθερία κι ὄχι νέα καπελώματα. 

Ἐδῶ φτιάχνουμε τὴν νέα συστράτευσι πατριωτικῶν δυνάμεων γιὰ νὰ σώσουμε τὸν τόπο.

Ἐκεῖ ὀ Μίκης φτιάχνει καὶ χαλᾶ σπίθες γιὰ νὰ (;;;;) σώσῃ τὸν τόπο.

Παρακάτω ὁ Ἀντώνης, ὁ Δημήτρης, ὁ Θανάσης, ἡ Μαρία, ἡ Κωνσταντίνα, ἡ Εὐτέρπη φτιάχνουν ἐπίσης κόμματα γιὰ νὰ σώσουν τὸν τόπο.

Οργή στον Νότο για τα παιχνίδια της φράου Μέρκελ

merkel-europeΘέτει σε κίνδυνο το ευρώ εξυπηρετώντας μόνο τα του οίκου της και χρονοτριβώντας

Επιστρέφοντας την Παρασκευή στο Βερολίνο, έπειτα από ένα τριήμερο σαφάρι επενδύσεων στην Αφρική,η καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ ήξερε καλά τι την περίμενε:Η οργή ενός σημαντικού τμήματος των εταίρων της, κυρίως από τη Νότια Ευρώπη, οι οποίοι σιγά-σιγά αντιλαμβάνονται ότι η εμμονή της στην άποψη περί «εθελούσιας» και «ουσιώδους» συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων στο δεύτερο πακέτο συνδρομής προς την Ελλάδα κινδυνεύει να οδηγήσει σε διάλυση τη ζώνη του ευρώ.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Η ευθύνη της δικαστικής εξουσίας

gheorghe_tattarescu_-_nemesis_zeita_razbunariiΗ δικαστική εξουσία είναι η κύρια και αποκλειστική υπεύθυνη για τα όσα δεινά μαστίζουν την ελληνική κοινωνία.

Καθημερινά εγκληματεί εις βάρος των Ελλήνων.

Η ανικανότητά της κάνει θεσμικό τον ρόλο της τρομοκρατίας.

Τι καταλογίζουμε στη δικαστική εξουσία.

Τα όσα περιγράφουμε στο κείμενο αφορούν τα φαινόμενα που συμβαίνουν σήμερα, καθώς και τις δυνατότητες που παρέχει το Σύνταγμα στον πολίτη ο οποίος θέλει να σταματήσει τη "λαίλαπα" που διαλύει τη χώρα.

Η Ελληνική κοινωνία σήμερα κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ, γιατί δεν "φυλάσσεται" από κανέναν. Αυτοί οι οποίοι έχουν ως ιερό καθήκον τους να είναι οι "φύλακές" της, είτε αλληθωρίζουν απέναντι στα όσα συμβαίνουν είτε κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Ο γράφων πιστεύει —κι αυτό θα προσπαθήσει ν' αποδείξει στη συνέχεια— ότι το σύνολο των κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν σήμερα την ελληνική κοινωνία οφείλονται στην υπολειτουργία του συστήματος δικαιοσύνης. Από τα πιο σημαντικά μέχρι τα πιο ασήμαντα προβλήματα, που βασανίζουν τον Έλληνα πολίτη, υπεύθυνη είναι η δικαιοσύνη. Ακόμα και για τη σημερινή ανεργία αυτή ευθύνεται. Δεν φταίει ούτε ο λαός ούτε η εκάστοτε κυβέρνηση για την αθλιότητα που μαστίζει αυτόν τον τόπο. Φταίνε αυτοί, που δουλειά τους είναι να προστατεύουν τον λαό από τους δημαγωγούς και τους κλέφτες και βέβαια να περιορίζουν την κάθε διεφθαρμένη κυβέρνηση.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

“Γη και ύδωρ” στην εκκλησία… Tο αντίτιμο για την σιωπή της στο ξεπούλημα

  • ieronimos_papandreouΗ Εκκλησία αποδεικνύεται ένας μηχανισμός που στέκει πάντα στο πλευρό του αστικού καθεστώτος εξουσίας και αμείβεται για αυτό

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η είδηση της παραχώρησης στρατοπέδου στην Εκκλησία που ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Με περίσσια υποκρισία και πασοκική διγλωσσία, ο ΥΠΕΘΑ έρχεται να εκμεταλλευτεί τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της οποίας αποτελεί«πρώτο βιολί», σε αγαστή συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, προκειμένου να προωθήσει τα σχέδια της άρον άρον παραχώρησης δημοσίας περιουσίας σε ιδιώτες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, με πρόσχημα το «φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας» δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα της εφαρμογής των κοινών πλάνων Βενιζέλου-Μπεγλίτη για το ξεπούλημα των στρατοπέδων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που λαχταρά να εκμεταλλευτεί εμπορικά και τουριστικά τα φιλέτα γης που βρίσκονται σε περιοχές απίστευτου φυσικού κάλλους ή στην περιφέρεια αστικών κέντρων.

Κων­σταντίνος Μητρόπουλος …O αρχιερέας του ξεπουλήματος

newego_LARGE_t_1101_53628440Ποιος είναι

Όλως τυχαίως, ένας κορυφαίος μά­νατζερ κρατικής τράπεζας τον είχε προτείνει στον Γιώργο Παπανδρέου και είχαν, μαζί με άλλους μάνατζερ, σχεδιάσει τα πρώτα βήματα για το πώς θα αρχίσει το μεγάλο ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας. Με μαθηματική ακρίβεια, όπως σκωπτικά παρατη­ρούν ορισμένοι. Διόλου τυχαίο, όπως προσθέτουν, αφού η εταιρεία, την οποία δημιούργησε πριν πολλά χρό­νια ο Μητρόπουλος, λέγεται Kantor. Και για την ιστορία, ο Γκέοργκ Κάντορ (1845-1918) υπήρξε ο πατέρας αυτού που αποκαλούμε σήμερα «μοντέρνα μαθηματικά» και ήταν ο δημιουργός της «Θεωρίας των Συνόλων».

Ας δούμε, τώρα, ποιος είναι ο Κων­σταντίνος Μητρόπουλος, που επιλέ­χθηκε να ηγηθεί της διαδικασίας ξεπουλήματος. Μόλις τρία χρονάκια είχε συμπληρώσει στο εγχώριο «χρημα­τιστηριακό κουρμπέτι». Αντίθετα, τα περισσότερα χρόνια - είκοσι, για την ακρίβεια - τα αξιοποίησε στην εται­ρεία συμβούλων επιχειρήσεων Kantor, της οποίας ήταν ιδρυτικό στέλεχος και διευθύνων σύμβουλος έως το 2008.

Τα στοιχεία υπάρχουν… Γενναίοι δικαστές χρειάζονται

nea-dikaiosi-symvasiouchou-apo-ton-areio-pagoΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΡΑ

Δεν είναι το ΤΤ η μόνη Ελληνική τράπεζα που κερδοσκόπησε με το Δημόσιο Χρέος και τα CDS, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο και τους φορολογούμενους, οι οποίοι σήμερα σφαγιάζονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διατήρηση των μετοχικών κεκτημένων των Ελλήνων τραπεζιτών, μέσα από τα πολυτελή πακέτα στήριξης των τραπεζών τους, που δεν διοχετεύονται ούτε στην αγορά, ούτε στην ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία ενώ, ταυτόχρονα, κανένας δε γνωρίζει τον τελικό προορισμό και τους αποδέκτες της αντλούμενης ρευστότητας από την ΕΚΤ.

Τα στοιχεία που αφορούν τις κερδοσκοπικές συναλλαγές επί του Δημοσίου Χρέους που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο, είναι όλα έγγραφα, υπαρκτά, καταχωρημένα και αρχειοθετημένα και, ως εκ τούτου, εφόσον τύχουν μεθοδικής αναζήτησης, είναι βέβαιο ότι θα ανευρεθούν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.

Η Unigestion, ο Αντρίκος και η γυναίκα του Καίσαρα

300x207_131065978533Στις εποχές που ζούμε και με τα (οικονομικά - πολιτικά) χάλια που έχουμε, δεν φανταζόμαστε ότι διαφωνεί κανείς, ειδικά αυτοί που βρίσκονται σε στενότατη επαφή με την εξουσία, ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι «τίμια», αλλά πρέπει και να φαίνεται. Αν, λοιπόν, συμφωνούμε περί της συζύγου του Καίσαρα, φανταζόμαστε ότι δεν θα διαφωνήσουμε και για τον αδελφό του πρωθυπουργού. Στην προκειμένη περίπτωση, τον Αντρίκο Παπανδρέου.

Όπως γράφτηκε στην «Ελευθεροτυπία» την περασμένη Δευτέρα, ο Αντρίκος Παπανδρέου είναι μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της UNIGESTION, μιας επενδυτικής που διαχειρίζεται πάνω από 8 δισ. ευρώ. Μεταξύ των κερδοφόρων δραστηριοτήτων τής εν λόγω εταιρείας, βρίσκονται, και μάλιστα σε περίοπτη θέση, τα παιχνίδια με τα ασφάλιστρα κινδύνου για το ελληνικό χρέος (CDS)

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ο Σαμαράς και το Άρθρο 05 …Αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων

Η αντι-μνημονιακή ΝΔ ναι μεν βρίσκει απαράδεκτες τις “εμπράγματες εγγυήσεις” του Μεσοπρόθεσμου, αλλά θεωρεί αποδεκτά τα “εμπράγματα δικαιώματα” και τα ψήφισε

15-a-thumb-large

“Ακούσαμε να γίνεται λόγος για «εμπράγματες εγγυήσεις» στο νέο ελληνικό χρέος. Να το πούμε ξεκάθαρα. Τις θεωρούμε απαράδεκτες. Ούτε καν τις συζητούμε”.

Όντως περί “μαγικής” κουβέντας πρόκειται…

Ανακήρυξη αυτονομίας από την Κουρδική Εθνοσυνέλευση

  • kurdes autonomie 14.7.11Την ώρα που έπεφταν νεκροί οι 13 Τούρκοι στρατιώτες, λίγα χιλιόμετρα πιο κει, οι Κούρδοι ανακοίνωναν την αυτονομία τους!
  • Χίλαρι Κλίντον: “Στηρίζουμε τον αγώνα της Τουρκίας εναντίον του Εργατικού Κουρδικού Κόμματος”

Την ίδια ώρα που έγινε η επίθεση των ανταρτών του ΡΚΚ, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα δυτικά, στο Ντιγιαρμπακίρ, τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK)  συνέρχονταν σε πανηγυρική διάσκεψη, στο τέλος της οποίας ανακήρυξαν την Δημοκρατική Αυτονομία του Κουρδιστάν. Η συμπροεδρεύουσα του  DTK και ανεξάρτητη βουλευτής Βαν, Αϊσέ Τουγλούκ, μετά το πέρας των εργασιών της Εθνοσυνέλευσης,έκανε την εξής δήλωση:

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ο αντιπερισπασμός της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου

s-samaras-papandreouΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Η Προδοσία του Παπανδρέου στην τελική ευθεία... στο «κόλπο» και ο Σαμαράς.

Ο αντιπερισπασμός της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ενός τεράστιου εγκλήματος ...Ενός εγκλήματος κατά της πατρίδας μας και του ελληνικού έθνους ...Ενός εγκλήματος, στο οποίο συμμετέχει εξίσου το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Δεν είναι μόνον το ΠΑΣΟΚ, που έχει αποφασίσει να μας προδώσει στους "δανειστές" μας. Κοντά του είναι ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της μεταπολίτευσης. Ο καθένας απλά παίζει διαφορετικό ρόλο στο ίδιο προδοτικό έργο. Είναι προφανές λοιπόν ότι η μεταπολίτευση έχει πάρει τις αποφάσεις της.

Κατρακύλα του Κολεγίου Αθηνών… “Η διοίκηση Σαμαρά διέλυσε το Κολέγιο!”

alexsamarasΑπέτυχαν στις εξετάσεις γιατί δεν είχαν τα θέματα

  • Λέγεται ακόμα ότι έχει ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στις οικογένειες του Αλέξανδρου Σαμαρά και του Παπαλεξόπουλου του Τιτάνα αφού η κόρη του κ. Σαμαρά με λιγότερες μονάδες μπήκε σε καλύτερο πανεπιστήμιο από την κόρη του κ. Παπαλεξόπουλου που είχε συγκεντρώσει περισσότερες μονάδες στο IB

Ένας ιδιότυπος πόλεμος μεταξύ των γονιών που τα παιδιά τους σπουδάζουν στο Κολέγιο έχει ξεσπάσει με αφορμή την κατρακύλα του Κολεγίου Αθηνών, ενός από τα καλύτερα σχολεία της χώρας, που τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζει διαρκώς το επίπεδο των σπουδών του.

H Μινεσότα κατέβασε ρολά… Μετά την Ελλάδα, η επόμενη που θα πέσει ίσως να είναι η Ν. Υόρκη

usa-deesΥπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι οι πολιτείες των ΗΠΑ δεν χρεοκοπούν

Στο άρθρο της Debora Billi που ακολουθεί παρουσιάζονται οι συνέπειες της απόφασης του shutdown της πολιτείας της Minnesota στις ΗΠΑ. Θυμάμαι παλιά που λέγαμε ότι ένα κράτος "δεν κατεβάζει ρολά". Τελικά κατεβάζει. Όπως είδαμε εδώ είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει μέσα σε ένα εξάμηνο.

Τώρα είναι ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη των γεγονότων στην Minnesota, την πολιτεία των ΗΠΑ που κήρυξε πτώχευση και πρακτικά "κατέβασε ρολά".

Η Πολυεθνική Ταξιαρχία SEEBRIG (South East Europe Brigade) για 4 χρόνια στην Ελλάδα.

8243367Το στρατηγείο της δύναμης μεταφέρεται στην Ελλάδα  και ο πρώτος αρχηγός της για τη διετία 2011-2013 θα είναι Σκοπιανός

Πραγματοποιείται σήμερα, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας,  στη πόλη του Τύρναβου (Στρατόπεδο “ΣΧΟΙΝΑ”), η Τελετή της Επίσημης Εγκατάστασης της Διοίκησης της Ταξιαρχίας SEEBRIG (South East Europe Brigade) στην Ελλάδα, η αλλαγή Προεδρίας της PMSC (Politico Military Steering Committee) της SEDM-CC (South Eastern Europe Defence Ministerial Coordination Committee) καθώς και η αλλαγή Διοίκησης της Ταξιαρχίας.

Tην προεδρία της PMSC αναλαμβάνει ο κ. Jiuseppe COCCΙGA, (Υφυπουργός Άμυνας της Ιταλίας) ο οποίος παραλαμβάνει από την κ. Avgustina TZVETKOVA (Υφυπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας), ενώ Διοικητής της Ταξιαρχίας αναλαμβάνει ο Ταξίαρχος Zdravko POPOVSKI (ΠΓΔΜ) ο οποίος παραλαμβάνει από τον Ταξίαρχο Zyber DUSHKU (Αλβανία).

Περί της προσφυγής στα όπλα

Ας δούμε λοιπόν τι πιθανότητες για ένοπλο αγώνα υπάρχουν…

Εννοείται ότι αφού μας εξωθούν εκεί, θα έχουν λάβει και τα μέτρα τους. Θέλουν ντε και καλά να μας αντιμετωπίσουν στο γήπεδό τους, και με τα όπλα που θα διαλέξουν αυτοί.

"Ομολογίες" με υποθήκη… όλη την Ελλάδα

Gap Beni Parastaseis Xreokopias 1Επιπρόσθετες διασφαλίσεις, με τη μορφή τίτλων δικαιωμάτων επί της κρατικής περιουσίας, βάζουν στο τραπέζι οι δανειστές, πριν την χορήγηση ενός μελλοντικού «πακέτου διάσωσης» της χώρας μας. Στο κείμενο πολιτικών συμπερασμάτων του Γιούρογκρουπ, τέθηκε ειδικό εδάφιο σύμφωνα με το οποίο, προϋπόθεση για οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια των κρατών θα είναι η παροχή εμπράγματων εγγυήσεων.

Αν και η αναφορά αυτή δεν συνδέεται άμεσα με την παράγραφο που αφορά στην Ελλάδα (η αναφορά συνδέεται με το νέο ρόλο του EFSF, με την επιμήκυνση των λήξεων, με τη μείωση των επιτοκίων και με τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους γενικά στην ευρωζώνη), γίνεται σαφές πως τα κράτη που συμμετέχουν στο Μηχανισμό θα απαιτούν, σε αντάλλαγμα, να αποκτήσουν και ειδικά δικαιώματα ως εγγύηση των χρημάτων τους.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Οι καρέκλες στο παιχνίδι είναι ήδη πολύ λίγες

electricairThe plot thickens (και η σάλτσα δένει)

Υπάρχει μια μαγική στιγμή στη παρασκευή μαγιονέζας όπου διάφορα ζουμερά υλικά μπλέκονται μεταξύ τους και φτιάχνουν μια πηχτή σταθερή σάλτσα. Γι’ αυτό το μαγικό φαινόμενο οι μαμάδες έχουν προτείνει διάφορες εξηγήσεις. Πως πρέπει να φτύσεις τον κόρφο σου, πως το αυγό πρέπει να είναι αρσενικό και ζεστό, πως πρέπει να την χτυπάς οριζόντια κι όχι κάθετα. Όλα αυτά τα μαγικά έχουν ένα κοινό. Μπορεί να λειτουργήσουν καμιά φορά, αλλά συνήθως δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Διότι το μόνο που χρειάζεται μια μαγιονέζα για να φτιαχθεί είναι λεμόνι, λάδι και λεκιθίνη που δένει αυτά τα δύο αταίριαστα υλικά. Και πως το λάδι πρέπει να τρέχει σιγά σιγά μέσα στο λεμόνι την ώρα που χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα.

Κάπως έτσι λοιπόν, από τότε που έσκασε η κρίση πριν από 3μιση χρόνια, οι διάφοροι μάγειροι προτείνουν γιατροσόφια. Που αποτυγχάνουν. Και το παγκόσμιο σύστημα ετοιμάζεται να μπει σε μια νέα νεροτσουλήθρα την ώρα που οι μάγειροι κάθονται πάνω από τις οικονομίες και επιμένουν στα ίδια αποτυχημένα τερτίπια….

Μίκης Θεοδωράκης… ο τελευταίος επιζών προδότης

theodorakisΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

...Ο κρυφός αρχηγός του ΚΚΕ

Στις 17.01.2011 μάθαμε ίσως το πιο συγκλονιστικό μυστικό της μεταπολίτευσης. Ένα μυστικό καλά κρυμμένο για τριάντα επτά χρόνια. Μάθαμε ποιος είναι το κρυφό αφεντικό του ΚΚΕ της μεταπολίτευσης. Ποιος είναι ο πραγματικός capo της συμμορίας του Περισσού. Είναι προφανές πλέον ότι η Κοντοαλέκα κάθε άλλο παρά αφεντικό του ΚΚΕ είναι. Μια "αχυράνθρωπος" είναι, που απλά κρατά τη θέση του αρχηγού "ζεστή". Ένα θλιβερό και κακομούτσουνο hobbit, που σήμερα παίζει τον ρόλο που έπαιζε στη διάρκεια της κατοχής ο νεάτερνταλ Σιάντος. Ο Σιάντος, ο οποίος τυπικά ήταν αρχηγός στο απόλυτα προσωποπαγές κόμμα του Ζαχαριάδη.