Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

GAME OVER

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Ο αγγλοσαξονισμός «πεθαίνει» και μαζί του τελειώνει η ατλαντική περίοδος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Θα ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με μια ερώτηση γνώσης, που μοιάζει με τις γνωστές σπαζοκεφαλιές. Τι σχέση μπορεί να έχει μια θεωρία, όπως ο δαρβινισμός, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας, όπως η Monsanto και μια εταιρεία της φόρμουλα 1, όπως η Virgin, με τον μυθικό αντιήρωα Ανταίο; Και όμως υπάρχει σχέση —αν βέβαια υπάρχει η κατάλληλη γνώση και η ανάλογη συνδυαστική ικανότητα—, που να μπορεί να τα συνδέσει όλα αυτά μεταξύ τους. Όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους, γιατί αποτελούν διαφορετικές εκφράσεις μιας κοινής νοοτροπίας, η οποία είναι κυρίαρχη τους τελευταίους αιώνες και μαστίζει την ανθρωπότητα σαν μια θανατηφόρος αρρώστια. Την αρρώστια του αγγλοσαξονισμού. Μια πραγματική κοινωνική "αρρώστια", η οποία έχει προ πολλού ξεπεράσει τα εθνικά όρια της Αγγλίας. Μια πραγματική ύβρις προς τον Θεό και τον άνθρωπο. Τα συμπτώματα αυτής της "αρρώστιας" θα αναζητήσουμε.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Το μεγάλο κόλπο της Alpha Bank και η καταλήστευση της περιουσίας των μετόχων

kostopoulos skitso_225xΜε μία λιτή σύντομη ανακοίνωση το απόγευμα της Πέμπτης 11/8, η Alpha Bank πληροφορεί το επενδυτικό κοινό πως από 17/8 (δηλ. από αύριο) οι μετοχές της θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο με νέα ονομαστική αξία 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η δεύτερη επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 15/7, αποφάσισε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 2.350.786.451,20 ευρώ, δια μείωσης της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών από 4,70 ευρώ σε 0,30 ευρώ εκάστη, με σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού. Μετά την μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας θα ανέρχεται στο ποσό των 1.100.280.894,40 ευρώ, διαιρούμενο σε 734.269.648 μετοχές, εκ των οποίων 534.269.648 κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου, μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης ίσης προς 0,30 ευρώ, και 200.000.000 προνομιούχες, άνευ ψήφου, μετοχές, τις οποίες έχει αγοράσει το Ελληνικό Δημόσιο, ονομαστικής αξίας εκάστης ίσης προς 4,70 ευρώ.

Για όποιον δεν καταλαβαίνει τη διατύπωση ή τη σημασία των ανωτέρω, θα το μεταφράσω σε απλά ελληνικά

Ποια ..κεντροδεξιά; Σχεδόν όλοι στην Ελλάδα, είσαστε …κεντροδεξιά

sta-tria-i-kentrodexia

Ο εκκολαπτόμενος ως μελλοντικός σωτήρας μιας κατεστραμμένης χώρας, Αντώνης Σαμαράς περιγράφει σε συνέντευξή του στον “Κόσμο του Επενδυτή” , την εικόνα μιας σύγχρονης κεντροδεξιάς, απαλλαγμένης από τα φέουδα του παρελθόντος, συγκροτημένης πάνω σε αξίες, ιδέες και πλατιά λαϊκή βάση που θα επιδιώξει την ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Η Κεντροδεξιά σήμερα βρίσκει το ιδεολογικό και το κοινωνικό της πρόσωπο, ακριβώς επειδή έπαψε να είναι πολυκατοικία όπου συστεγάζονται μόνιμοι «ιδιοκτήτες» και προσωρινοί «ενοικιαστές», τονίζει μεταξύ άλλων.

Alpha Bank & Eurobank …Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο

Κοίτα μια ωραία συγχώνευση…

Πάμε στο deal μεταξύ KwstoLatsi και Χάρη που γίνεται στην χώρα neverland…

paboukis_katar-425x288

Καταρχήν ΠΡΟΒΑΤΑ πουθενά στον κόσμο την τελευταία πενταετία που σοβεί η Τραπεζική Κρίση- διότι άλλη κρίση δεν υπάρχει και μην ακούτε τις μπούρδες που σας γράφουν από δημοσιοκάφροι μέχρι morfonioi της φάπας- δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα των Τραπεζών με συγχωνεύσεις μεταξύ ημιθανών παρά μόνο με πλήρη εξαγορά και εκκαθάριση. Το deal γίνεται για να κονομήσουν οι Τραπεζίτες και οι μεσίτες – μ’αυτούς θ’ασχοληθώ παρακάτω.

Θα μου πείτε μα καλά ο ΚΕΛΕΜΠΙΑΣ που έχει λεφτά με τη σέσουλα δεν το βλέπει; Δεν μ’ενδιαφέρει τι βλέπει κι αν το βλέπει το κάθε πιθήκι. Τα ίδια με ρωτούσατε τότε με την CITI bank που μπαίνανε οι πρίγκηπες από την πιθήκοland και αγoράζαν ποσοστά στα 30$ στα 14$ και στα 5$. Τι κέρδισαν; ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ!  ΕΓΩ τότε τους αφιέρωνα το τραγούδι: Δύσκολος καιρός για πρίγκηπες. Εσείς βέβαια γελούσατε και δώστoυ να κάνετε αγορές με λεφτά monopoly και να κλαίει ο καημένος ο marinis που τα παίρνατε όλα και τον αφήνατε στην άκρη.

Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο. Θα σας θέσω ερωτήματα χωρίς να σας δώσω απαντήσεις. Προσπαθήστε να δείτε πόσα από αυτά θ’απαντηθούν τις επόμενες μέρες. Όσο πιο πολύ στο σκοτάδι μείνετε και όσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν τα ΜΜΕ για το deal τόσο χειρότερα θα είναι αυτά που σας περιμένουν.  Πάμε λοιπόν:

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Γιατί οι συμφωνίες με την τρόικα είναι επαχθείς;

xreos_6

Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία: Στο ίδιο έργο… πρωταγωνιστές!

Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία είναι οι τρεις πρώτες χώρες της Ευρωζώνης που τέθηκαν υπό τη κηδεμονία των πιστωτών τους συνάπτοντας σχέδια «βοήθειας» με τη «Τρόικα» που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τοΔιεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Όμως αυτές οι συμφωνίες, που γεννάνε νέα χρέη και που επιβάλλουν στους λαούς μέτρα λιτότητας χωρίς προηγούμενο, μπορούν να αμφισβητηθούν στη βάση του διεθνούς δικαίου. Πράγματι, αυτές οι συμφωνίες είναι «επαχθείς» και άρα άνομες. Όπως το τονίζει η θεωρία του επαχθούς χρέους, «τα χρέη των Κρατών πρέπει να έχουν συναφθεί και τα απορρέοντα κεφάλαια να έχουν χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες και τα συμφέροντα του Κράτους» (1). Όμως, τα δάνεια της Τρόικα χορηγούνται υπό τον όρο της λήψης μέτρων λιτότητας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και που δεν θα επιτρέψουν σε αυτά τα Κράτη να βγουν από τη κρίση.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Απροκάλυπτη πλέον η κοινοβουλευτική δικτατορία

pasok_samaras-s
Αρχή εφαρμογής της συγκυβέρνησης με την ανοχή των υπολοίπων.
Ψήφισαν με τα γνωστά δεκανίκια του καθεστώτος τον ενταφιασμό της αν.παιδείας.
Άρχισε ο βαρύς πολιτικός χειμώνας που αλλάζει δραματικά τα δεδομένα.

Με αφορμή την υπερψήφιση του νόμου για την ανώτατη παιδεία εκδηλώθηκε χθές κατά τον ποιό προκλητικό τρόπο το πρόσωπο της πραγματικής εξουσιας στην Ελλάδα.Άναυδοι οι πολίτες παρακολούθησαν χθές μπροστά στα μάτια τους πλέον,το απίστευτο αλησιβερήσι των δύο πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων εξουσίας το οποίο κατέληξε σε συμφωνία για την αρχή του τέλους..

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ,τα κόμματα τα οποία σύμφωνα ακόμα και με τις τελευταίες μετρήσεις δεν υπερβαίνουν μαζι το 32% των ψήφων των πολιτών, οχυρωμένα πίσω απο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που τους χάρισε στην πρό τροίκας εποχή, το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα,η χρηματοδότησή τους απο τον κρατικό προυπολογισμό,δηλαδή τους φορολογούμενους πολίτες και την οικονομική διαπλοκή, όπως και  το διαχρονικό στημένο αβαντάρισμα απο τα ελεγχόμενα συμβατικά ΜΜΕ,πέταξαν κάθε πρόσχημα και προχώρησαν επίσημα στην συγκυβέρνηση.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Διασυρμός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά από διαρροή συνομιλιών

Πρώην αρχηγός Τουρκικών ΕΔ: "είμαστε κότες"

Σοκ έχει προκληθεί στην Τουρκία, μετά την διαρροή στο διαδίκτυο μέρους της ομιλίας του πρώην αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Ίσικ Κοσάνερ, όπου παραδέχεται τα τραγικά λάθη και τις γκάφες που κάνει ο Tουρκικός Στρατός στις συμπλοκές του με το ΡΚΚ

Αξιωματικοί εγκαταλείπουν τα όπλα τους και φεύγουν μόλις βρεθούν αντιμέτωποι με Κούρδους αντάρτες...

2 κούρδοι αντάρτες κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν 30 Τούρκους στρατιώτες!

O Ισίκ Κοσάνερ, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, είναι... ιδιαίτερα καυστικός και για τους αξιωματικούς -κυρίως των μηχανοκίνητων μονάδων. Στην ομιλία του ότι υπάρχουν αξιωματικοί που μόλις γίνει μια μάχη παρατούν τα όπλα τους και φεύγουν!

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ερντογάν... ο άνθρωπος που κοιμήθηκε αυτοκράτορας και ξύπνησε ποντικός

erdogan

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Τελικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «σκοτώθηκε» ...έξω από την Κασταμονή.

Ο άνθρωπος που κοιμήθηκε αυτοκράτορας και ξύπνησε ποντικός.

Αυτά, τα οποία συμβαίνουν στον χώρο της Μέσης Ανατολής, είναι πλέον εκτός ελέγχου. Οι εξελίξεις είναι τόσο καταιγιστικές και απαιτούν σχεδόν καθημερινή παρακολούθηση. "Πυλώνες", οι οποίοι στήθηκαν, για ν' αντέξουν δεκαετίες ολόκληρες, καταρρέουν μέσα σε λίγες ημέρες σαν κοινά χάρτινα "τραπουλόχαρτα". Μόνον ο όρος της γενικής κατάρρευσης θα μπορούσε να περιγράψει τα συμβαίνοντα. Απλά απαιτούνται κάποιες στοιχειώδεις γεωπολιτικές γνώσεις, για ν' αντιληφθεί κάποιος τη σημασία των γεγονότων …Γνώσεις απαραίτητες, για να καταλάβει τα μυστήρια και τα ακατανόητα όσων παρακολουθούμε να συμβαίνουν.

Για παράδειγμα, δεν μπορεί να εξηγηθεί πώς είναι δυνατόν η Τουρκία, η οποία επιθυμεί διακαώς —και στηρίζει με όλα τα μέσα— τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, να αποτελεί ταυτόχρονα και τον επίσημο "εχθρό" του καθεστώτος του …Ενός καθεστώτος, που, για να "κολακεύσει" έναν εξεγερμένο λαό, πήγε —στην πιο κρίσιμη καμπή για την ίδια την επιβίωσή του— και κατέθεσε στεφάνι στο πιο σημαντικό ιστορικό εθνικό του μνημείο, που είναι το μνημείο για την αντίσταση των Συρίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. …"Νεοθωμανιστές" Τούρκοι στηρίζουν ένα καθεστώς, το οποίο "υμνεί" την αντιοθωμανική αντίσταση; Όλα αυτά τα ακατανόητα και αλληλοσυγκρουόμενα γεγονότα γίνονται κατανοητά μόνον αν κάποιος έχει τις αντίστοιχες γνώσεις για να τα ερμηνεύσει.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Στα πρόθυρα σοβαρών πολιτικών εξελίξεων στην γειτονιά μας

AAA

Τά πράγματα δέν βαδίζουν καθόλου καλά γιά τόν Ἐρντογάν. Ὑπάρχουν πολλά μέτωπα ἀνοικτά στό ἐσωτερικό τῆς χώρας καί ἤδη προσπαθεῖ νά ἀνοίξῃ κι ἄλλα πρός τήν Ἑλλάδα καί τήν Κύπρο. Ὅλα αὐτά ἐνδιαφέρουν ἐμμέσως καί τήν χώρα μας.

Πολλές φορές, γιά λόγους σκοπιμότητος, ὡς προσφιλής τακτική τῆς ἐξωτερικῆς πολιτικῆς τῆς τουρκίας καί ἄλλων χωρῶν, βεβαίως, χρησιμοποιεῖται ὁ παράγων «ἀπειλή». Ἀπειλεῖ ἤ μπλοφάρει ἡ τουρκία; Σίγουρα ἡ ἐξωτερική της πολιτική τά τελευταῖα χρόνια ἔχει ἀλλάξει. Ὑποτίθεται ὅτι δέν ἔχει, πλέον, τόν ἔλεγχο ὁ στρατός καί εἶναι δύσκολο νά «ἀποκρυπτογραφήσουμε» τις κινήσεις τῆς σημερινῆς ἡγεσίας.

Στίς έκλογές τοῦ περασμένου Ἰουνίου τό κόμμα τοῦ Ἐρντογάν δέν κατάφερε νά συγκεντρώσῃ τήν ἀπαραίτητη πλειοψηφία γιά νά προβῇ στίς συνταγματικές ἀλλαγές πού έπρογραμμάτιζε. Μέ πραξικοπηματικές πράξεις κατάφερε νά ἀφαιρέσῃ ἕδρες ἀπό τά ἄλλα κόμματα καί κυρίως τό κουρδικό. Τά τελευταῖα 8 χρόνια τῆς διακυβερνήσεως τῆς χώρας ἀπό τόν Ἐρντογάν σαπίζουν στίς φυλακές περίπου 2.000 Κοῦρδοι πολιτικοί. Εἶναι γνωστά τά γεγονότα στήν Νότιο τουρκία στήν ὁποία ἔχασαν τήν ζωή τους δεκατρεῖς τοῦρκοι. Μετά ἀπό ὅλα αὐτά οἱ Κοῦρδοι ἀντέδρασαν. Τό D.T.K. ἡ σημαντικότερη πολιτική ὀργάνωσις στήν χώρα συνεδρίασε (850 σύνεδροι) στό Ντιγιαρμπακίρ τόν προηγούμενο μήνα καί κήρυξε «Δημοκρατική Αὐτονομία».

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Mεγάλος οικονομικός πόνος στους δρόμους της Αμερικής

  • 18-9-thumb-largeΤα 20 σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να οδεύουμε προς μία Οικονομική Αποκάλυψη το 2012

Στο άρθρο που βρήκαμε εδώ παρουσιάζονται 20 σημάδια που αποτελούν ενδείξεις μιας επερχόμενης οικονομικής κατάρρευσης. Δεν θέλουμε να είμαστε καταστροφολόγοι, όμως όλα συνηγορούν πως οδεύουμε προς τα εκεί. Ας ελπίσουμε να την αποφύγουμε. Στο μεταξύ δείτε τα 20 σημεία που αναφέρονται στο άρθρο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

1) Το 2008 είδαμε μεγάλες ταραχές σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω της εκτίναξης των τιμών των τροφίμων, και τώρα οι παγκόσμιες τιμές τροφίμων βρίσκονται σε άνοδο και πάλι. Τον Ιούλιο ήταν 33 τοις εκατό υψηλότερα από ό, τι ήταν πριν από ένα χρόνο. Οι αυξήσεις τιμών για προϊόντα, όπως το καλαμπόκι (μέχρι 84 τοις εκατό), ζάχαρη (μέχρι 62 τοις εκατό) και το σιτάρι (μέχρι 55 τοις εκατό) είναι απολύτως καταστροφικές για τις φτωχές κοινότητες σε όλο τον πλανήτη. Για παράδειγμα, ένας εμπειρογνώμονας έχει προειδοποιήσει ότι 800.000 παιδιά που ζουν στο Κέρας της Αφρικής θα μπορούσαν να πεθάνουν από την πείνα.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Τα εγκλήματα της Deutsche Bank

Στο άρθρο που βρήκαμε εδώ παρατίθενται μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία όσον αφορά τον ρόλο που διαδραμματίζει η Deutsche Bank στην κατάρρευση των επονομαζομένων PIIGS.

image-84580-panoV9free-bopyΔιαβάζουμε χαρακτηριστικά ότι:

"Πριν από τρεις σχεδόν εβδομάδες η πολυεθνική Deutsche Bank ξεφορτώνονταν  7δις ευρώ σε τίτλους του ιταλικού δημοσίου πυροδοτώντας έναν διεθνές σπιράλ πωλήσεων. Σήμερα η σταθερότητα του ιταλικού χρέους εξαρτάται από τις αγορές των ιταλικών τίτλων από την ΕΚΤ, η οποία και κρατάει ήδη 22δις. Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται και άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιρλανδία, οι οποίες γονάτισαν εξαιτίας των πωλήσεων των χρεωγράφων τους από την Deutsche Bank, και τώρα βρίσκονται υπό την προστασία (όχι χωρίς όρους) της ΕΚΤ."

Στο χείλος του γκρεμού τα χρηματιστήρια

ΚΡΑΧΚρίσιμες οι σημερινές συνεδριάσεις, φόβοι για πρόκληση "χιονοστιβάδας"

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται τώρα οι χρηματιστηριακές αγορές και οι σημερινές συνεδριάσεις θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Το κλίμα έχει επιδεινωθεί μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες, κι αν η πτώση συνεχισθεί είναι πολύ πιθανόν να προκληθεί "χιονοστιβάδα" με απρόβλεπτη κατάληξη και ανυπολόγιστες παρενέργειες στην παγκόσμια οικονομία και στις επιχειρήσεις. Κυβερνήσεις, κεντρικές τράπεζες και διεθνείς χρηματοοικονομικοί οίκοι προσπαθούν να αποτρέψουν τη δημιουργία πανικού.

Οι φόβοι για νέα παγκόσμια ύφεση, η αδυναμία αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης και τα ανησυχητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανεργία στις ΗΠΑ, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

“Εκτός στόχων οι αποκρατικοποιήσεις μετά και από τις τεράστιες απώλειες στην χρηματιστηριακή αγορά”

  • 4170308984_d99255889b_zΑμφιβολίες για τα οφέλη που θα έχει το ελληνικό Δημόσιο από τις αποκρατικοποιήσεις εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Βασικός πυλώνας του Μνημονίου είναι η αποκρατικοποίηση κρατικών εταιριών και η διάθεση σε ιδιώτες των μεριδίων που ελέγχει το Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα μάλιστα με το Μεσοπρόθεσμο υπολογίζονται μέχρι το 2015 έσοδα της τάξεως των 50 δισ. ευρώ, ενώ οι δανειστές μας αντιλαμβάνονται την πορεία των αποκρατικοποιήσεων ως κομβική για τη συνέχιση της οικονομικής μας στήριξης.

Σε ποιο βαθμό, όμως, η πώληση των μεριδίων κρατικών επιχειρήσεων μπορεί σήμερα να αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στο Ελληνικό Δημόσιο και κατά πόσο, εν τέλει, η προγραμματιζόμενη «αξιοποίηση» κινείται προς μία κατεύθυνση κάλυψης άμεσων ταμειακών αναγκών και εξυπηρέτησης του Δημοσίου Χρέους, είναι ερωτήματα που δύσκολα μπορούν να απαντηθούν.

Οι πίνακες που ακολουθούν αναλύουν τις τιμές των μετοχών δεκατριών (13) εισηγμένων κρατικών εταιριών από το σύνολο των 48 εταιριών και οργανισμών με υψηλή συμμετοχή του Δημοσίου, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ως ημερομηνίες αναφοράς τέθηκαν η 16η Ιουνίου των δύο τελευταίων ετών και η 16η Αυγούστου του 2011.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Γενιά του Πολυτεχνείου… Η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων όλων των εποχών

s-polytexneioΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Η γενιά, που τα «έφαγε» όλα και χρεωκόπησε το κράτος.

Η γενιά, που, για να σωθεί η ίδια, ...«πούλησε» τα παιδιά της στο ΔΝΤ.

…"Ξέρεις ποιος είναι αυτός ρεεεε; Ρε...ξέρεις ποιον έσπρωξες; Ρε...ξέρεις ποιου τα στοιχεία ζήτησες για εξακρίβωση;" …φώναξε ένας "δημοκράτης" των Εξαρχείων σε κάποιον νεαρό αστυνομικό, ο οποίος τόλμησε να ελέγξει τον προκλητικό Παπαχρήστο. Ένας εμφανώς κρατικοδίαιτος και άρα επαγγελματίας "δημοκράτης" έκανε αυτό, το οποίο κάνουν συνήθως όλοι οι όμοιοί του στη μεταπολίτευση. Άσκησε το πιο δημοφιλές σπορ των "αριστερών" στην "αριστερή" μεταπολίτευση. Το σπορ της εκ του ασφαλούς "απείθειας" προς την εξουσία.
"Έβγαλε γλώσσα" στην εξουσία. Στην εξουσία του χωροφύλακα. Στη δήθεν εξουσία του δήθεν χωροφύλακα, τον οποίο οι ίδιοι διορίζουν από το 81' και πέρα και τον χρησιμοποιούν κατά βούληση. Όταν δεν τον βρίζουν στον δρόμο κάποιες πολύ συγκεκριμένες "ηρωικές" ημερομηνίες, τον έχουν έξω από τα σπίτια τους, είτε για να τους φυλάει είτε για να τον στείλουν στο σούπερ μάρκετ και να κουβαλήσει τα ψώνια τους.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Λαθρέμποροι και της ανεργίας

  • image.ashxΚαι στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. στις αμαρτωλές Μ.Κ.Ο. των 55.000 προσλήψεων

Στις ανθρώπινες κοινωνίες -για όσο χρονικό διάστημα, ακόμη, η εργασία θα αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ιστορίας- η ανεργία θα είναι η πανούκλα τους. Το «χτικιό» τους. Η κοινωνική Σπιναλόγκα, στην οποία θα στοιβάζονται οι άνεργοι…

Η καταγεγραμμένη ανεργία κατά τον Μάιο ανέβηκε στο 16,6% και αγκάλιασε 822.719 πολίτες - παρά το γεγονός ότι είχε αρχίσει η τουριστική περίοδος και απορροφήθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι. Η πραγματική ανεργία, όμως, έχει ξεπεράσει το 20% και με τους ρυθμούς που εξαπλώνεται στην κοινωνία, σύντομα θα αριθμεί περισσότερους από 1.500.000 ομήρους!

Φυσικά, ο αριθμός των ανέργων που επέσειε πριν από 15 μήνες η κυβέρνηση ως εφιάλτη και που αξίωνε την ψήφιση του Μνημονίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο εφιάλτης, ήταν 1.000.000! Και τα μεν Μνημόνια ψηφίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή, ο εφιάλτης, όμως, και παρέμεινε και διογκώνεται και απειλεί με πανδημία ανεργίας την κοινωνία…

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Απελευθέρωση κρατικής γης με fast track

3677792860_1231fb6b6f_zΔιαδικασίες εξπρές με τις οποίες θα ξεμπλοκαριστεί η πώληση εκατοντάδων ακινήτων του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Τις διαδικασίες αυτές θα προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να απελευθερώνει εκτάσεις, κτίρια και οικόπεδα που εμφανίζουν προβλήματα και «εμπλοκές» κάθε είδους. Κι αυτό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η τροπολογία θεωρείται ζωτικής σημασίας για το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης: μόνο έτσι θα μπορέσει να εφαρμοστεί το σχέδιο αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας και να εισπραχθούν τα 50 δισ. ευρώ.

Τα ακίνητα τα οποία θα απαλλάσσονται από τέτοιου είδους προβλήματα, θα μεταβιβάζονται άμεσα στο Ταμείο Περιουσίας. Αυτό με τη σειρά του, ανάλογα με την εμπορική αξία κάθε ακινήτου και με την πρόταση του Συμβούλου Αποκρατικοποίησης, θα σχηματίζει «καλάθια» ακινήτων που θα τα διαθέτει στο επενδυτικό κοινό ή θα τα πουλά απευθείας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουν αυτά τα ακίνητα στο Ταμείο Περιουσίας του Δημοσίου: να είναι «καθαρά».

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία και τώρα ψάχνουν για νομιμοποίηση και συνενόχους...

EFSF1Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα έχει τη μορφή της πρώτης σύμβασης ,καθώς «ο διακανονισμός γίνεται μέσω EFSF» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειάζονται 180 ψήφοι για την επικύρωσή της.”

Διαβάστε τώρα γιατί ο κ. Βενιζέλος θέλει 180 βουλευτές για την έγκριση της νέας δανειακής συμφωνίας μέσω EUROPEAN FINANCIAL STABILITY FACILITY (EFSF)..

Όλοι λίγο πολύ θυμόσαστε το τι ακριβώς συνέβη και πως ξεπούλησαν την εθνική μας κυριαρχία με την περίφημη δανειακή σύμβαση.

Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή..

Για την απίστευτη δανειακή και αποικιοκρατική σύμβαση, σας είχαμε ενημερώσει σας είχαμε ενημερώσει ΕΔΩ και  ΕΔΩ

Δείτε τις επίμαχες παραγράφους του ξεπουλήματος της εθνικής κυριαρχίας..

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Παγκόσμια Τράπεζα: “Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας και διαφορετικής θύελλας”

Robert Zoellick“Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μια επικίνδυνη φάση”

Η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μια "νέα και πιο επικίνδυνη φάση", που αφήνει πολύ μικρά περιθώρια ελιγμών στις πιο αναπτυγμένες χώρες, εκτιμά ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

Το πρόβλημα του χρέους των ευρωπαϊκών χωρών είναι αυτήν τη στιγμή πιο ανησυχητικό από τις "μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες" συνέπειες της υποβάθμισης του αμερικανικού αξιόχρεου που προκάλεσε πανικό στις αγορές.

"Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας και διαφορετικής θύελλας, δεν είναι η ίδια κρίση με αυτήν του 2008", τονίζει ο Ζέλικ σε συνέντευξή του.

"Μέσα στις δεκαπέντε τελευταίες ημέρες ημέρες, περάσαμε από μια δύσκολη ανάκαμψη-με μια καλή ανάπτυξη για τις αναδυόμενες οικονομίες και χώρες όπως η Αυστραλία και μια μικρότερη για τις πιο αναπτυγμένες χώρες- σε μια νέα και πιο επικίνδυνη φάση", εξηγεί.

Κίνδυνος υποβάθμισης για Γαλλία, Μ. Βρετανία, Καναδά και... Γερμανία!

170379-foto16

«Αναμενόμενη και δικαιολογημένη» χαρακτηρίζει την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη Standard & Poor’s η Citi, μία υποβάθμιση που θα έπρεπε να είχε γίνει από το 2009, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει χάσει τον έλεγχο των δημοσιονομικών της μεγεθών ήδη από το 2001, από την έναρξη δηλαδή της πρώτης προεδρικής θητείας του G. W. Bush.

Μάλιστα, η Citi σχολιάζει ότι δεν έχει σημασία αν η S&P τήρησε τα κριτήρια που η ίδια είχε θέσει σε παλαιότερη προειδοποίησή της για την υποβάθμιση των ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική οικονομία βρισκόταν σε μη βιώσιμη πορεία ακόμα και πριν συμφωνηθεί τελικά η αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, ενώ «τίποτα από όσα συμφωνήθηκαν παράλληλα με την αύξηση χρέους δεν σηματοδοτεί ουσιώδη αξιόπιστη αλλαγή πορείας».

«Η απουσία επιπρόσθετων μέτρων δημοσιονομικής ‘σύσφιξης’ από σήμερα έως το 2012 ίσως αποτελεί καλό νέο από την πλευρά της οικονομικής δραστηριότητας, αν κάποιος θεωρήσει δεδομένη την πίστη των αγορών στην ικανότητα και τη θέληση των ΗΠΑ να μην κηρύξουν στάση πληρωμών ή να μην ‘πληθωρίσουν’ το πραγματικό βάρος του χρέους τους» σημειώνει η Citi και προσθέτει: 

Ιταλία: Εγκρίθηκαν μέτρα λιτότητας ύψους 45 δισ. ευρώ

basta_berlusconiΠακέτο μέτρων λιτότητας ύψους 45,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση, με στόχο τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού μέχρι το 2013.

Όπως εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το πακέτο περιλαμβάνει μέτρα ύψους 20 δισ. ευρώ για το 2012 και επιπλέον μέτρα 25,5 δισ. ευρώ για το 2013, ενώ προβλέπονται τόσο περικοπές δημόσιων δαπανών όσο και υψηλότεροι φόροι.

«Η κερδοσκοπία, μετά την Ελλάδα επικεντρώθηκε στην Ιταλία. Αναγκαστήκαμε να ανανεώσουμε, με ομόλογα, μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους. Αντιμετωπίσαμε την κατάσταση μέσω της βοήθειας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αποφασίσαμε να σεβαστούμε όσα μας ζήτησε», ανέφερε ο Μπερλουσκόνι.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η λήψη αυτών των μέτρων ήταν οδυνηρή αλλά, όπως είπε, το επιβάλλει η διεθνής κατάσταση.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Κραχ...

5340918898_7ef1f51402_zΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Το σημερινό “κραχ” είναι πραγματικό και θανατηφόρο για την Νέα Τάξη επεισόδιo…

Eίναι η τελευταία ευκαιρία της ανθρωπότητας να σωθεί άπαξ και δια παντώς.

Ο λαός έχει περάσει από το στάδιο της οργής και της φασαρίας στο στάδιο της ήρεμης αποφασιστικότητας.

ΤΝΤ στα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας. Τοκογλύφοι, Νεόπλουτοι,Τενεκέδες, στην "ιδανική" αναλογία συνθέτουν ένα "εκρηκτικό" μείγμα, το οποίο απειλεί τα πάντα. Τι κρίμα. Οι "ασυναγώνιστοι", μόλις μας έπεισαν για την αξία της ελεύθερης οικονομίας, παρακαλάνε να τους σώσουν με κρατικά χρήματα. Αναρωτιόμαστε, μήπως κι ο Χότζας είχε τελειώσει το Χάρβαρντ. Ο Χότζας δεν ήταν αυτός, που μόλις έμαθε τον γάιδαρο του να μην τρώει, αυτός είχε το θράσος να πεθάνει; Κάτι τέτοιο δεν έπαθαν και οι πολυεκατομμυριούχοι μάνατζερ της Νέας Τάξης; Μόλις επέβαλαν την Νέας Τάξη παγκοσμίως, αναγκάζονται να της βάλουν σοσιαλιστικού τύπου "οξυγόνα" για να επιβιώσει. Μόλις τελείωσαν τα "δόξα τω Θεώ" άρχισαν τα "βόηθα Παναγιά". Κάτι είναι κι αυτό. Τονώνεται το θρησκευτικό αίσθημα. Άρχισαν και τα ευχέλαια τα μαγαζάκια των επενδυτών.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Συναγερμός λιτότητας στην Ευρώπη

European-Crisis.Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία ανακοινώνουν έκτακτα μέτρα για να “απαντήσουν” στις αγορές

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι περισσότεροι από τους ηγέτες της ευρωζώνης διέκοψαν ή ανέβαλαν τις διακοπές τους. Συμμετείχαν σε ευρείες υπουργικές συνόδους ή μίνι συσκέψεις με το οικονομικό τους επιτελείο σε μια προσπάθεια να διαχειριστούν επικοινωνιακά τη νέα φάση της κρίσης του ευρώ. Όμως τα νέα μέτρα που προανήγγειλαν κάθε άλλο παρά επικοινωνιακό τέχνασμα ήταν.

Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε χθες ότι θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις στις 24 Αυγούστου, ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξήγγειλε νέα δέσμη μέτρων για την εξοικονόμηση επιπλέον 20 δισ. ευρώ, τα οποία θα διευκρινιστούν μέχρι τις 18 του μήνα. Ο απερχόμενος από την ηγεσία της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο προτιμά να αφήσει τα δυσάρεστα μέτρα στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει το Νοέμβριο όμως έχει ήδη ανακοινώσει την αύξηση της φορολογίας για την άντληση 2,5 δισ. ευρώ. Τέλος ο πορτογάλος πρωθυπουργός Πέντρο Πάσος Κοέλιο πασχίζει να επιβραδύνει την εφαρμογή των μέτρων που ζητούν οι δανειστές της χώρας στην πρώτη τριμηνιαία τους έκθεση.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Υποψία inside information σε ρευστοποίηση ομολόγων από Deutsche Bank/Ακερμαν

akermanΣτοιχεία που προκαλούν ερωτηματικά για τον ρόλο της Deutsche Bank και του επικεφαλής της Γιόζεφ Ακερμαν αποκαλύπτει το Bloomberg: Ενα μήνα πριν απο τις αποφάσεις της ΕΕ για το ελληνικό χρέος, ο Γερμανός τραπεζίτης - που είναι και σύμβουλος στην εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων - "απάλλαξε" εγκαίρως την τράπεζά του από το 70% των ομολόγων Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ισπανίας και Ιταλίας που κατείχε στις αρχές του χρόνου.

Η κίνηση αυτή μπορεί να αποδοθεί σε "εσωτερική πληροφόρηση", ή σε σωστές προβλέψεις για την εξέλιξη της κρίσης χρέους. Εγείρει πάντως και ερωτηματικά, καθώς στο ρόλο του Ακερμαν ως επικεφαλής της Deutsche Bank και παράλληλα ως συμβούλου της κυβέρνησης για το χειρισμό της κρίσης χρέους, υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.

Εν πάση περιπτώσει, Deutsche Bank και Ακερμαν μπορεί να κατηγορηθούν για αξιοποίηση εσωτερικής εμπιστευτικής πληροφόρησης.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Όσο είσαστε διακοπές, ο κόσμος άλλαξε

  • krisi dolarioΗ ώρα της Γαλλίας είναι κοντά…

Aν επιστρέψατε μόλις από διακοπές είναι καλό να μάθετε πως ο κόσμος άλλαξε όσο απουσιάζατε: οι χρηματιστηριακές αγορές κατέρρευσαν, οι ΗΠΑ υποβαθμίστηκαν και έπαψαν να είναι ο ασφαλέστερος τόπος για τα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, το δολάριο αμφισβητείται, πλέον, ανοιχτά ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, η Κίνα εγκαινίασε το εμπόριο πετρελαίου με το Ιράν σε ευρώ και τοπικά νομίσματα καταργώντας το δολάριο, η Ευρώπη ξεκίνησε τη διαδικασία διάσωσης της Ιταλίας και της Ισπανίας μέσω της αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι πιθανότητες για μία διπλή ύφεση της διεθνούς οικονομίας αυξήθηκαν εκθετικά και το ΧΑ πέρασε κάτω από τις 1000 μονάδες.

Αν τα παραπάνω δε σας είναι αρκετά, προσθέστε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες στρέφουν τα κεφάλαια τους προς την ΕΚΤ στο μεγαλύτερο βαθμό από το καλοκαίρι του 2010, στεγνώνοντας το σύστημα από ρευστό, ότι η S&P ξεκίνησε την υποβάθμιση πολιτειών των ΗΠΑ και τέλος πως τα CDS της Γαλλίας απογειώνονται έχοντας περάσει σε νέο ιστορικό υψηλό.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ταχείες ιδιωτικοποιήσεις ζητά η ΕΚΤ από την Ιταλία

tremonti_berlusconiΗ Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έθεσε συγκεκριμένους όρους στην Ιταλία ως αντάλλαγμα για την υποστήριξή της, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Ιλ Κοριέρε ντέλα Σέρα", αναφέροντας τα αιτήματα για ταχείες ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως των δημοτικών εταιρειών, και για μια μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Οι απαιτήσεις αυτές διατυπώθηκαν στον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε μια "μυστική" επιστολή που εστάλη μεταξύ της Πέμπτης και της Παρασκευής και υπογράφεται από τον κυβερνήτη της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ και τον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα τον διαδεχθεί το Νοέμβριο, γράφει η "Κοριέρε".

Η επιστολή, την οποία η εφημερίδα χαρακτηρίζει οιονεί "πρόγραμμα διακυβέρνησης", απαριθμεί τα "μέτρα που πρέπει να ληφθούν, το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους, ακόμη και τα νομοθετικά εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιηθούν" -- νομοθετικά διατάγματα ώστε να "επιταχυνθεί η εφαρμογή τους".

Η Αγγλία ζει τα δικά της ”Δεκεμβριανά”. Στις φλόγες το Λονδίνο!!!

  • ta-dekembriana-sto-londinoTαραχές στο Λονδίνο… οι χειρότερες των τελευταίων χρόνων.

  • Τα επεισόδια σημειώνονται σε μία εποχή με έντονο το κλίμα δυσαρέσκειας στη χώρα, με την οικονομία σε δεινή κατάσταση, την κυβέρνηση να επιβάλει σκληρά μέτρα και το σκάνδαλο Μέρντοχ… 

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα σε αρκετές συνοικίες του Λονδίνου, όπου ομάδες νέων επιτέθηκαν στην αστυνομία και καταστήματα λεηλατήθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία και δημοσιογράφους.

Οι ταραχές στο Βόρειο Λονδίνο εξαπλώθηκαν στο Έινφιλντ, στο Γουάλθαμστόου, στο Γουάλθαμ Φόρεστ και στο Μπρίξτον.

Στο Μπρίξτον, στο νότιο Λονδίνο, εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη λεηλασία μεγάλου καταστήματος ηλεκτρικού εξοπλισμού και ομάδες νέων επιτέθηκαν εναντίον των δυνάμεων της τάξης.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

“Παγκόσμιο νόμισμα” προτείνει η Κίνα

  • World-Currency-economist“Θα πρέπει να υπάρξει διεθνής επιτήρηση επί του θέματος του αμερικανικού δολαρίου και ένα νέο, σταθερό και εξασφαλισμένο παγκόσμιο αποταμιευτικό νόμισμα ενδεχομένως να είναι μια επιλογή ώστε να αποτραπεί μια καταστροφή που θα οφείλονταν σε οποιαδήποτε μεμονωμένη χώρα”

Για «εθισμό στο χρέος» και «μυωπικούς» πολιτικούς καβγάδες κατηγόρησε τις ΗΠΑ η Κίνα, δηλώνοντας πως ο κόσμος χρειάζεται ένα νέο σταθερό παγκόσμιο αποταμιευτικό νόμισμα.

Σε έναν ιδιαίτερα σκληρό σχολιασμό του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, η Κίνα έδωσε ουσιαστικά τα πρώτα της επίσημα σχόλια για την υποβάθμιση της αξιολόγησης των ΗΠΑ από την S&P.

«Η Κίνα, ο μεγαλύτερος πιστωτής της μοναδικής υπερδύναμης του κόσμου, έχει πλέον κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τα διαρθρωτικά προβλήματα χρέους και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των assets που έχει η Κίνα σε δολάριο», ανέφερε το σχόλιο του Xinhua.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Παπανδρέου και Σαμαράς. Συνένοχοι Προδότες!!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Συμμαθητές, Συμφοιτητές, Ανεπάγγελτοι, Άεργοι

...Μοιραίοι.

Ο πρώτος μάς πρόδωσε και ο δεύτερος ανέλαβε να σβήσει τα «ίχνη» του.

...Μήπως την Προδοσία ακολουθεί Πραξικόπημα;

Αυτά, τα οποία συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, είναι πρωτοφανή και εξόχως επικίνδυνα. Έχουν βάλει τον λαό ν' αναζητά τη σωτηρία του ανάμεσα σε προδοτικές ηγεσίες και ετοιμάζονται να τον "κατακρεουργήσουν". Για να καταλάβει κάποιος την επικινδυνότητα της κατάστασης, αρκεί να πούμε ότι —κατά τη γνώμη μας— ο Σαμαράς σήμερα είναι πιο επικίνδυνος από τον Παπανδρέου. Γιατί; Γιατί ο Παπανδρέου, ό,τι ήταν να κάνει εις βάρος των Ελλήνων, το έχει ήδη κάνει. Μας πρόδωσε ως λαό, παρέδωσε την πατρίδα μας στους κατακτητές και το μόνο που τον ενδιαφέρει τώρα είναι να σώσει το "τομάρι" του. Έκανε ό,τι είχε να κάνει και το μόνο που τον απασχολεί τώρα είναι να καταφέρει να "διαφύγει" με ασφάλεια από τον τόπο του εγκλήματος ...Να μην αφήσει "κενά" πίσω του, τα οποία θα επιτρέπουν στους Έλληνες να τον καταδιώξουν νομικά, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας.

Ο Σαμαράς, αντίθετα, δεν έχει τέτοια προβλήματα και ως εκ τούτου είναι αρκετά "φρέσκος" για ν' αναλάβει μια εξίσου προδοτική δράση. Σήμερα είναι πιο επικίνδυνος από τον Γιωργάκη, γιατί, προκειμένου ν' αναλάβει την Πρωθυπουργία, μπορεί να βάλει "υποθήκες" εις βάρος του ελληνικού λαού.
Γνωρίζει και ο ίδιος ότι μπορεί να το κάνει και θα δούμε παρακάτω τον λόγο, που είναι σίγουρο ότι το έχει ήδη κάνει. Αρκεί ν' αποδείξει κάποιος ότι ελέγχεται από τα ίδια παράκεντρα εξουσίας που ελέγχουν και τον Παπανδρέου και είναι βέβαιος ότι μας έχει "πουλήσει" ήδη. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνος.

Ρασοφόροι με off-shore Λιβερίας!

288x250_131186536074Μοναχοί επενδυτές με off-shore εταιρεία στη Λιβερία  και αγορές εκατομμυρίων μετοχών αποδείχθηκαν οι διαχειριστές του ιδρύματος Ορμύλια, το οποίο τιτλοφορείται και ως «Κέντρο Παναγία η Φιλανθρωπινή» που υπάγεται στο αγιορείτικο μοναστήρι Σίμωνος Πέτρας, κάνοντας μάλιστα μπίζνες την ίδια περίπου εποχή που έκανε και η Μονή Βατοπεδίου, όταν δανειζόταν από ιδιωτική τράπεζα για να αγοράσει μετοχές της ίδιας τράπεζας και για να συμμετάσχει έτσι στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Έφριξαν οι ελεγκτές

Η υπόθεση αυτή, που φαίνεται να έχει στοιχεία με τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σκάνδαλο, αποκαλύφθηκε τυχαία όταν επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών κλήθηκαν από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης για να ελέγξουν τις οικονομικές χρήσεις του ιδρύματος από το 2006 ως και το 2008 προκειμένου να τις κλείσουν, ώστε το ίδρυμα να συνεχίσει απερίσπαστο το… θεάρεστο έργο του.

Μπορεί κάποιος που αρνείται την Ελληνικότητά του να είναι βουλευτής στην Ελλάδα;

  • panaritiΈλενα Παναρίτη: “Δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικάνα”
  • Ποια είναι η Ελενα Παναρίτη;

Όταν κάποιος αρνείται την πατρίδα του, πώς μπορεί να λέει ότι την υπηρετεί; Μήπως μόνο ως μισθοφόρος υπάλληλος; Και αν είναι υπάλληλος, τότε τίνος υπάλληλος είναι;

Η Έλενα Παναρίτη, βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Guardian:

When I observe how many Apple computers are in her office, she replies: «That’s because I’m not Greek, I’m American». Her speech is American-accented and peppered with “darn” and “have a nice day”. When asked to describe how Greece needs to change its economy, her answer revolves around changing its institutions and its structures – in other words, making Greece less Greek. Castigating the bureaucracy, she says: “It’s not a kibbutz, it’s a big country!”

Ελεύθερη Μετάφραση

Οταν παρατηρώ πόσοι υπολογιστές Apple βρίσκονται στο γραφείο της, απαντάει: "Αυτό συμβαίνει επειδή δεν ειμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα". Η ομιλία της είναι με αμερικανική προφορά και διανθισμένη με διάφορες τυπικές εκφράσεις και λέξεις. Οταν τις ζητήθηκε να περιγράψει πως η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει την οικονομία της, η απάντησή της περιστράφηκε γύρω από την αλλαγή των θεσμών και των δομών της - με άλλα λόγια, κάνοντας την Ελλάδα λιγότερο Ελληνική. Στηλιτεύοντας την γραφειοκρατία, λέει: "Δεν είναι ένα κιμπούτς, είναι μια μεγάλη χώρα!".

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ο νέος αγροτο-ιμπεριαλισμός

  • 278x250_131189598217Η «αρπαγή γης» εγκυμονεί προβλήματα επισιτισμού και κοινωνικές αναταραχές
Το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας της Πολιτικής των Τροφίμων διαπιστώνει εδώ και χρόνια μια επικίνδυνη τάση: χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία αγοράζουν εκτάσεις γης σε φτωχές χώρες.
Πρόκειται για μία εξέλιξη που όπως προειδοποιεί ο ΟΗΕ, εάν συνεχιστεί, δεν αλλάζει μόνον τον γεωπολιτικό χάρτη, αλλά μεσοπρόθεσμα οι φτωχές χώρες θα αντιμετωπίσουν σοβαρό επισιτιστικό πρόβλημα, και κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας της Πολιτικής των Τροφίμων (IFPRI) ονομάζει αυτή τη νέα τακτική «αγροτο-ιμπεριαλισμό».

Το πρώτο βήμα, για το χρέος των ΗΠΑ, έγινε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

obamabiden-300x225Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το βαρυσήμαντο νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο αυξάνεται το όριο του χρέους των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 269 ψήφους υπέρ και 161 κατά, δίνοντας ανάσα στην κυβέρνηση του Ομπάμα να προχωρήσει σε σειρά οικονομικών μέτρων που θα οδηγήσουν τη χώρα μακριά από το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, εφόσον φυσικά το εν λόγω νομοσχέδιο υπερψηφιστεί και από τη Γερουσία.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Οι φοροαπαλλαγές του Αντωνάκη

Samaras3Ο δούκας Αντωνάκης, που σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά θα διαδεχθεί τον βαρόνο Γιωργάκη στην ηλιόλουστη αποικία της Νότιας Δανείας, εξασφαλίζει τη δημοφιλία του από το sequel των μεγαλόπνευστων σχεδίων Zappeion I, II, III , κ.λ.π., τα οποία, για να μην μακρηγορώ, συνοψίζονται στις ευκολομνημόνευτες φράσεις : 1) δεν συμπράττουμε στο λάθος και 2) θα μειώσουμε τους φόρους.

Στην εποχή της έξαρσης των ληστοσυμμοριών, δεν αποτελεί έκπληξη που το ανωτέρω σχέδιο βαράει πιένες. Σε ελεύθερη μετάφραση, και με δεδομένη την αρχέγονη φύση του ανθρώπου, να βλέπει και να καταλαβαίνει μόνο αυτό που επιθυμεί να δει και να καταλάβει, ο Αντωνάκης λοιπόν, άμα έρθει η ώρα του, θα καταργήσει το Μνημόνιο, ή για τους λιγότερο φαντασιόπληκτους, θα το σουλουπώσει έτσι ώστε να μοιάζει περισσότερο φιλικό προς τον χρήστη και θα απαλλάξει τους υπηκόους του από τη φοροληστρική συμπεριφορά του προκατόχου του.