Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Σήμερα μίλησε η Λαϊκή Κυριαρχία… Είστε ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Τα νιάτα ενωμένα με τα περήφανα γηρατειά σας έφτυσαν κατάμουτρα, παντού!

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΘΕΣ1ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΗΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ – ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ – ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!!!

Ποιος ΣΥΡΙΖΑ και τρίχες κατσαρές??? Ο λαός της Θεσσαλονίκης ξανά μπροστάρης έδιωξε τους πουλημένους κοπρίτες!!!!

=== Η Θεσσαλονίκη προειδοποίησε, έδωσε ραντεβού στη παραλιακή και κράτησε τον λόγο της. Το χουνέρι που επιφύλαξε σε όσους κοπρίτες θέλησαν να το παίξουν αγέρωχοι μάγκες του γλυκού νερού, σαν τον πορδοπάγκαλο και τον μέθυσο, ήταν αυτό που τους άξιζε και θα το θυμούνται κάθε μέρα μέχρι να σκάσουν και να πλαντάξουν και μας απαλλάξουν από τη πουλημένη παρουσία τους.

Ήρθε η ώρα… να κάνουμε τις ιδέες μας και τις πράξεις μας μαχαίρια

  • P1010094-deschamps-ulysse-tournus2Τόσο καλά ακονισμένα που να ματώνουν ακόμα και τον θεό

Εσύ είσαι έτοιμος; Θα αποδείξει το μικρό ποσοστό του λαού που δεν βρίσκει αποκούμπι σε κόμματα και ιδεολογίες ότι μπορεί να ορθωθεί στις διαφορετικές ημέρες που θα έρθουν; Είναι έτοιμες οι ψυχές μας για το γδάρσιμο των ευαισθησιών από πάνω τους τούτες εδώ τις μέρες που διανύουμε και να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει απέναντι στην ολική καταστροφή που έρχεται; Διότι ακόμη το τέλος δεν έχει έρθει. Άλλο ο ήχος από τα ποδοβολητά στον δρόμο κι άλλο το σπάσιμο της πόρτας του σπιτιού σου που το θεωρείς ακόμη κάστρο απροσπέλαστο. Τον εχθρό δεν μπορείς να τον αποφύγεις όταν έχει χαράξει επί χάρτου την τέλεια επίθεση εναντίον σου. Όταν έχει όλα τα όπλα να σε πολεμήσει.

Παπούλια είσαι η ντροπή της χώρας …Είσαι συνένοχος, είσαι προδότης

Η σημαντικότητα της θέσεως του Προέδρου είναι μεγάλη, γιατί είναι ο μόνος παράγοντας, ο οποίος μπορεί να "σπάσει" τη διαπλοκή της εκτελεστικής εξουσίας με αυτήν της νομοθετικής. Είναι σημαντικός ο ρόλος του, γιατί απλούστατα η υπογραφή τού Προέδρου είναι η "τελευταία" υπογραφή ...Είναι η τελευταία υπογραφή προτού ένα νομοσχέδιο της Βουλής γίνει νόμος του κράτους και επιβληθεί στους Έλληνες.

Αντώναρος: «Είχαμε συμφωνήσει υπό ορισμένους όρους σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας»

antwnaros_533_355

  • Αντώναρος: “Είμαστε έτοιμοι κάθε στιγμή να στηρίξουμε σημαντικούς νόμους και αυτό είναι το ζητούμενο.”

Σε συνέντευξη στη γερμανική ραδιοφωνία ο βουλευτής της ΝΔ Ευ. Αντώναρος μίλησε για τις επιπτώσεις της κρίσης, την αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις αλλά και την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ανακούφιση σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που προβλέπουν για την Ελλάδα το «κούρεμα» του χρέους κατά 50%. Την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλά για μια ευκαιρία που δίνει η κρίση για να αλλάξει η Ελλάδα αρκετές ελληνικές εφημερίδες γράφουν για καταστροφή, για μόνιμη παραμονή της τρόικας στην Αθήνα και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Αντώναρος σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandfunk τονίζει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι πανηγυρισμοί δεν είναι η κατάλληλη αντίδραση. Σαφέστατα οι αποφάσεις προκαλούν μια σχετική ανακούφιση διότι μειώνουν το βάρος του χρέους. Για την σημερινή κρίση αποδίδει ωστόσο την κύρια ευθύνη στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό διότι την τελευταία διετία δεν έχει επιτελεσθεί έργο:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απολύθηκε απο τον λαό

68Χωρίς να έχει αίσθηση, του ποιος είναι και που βρίσκεται ο "βιτρίνας" πρόεδρος της γερμανικής δημοκρατίας, τόλμησε να πάει στην παρέλαση στην Θεσσαλονίκη νομίζοντας πως οι έλληνες έχουν μετατραπεί σε δουλικά φαντάσματα των ένδοξων προγόνων τους..Έκανε όμως φρικτό λάθος, καθώς οι κάτοικοι της....

συμπρωτεύουσας δεν άφησαν να γίνει η παρέλαση ενώ αποκαλούσαν τον Παπουλια "προδότη" σε όλη την διάρκεια της παρουσίας του εκεί…

Ένας εβραίος φυτεμένος στην κεφαλή του ελληνικού συστήματος εξουσίας

498x318Ακολουθεί απόσπασμα από άρθρο που γράφτηκε πριν πολλά χρόνια και… επειδή ως γνωστόν προφήτες μετά Χριστόν δεν υπάρχουν, ρίξτε μια ματιά στην ακόλουθη ανάλυση και κατόπιν διαψεύστε την. Όποιος θέλει μπορεί να επιχειρηματολογήσει περί του αντιθέτου αλλά σε κάθε περίπτωση επιλέξτε ποια κείμενα πρέπει να αξίζουν την προσοχή σας. Ποια κείμενα επαληθεύονται, ποια κείμενα είναι σαν να γράφτηκαν σήμερα, σε ποια κείμενα οι λέξεις γράφονται όπως πρέπει να γράφονται.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Τι καταγωγής είναι ο Γιώργος Παπανδρέου; Έλληνας …θα έλεγε ο ανύποπτος αναγνώστης, Εβραίος …λέει ο γράφων. Η οικογένεια Παπανδρέου είναι μια ιδιόμορφη οικογένεια. Είναι μια ψευδεπίγραφη ελληνική οικογένεια, που "χτίστηκε" πάνω στις επιλογές μιας Εβραίας ζωντοχήρας και του εβραϊκού περιβάλλοντός της. Μιας Εβραίας, που "έκλεψε" το όνομα ενός διάσημου Έλληνα και το μετέτρεψε σε περιουσία - προσόν για το παιδί της. Ένα παιδί, που μεγάλωσε σε ένα κλειστό εβραϊκό περιβάλλον, χωρίς να έχει καμία σχέση με τον μόνο στα χαρτιά πατέρα του. Αυτό το παιδί βοηθήθηκε στην πορεία του από τον σιωνισμό, εξαιτίας του πολύτιμου "προσόντος" του. Του "προσόντος-κλειδί", που άνοιγε την πόρτα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Σαρκοζί: Από τα δάνεια προς την Ελλάδα βγάλαμε 200 εκατ. ευρώ από τους τόκους

sarkozy-avec-kepaΩς «λανθασμένη ιστορικά επιλογή» χαρακτήρισε ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, την ένταξη της Ελλάδος στην ευρωζώνη το 2001, επιχειρώντας να εξηγήσει στους Γάλλους πολίτες για ποιο λόγο τις τελευταίες μέρες … σερνόταν πίσω από τις αποφάσεις της Άγκελα Μέρκελ.

Χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «παράδειγμα προς αποφυγή», ο γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η διάσωσή της ήταν επιβεβλημένη. «Εάν δεν καταλήγαμε σε μια συμφωνία για την Ελλάδα, ο κόσμος θα βυθιζόταν στην καταστροφή», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μια έκρηξη του ευρώ θα προκαλούσε την έκρηξη όλης της ευρωζώνης.

Επιχειρώντας να επανορθώσει το πλήγμα που έχει δεχθεί στο προφίλ του, ο γάλλος πρόεδρος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θέλησε να διασώσει την Ελλάδα. «Δεν μπορώ να φανταστώ μια χώρα 10 εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς χρήματα», σημείωσε.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Σε καθεστώς σκληρής επιτροπείας η Ελλάδα

united-states-of-euroeΣε καθεστώς μόνιμης και σκληρής επιτροπείας εισέρχεται η Ελλάδα, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν όχι μόνο να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα η Τρόικα αλλά και να δεσμευτεί η χώρα με Memorandum of Understanding για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Παρά το γεγονός ότι το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής επιχειρεί να στρογγυλέψει την κατάσταση σημειώνοντας ότι οι μηχανισμοί επίβλεψης της υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, η Ελλάδα υποχρεώνεται σε πολύ πιο αυστηρή εποπτεία από αυτή που ισχύει σήμερα.

Το στίγμα το έδωσε ο η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, δηλώνοντας μετά τη σύνοδο «Θα υπάρξει καθεστώς ενισχυμένου ελέγχου αναφορικά με την εκπλήρωση των ελληνικών υποχρεώσεων. Θα υπάρξει μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα. Θα είναι εφικτό να ελέγχονται τα μέτρα που λαμβάνονται από την Ελλάδα. Νομίζω ότι από το να ταξιδεύει εκεί η τρόικα κάθε τρεις μήνες, είναι καλύτερα να υπάρχει ένα μόνιμο σύστημα εποπτείας»

“Απελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο” η στάση της ΝΔ για τους 180

11-26-thumb-large"Στάση παρατηρητή" επιλεγεί η ΝΔ

"Απελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο", σε αυτό συμπυκνώνεται η στάση της ΝΔ όσον αφορά την έγκριση της συμφωνίας για την διαχείριση του ελληνικού χρέους με αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αν και η λεωφόρος Συγγρού δηλώνει ότι “δεν μπορούμε να πάρουμε θέση όσο οι διαπραγματευσεις είναι σε εξέλιξη, θα τοποθετηθούμε για την συμφωνία όταν θα έχουμε το πλήρες και οριστικό κείμενο” ωστόσο βιάστηκε διά του εκπροσώπου της να δηλώσει ότι “η συμωνία δεν απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία”.

Βαριές κατηγορίες για χρηματιστηριακή απάτη αντιμετωπίζει στέλεχος της Goldman Sachs

e14798a4-29e5-11de-9e56-00144feabdc0Ομοσπονδιακός εισαγγελέας στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγγέλθηκαν έξι κατηγορίες για το αδίκημα της "εσωτερικής καταχρηστικής πληροφόρησης", σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Goldman Sachs και πρώην γενικού διευθυντή του επενδυτικού οίκου McKinsey, του Ρατζάτ Γκούπτα, που έχει εμπλακεί στη κακοδιαχείριση του αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης παντός κινδύνου 'Galleon'. Μία απο τις ανωτέρω έξι κατηγορίες είναι η "συνωμοσία προς τέλεση χρηματιστηριακής απάτης".

Ο κατηγορούμενος Ρατζάτ Γκούπτα παραδόθηκε σήμερα το πρωί στη αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Επαφές με Λαυρεντιάδη ο Ιερώνυμος στο Κατάρ

11--18-thumb-mediumΜαζί με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη βρέθηκε στο Κατάρ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Και οι δύο έφτασαν στην Ντόχα το βράδυ της Κυριακής, διέμειναν στο ξενοδοχείο «Sheraton», όπου διοργανώθηκε διαθρησκειακή συνάντηση, εθεάθησαν να τρώνε μαζί με άλλους στο ίδιο τραπέζι το βράδυ της Δευτέρας, ενώ και οι δύο αναχώρησαν από το Κατάρ την Τρίτη.

Την άφιξη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Κατάρ και τη διαμονή του στο ξενοδοχείο «Sheraton» επιβεβαίωσε στην «Ε» η υποδοχή του ξενοδοχείου και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η σχέση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι ιδιαίτερα στενή.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Το “φαινόμενο” Έλληνες. Οι φονείς των αυτοκρατοριών

gloryΟι Έλληνες είναι μια μοναδική περίπτωση ανάμεσα στους λαούς. Ως λαός μοιάζουν με ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο έχει φάσεις ύφεσης και έξαρσης. Ένα φαινόμενο, που μοιάζει με τη φωτιά. Με τη φωτιά, που είναι απόλυτα ελεγχόμενη μέσα σε ένα λυχνάρι και απόλυτα ανεξέλεγκτη, όταν αρχίζει και καίει τα πάντα στο διάβα της. Αυτό το φαινόμενο, αν δεν ελεγχθεί από το σύστημα εξουσίας εγκαίρως, μπορεί να το καταστρέψει ολοσχερώς.

Mιλάμε για την ιστορική πορεία του φαινομένου μέχρι τις ημέρες μας. Δεν μιλάμε μόνον για τους αρχαίους Έλληνες, τους οποίους οι υπόλοιποι λαοί τους γνωρίζουν. Μιλάμε και για τους σύγχρονους Έλληνες. Μιλάμε και για την "άγνωστη" ιστορία των σύγχρονων Ελλήνων. Μιλάμε για μια ιστορία "ολέθρου" για τις σύγχρονες αυτοκρατορίες. Για μια ιστορία, που με μεγάλη προσοχή προσπαθούν οι σημερινοί ισχυροί να κρύψουν, γιατί δεν τους συμφέρουν οι αποκαλύψεις. Δεν τους συμφέρουν τα "κακά" πρότυπα.

Ούτε οι ίδιοι οι Έλληνες γνωρίζουν τι ακριβώς έχουν κάνει. Δεν γνωρίζουν ότι η συμμετοχή τους στο σημερινό παγκόσμιο κοινωνικό γίγνεσθαι ήταν καθοριστική. Συμμετοχή απολύτως δυσανάλογη του μεγέθους της Ελλάδας. Συμμετοχή μεγαλύτερη από κράτη-γίγαντες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία ή η Ρωσία. Συμμετοχή, που αποτελεί το κρυμμένο "μυστικό" του συστήματος, γιατί, αν αποκαλυφθεί, θα έχουμε ακόμα χειρότερες εξελίξεις. Μόνον στον εικοστό αιώνα οι Έλληνες έχουν νικήσει δύο αυτοκρατορίες και έχουν γίνει η αιτία να καταστραφεί η μεγαλύτερη αυτοκρατορία της σύγχρονης ιστορίας.

Κοροϊδεύουν το λαό με το ιερό θέμα της «Εθνικής Κυριαρχίας».

benaki- papouliasΑπό τη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος έκανε τη γνωστή πρόταση για ψήφιση του νέου καταστρεπτικού για τον ελληνισμό μνημονίου, πετάχτηκαν διάφοροι αυτόκλητοι ερμηνευτές άλα κάρτ του Συντάγματος και δη του άρθρου 28, από τα δύο κόμματα εξουσίας, αλλά και παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ, οι οποίοι άρχισαν να κάνουν πολιτικά «παιχνίδια» με το ιερό θέμα της Εθνικής Κυριαρχίας.

Προκειμένου να αποφύγουν την ψήφιση του νέου εθνοκτόνου μνημονίου, με 180 βουλευτές,....

Le Monde: Η Ελλάδα είναι.. άρρωστη

pseud(z)eus_cΜε τον τίτλο "Έλληνες: γινόμαστε αποικία των Βρυξελλών" η εφημερίδα Le Monde αναφέρεται στη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας εν αναμονή και της ετυμηγορίας της αποψινής Συνόδου Κορυφής.

Όπως σημειώνει ο συντάκτης της εφημερίδας, "Η Ελλάδα είναι άρρωστη. Ο αριθμός όσων πάσχουν από κατάθλιψη αυξάνεται, ο αριθμός των αυτοκτονιών το ίδιο, αν και η χώρα για χρόνια μπορούσε να δηλώνει υπερήφανη ότι ήταν ουραγός της Ευρώπης όσον αφορά αυτά τα ποσοστά".

Στάση πληρωμών κήρυξε το ΠΑΣΟΚ!

10687Λόγω καθυστέρησης εκταμίευσης της 6ης δόσης...

Την κατανόηση των υπαλλήλων του ΠΑΣΟΚ ζητά ο γενικός γραμματέας του κόμματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος για το γεγονός ότι η μισθοδοσία του μηνός Οκτωβρίου θα καθυστερήσει τουλάχιστον 15 μέρες. Αιτία η καθυστέρηση στην εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου από την τρόικα!

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Στο εδώλιο ο πρόεδρος της Αργεντινής που έφυγε με ελικόπτερο

Ντε Λα ΡουάΟ πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο Ντε Λα Ρούα, πρόκειται να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 22 Νοεμβρίου με την κατηγορία της διαφθοράς. Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει την εγκατάλειψη του προεδρικού μεγάρου με ελικόπτερο, όταν χρεοκόπησε η χώρα το 2001. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Τα κεντρικά σημεία της οικονομικής κρίσης στην Αργεντινή ήταν: η ισχυρότατη ύφεση, η οποία έπληξε τη χώρα το χρονικό διάστημα 1998-1999 και η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το 2001-2002, η οποία ουσιαστικά ήταν το φυσικό επακόλουθο της ύφεσης. Η ύφεση το 1999 βρισκόταν στο ύψος του -4%, η οποία κατέληξε σε στασιμότητα το 2000, παρά τα τεράστια δάνεια εκ μέρους του ΔΝΤ και των ιδιωτικών τραπεζών.

Διευθυντής της Siemens φυλακίστηκε στην Αργεντινή

  • le_parcΣυνέλαβαν έναν πρώην Διευθυντή της Siemens για μίζες εκατομμυρίων για την έκδοση των Εθνικών Ταυτοτήτων (DNI)

  • O Carlos Sergi, διευθυντής της εταιρείας, που κατηγορείται για δωροδοκία των κυβερνήσεων του Μένεμ και De la Rúa, συνελήφθη στο σπίτι του στο πολυτελές Le Parc Towers

Ο Carlos Sergi, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της θυγατρικής της Siemens στην Αργεντινή και ύποπτος για την οργάνωση της “χρηματοοικονομικού σχεδίου” των δωροδοκιών εκατομμυρίων δολαρίων για το σκάνδαλο των Ταυτοτήτων πριν από μια δεκαετία, συνελήφθη σήμερα με Δικαστική εντολή στο πολυτελές Le Parc Towers στην περιοχή Barrio Parque.

Το Βατικανό μόλις δημοσίευσε έκθεση προτείνοντας Παγκόσμια Κυβέρνηση για έξοδο απ' την κρίση

j1juZSDQPgUonU54pnffΜπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι απολύτως αληθινό: Σε έκθεση για την κρίση, τις αιτίες δημιουργίας και τον τρόπο αντιμετώπισης της που δημοσίευσε μόλις το Βατικανό, αναφέρεται πως χρειαζόμαστε μία παγκόσμια αρχή και μία παγκόσμια τάξη προκειμένου να βγούμε από την οικονομική κρίση – Η έκθεση που μπορείτε να βρείτε εδώ, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ένα σχέδιο για τη σταδιακή δημιουργία μίας υπερεθνικής αρχής, ενώ σημειώνει πως η παγκοσμιοποίηση, αν και θεωρείται πως είναι κάτι αρνητικό, στην πραγματικότητα ενώνει τους ανθρώπους και προφανώς αποτελεί θέλημα .. Θεού.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Απλές λύσεις για άμεση έξοδο από την κρίση

s-greek-lightΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Μέσα σε λίγες ημέρες μπορεί να σωθεί η Ελλάδα.

Αρκεί να ξυπνήσουν οι Έλληνες και να δουν τι συμβαίνει.

Στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας της η Ελλάδα έχει γεμίσει άπειρες σελίδες με τις περιπέτειές της. Μεγάλες, ένδοξες και περίεργες περιπέτειες, οι οποίες ήταν τόσο εντυπωσιακές, που έγιναν ανάγνωσμα όχι μόνον για τους Έλληνες, αλλά για όλους τους λαούς του κόσμου. Θα υπέθετε κάποιος ότι σε αυτήν τη μακραίωνη πορεία η Ελλάδα θα τα είχε "δει" και θα τα είχε αντιμετωπίσει όλα. Θα έλεγε κάποιος ότι θα μπορούσαμε, λόγω ιστορικής εμπειρίας, να επιβιώσουμε ως λαός στον αυτόματο "πιλότο". Θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε με ένα απλό "λυσάρι" έτοιμων λύσεων. Λογικό είναι αυτό. Η Ελλάδα έχει "δει" έξω από την "πόρτα" της τους πάντες. Έχει "δει" τις πιο ακραίες συμπεριφορές απέναντί της.

…Έχει "δει" τους πιο βάρβαρους και αιμοδιψείς ιμπεριαλιστές να της επιτίθενται με άπειρο μίσος και άπειρη δίψα για το "αίμα" και τη "σάρκα" της …Έχει "δει" τους πιο χαρισματικούς ιμπεριαλιστές της ανθρώπινης ιστορίας να της "επιτίθενται" με "αγάπη" και "θαυμασμό", έχοντας ως στόχο να την "καταπιούν", προκειμένου να "απογειώσουν" τις αυτοκρατορίες τους. Μικροί ή μεγάλοι, διάσημοι ή άσημοι, έμπειροι ή άπειροι του ιμπεριαλισμού, οι πάντες τής έχουν επιτεθεί και από τους πάντες έχει γλιτώσει — αν αναλογιστεί κάποιος τη σημερινή της ελευθερία.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Αποκρατικοποιήσεις: Η λίστα των συμβούλων της προδοσίας

  • fire_eyeΤην επόμενη εβδομάδα ο διαγωνισμός για αποκρατικοποίηση των κρατικών λαχείων

Ο κατάλογος των συμβούλων

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής τη λίστα των συμβούλων για 13 προγράμματα αποκρατικοποιήσεων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, τα οποία θα «τρέξουν» φέτος και το 2012.

Η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με ημερομηνία υπογραφής 15 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει τους παρακάτω συμβούλους αποκρατικοποίησης ανά περίπτωση:

Η Έκθεση βόμβα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

arch2030logoTo XrimaNews.gr και το SOFOKLEOUS10.GR παρουσιάζουν την έκθεση βόμβα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που δόθηκε στους Ευρωπαϊους ΥΠΟΙΚ την Παρασκευή. Έχει γίνει μετάφραση των σημαντικότερων σημείων της έκθεσης τα οποία παραθέτονται στη συνέχεια.

Ελλάδα: ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους 21 Οκτ. 2011

Από την τέταρτη αναθεώρηση η κατάσταση στην Ελλάδα έχει πάρει μια στροφή προς το χειρότερο και αντί η οικονομία να προσαρμόζεται μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας χάρη σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η προσαρμογή γίνεται μέσω της ύφεσης και της μείωσης των μισθών…

Επάγγελμα... Αριστερός

b-alavanosΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Ελληνική επαγγελματική Αριστερά

Η ελληνική Αριστερά είναι η μεγαλύτερη απάτη στην ελληνική ιστορία.

...Γνήσιο έργο των πιο μεγάλων απατεώνων της ελληνικής κοινωνίας.

...Ο πολιτικός βόθρος της χώρας.

Έχει αναρωτηθεί κάποιος για το τι σχέση μπορεί να έχουν οι δωσίλογοι της Κατοχής με τον κοινό υπόκοσμο της μεταπολεμικής περιόδου; Τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους αυτές οι διαφορετικές "κοινότητες" ανθρώπων; Στην πραγματικότητα αυτές οι "κοινότητες" είναι οι "ντουλάπες" με τους "σκελετούς" για τη Δεξιά και την Αριστερά αντίστοιχα …Οι μυστικές δεξαμενές άντλησης ανθρώπινου δυναμικού. Απλά πράγματα. Ό,τι είναι ο φασισμός και η αυθαιρεσία για τη Δεξιά, είναι η απάτη και η πονηριά για την Αριστερά …Τα μέσα, για να επιτύχει τους στόχους της …Το "οξυγόνο", για να συντηρείται στη ζωή.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ – Παπανδρέου – Μπακατσέλος – Λαυρεντιάδης – Κόκκαλης – Εργολάβοι – Εβραίοι

OMEGA-BANK-PROTON-1-540x370Ο συγγραφεύ… φεύ, οικογενειακών μυθιστορημάτων και πρωθυπουργικός αδελφός Νίκος Παπανδρέου, ο μεγαλοεπιχειρηματίας Νικόλαος Μπακατσέλος και πεθερός του υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κομπιναδόρος τραπεζικών εργασιών Λαυρεντιάδης, ο Δημήτριος Κλώνης κορυφαίος άνθρωπος του Κόκκαλη, ο Εβραίος Χασδάϊ Καπόν (νυν αντιδήμαρχος του Μπουτάρ πασά Θεσσαλονίκης), ο Αλέξανδρος Κασιώτης της ΕΛΓΕΚΑ και πολλές στελεχάρες εργολαβικών επιχειρήσεων δημοσίων έργων, συμμετείχαν στα διοικητικά συμβούλια της περιβόητης OMEGA BANK, η οποία ως γνωστόν υπήρξε πρόδρομος της PROTON BANK.

=== Επειδή έχει καταργηθεί, παιδεύτηκα αρκετά και τώρα καμαρώνω. Ίσως βγάλω και λίγο συμπλήρωμα. Για όσους δεν έχουν διαβάσει τις προηγούμενες αναρτήσεις με τη κομπίνες, τις οποίες τώρα ο Παπανδρέου με τον Μπενιζέλο πάνε να κουκουλώσουν δια της γνωστής οδού, ας κάνουν τον κόπο να αναζητήσουν στο ιστολόγιό μου αυτές τις αναρτήσεις, με τις λέξεις Λαυρεντιάδης ή PROTON BANK.

Τον ΓΑΠ πάνε στη Χάγη Ελληνίδες

Τάνια-Μαρία και Όλγα Γεριτσίδου: Δίνουμε νομική κάλυψη, σε ότι και να κάνει ο Ελληνικός λαός, βάση της ενεργοποίησης του 120Σ, το οποίο λέει, ότι το Σύνταγμα καταπατάτε …Άρα, επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και με ΟΠΙΟΔΗΠΟΤΕ τρόπο, αποφασίσουν εκείνοι και μπορέσουνε, να το υπερασπίσουν και να διεκδικήσουν πραγματικά, την αποκατάσταση της Τάξης …Αυτό κάνουμε βασικά, δίνουμε κάλυψη στον Ελληνικό Λαό για να δράσει.

Η Mέρκελ θέλει να γίνει όλη η Ευρώπη... Γερμανία

  • MerkelSarkoziΗ ίδια η κ. Μέρκελ, έχει εμπιστευθεί σε ιδιωτικές συνομιλίες, πως είναι έτοιμη αν χρειαστεί να ξαναγράψει το σύνταγμα της Γερμανίας προκειμένου να επιτρέψει ένα άλμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Αναθεώρηση «uber alles» των συνθήκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία επιθυμεί να ράψει στο ευρώ «γερμανικό κουστούμι» και δείχνει ικανή να φτάσει στα άκρα για να το πετύχει.

Σύμφωνα με τον Economist, η κ. Μέρκελ φαίνεται να έχει ένα όνειρο: να ξαναφτιάξει τη ζώνη του ευρώ «κατ' εικόναν» της Γερμανίας, με αυστηρούς κανόνες, περιορισμένες δημόσιες δαπάνες και νομική εξουσία να παρεμβαίνει στις εθνικές πολιτικές των χωρών, όταν αυτές... παραστρατούν.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Al Jazeera: Βίντεο με τον Καντάφι νεκρό

Guardian: Τέλος εποχής – Επιβεβαιώθηκε και επίσημα ο θάνατός του Καντάφι

gurdian

O Guardian δημοσίευσε την πρώτη φώτο απ' τη σύλληψη του αιμόφυρτου και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, νεκρού, Καντάφι. Το ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι αεροπλάνα του χτύπησαν αυτοκινητοπομπή που εγκατέλειπε τη Σύρτη μετά την κατάληψή της από τους αντικαθεστωτικούς!! Το πιθανότερο λοιπόν είναι να τραυματίστηκε σοβαρά και να έπεσε στα χέρια των αντικαθεστωτικών που λένε ότι ξεψύχησε καθώς τον πήγαιναν στη Μισουράτα.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Reuters: Νέα μορφή “αποικιοκρατίας” ξένων τεχνοκρατών στην Ελλάδα

  • Gap Sam FightΧρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά που να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων” αναφέρει ο αξιωματούχος συμπληρώνοντας πως το σχέδιο “πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά, ας το ονομάσουμε τεχνική βοήθεια.. ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε”.
  • Είναι θέμα εξουσίας” παραδέχεται ο αξιωματούχος και συμπληρώνει: “Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό”.

Ευρεία υποστήριξη αποκτά η πρόταση να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία ακόμα και με περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, σύμφωνα με το Reuters, που μάλιστα κάνει λόγο για νέα μορφή αποικιοκρατίας.

Βάσει της πρότασης, η προς το παρόν ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν, που βρίσκεται στην Αθήνα υπό τον κ. Horst Reichenbach θα στηριχθεί με εκατοντάδες τεχνοκράτες που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα αποκτήσει ορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες και θα έχει τον τελικό λόγο σε διάφορους τομείς όπως επί παραδείγματι στις αποκρατικοποιήσεις.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

“Σχέδιο Καλλικράτης”: Δήμαρχος της Θράκης μιλάει για "ανεξάρτητη Θράκη"!!!

  • dim_alexΑν την δείτε στο χάρτη πως είναι η Θράκη, θα δείτε ότι είναι ολοκληρωμένη μονάδα(;!!!) ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία(;!!!), και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία
  • η Θράκη βρίσκεται ταυτόχρονα ανάμεσα σε δύο χώρες
  • η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος
  • εμείς εδώ στην Θράκη θα αρχίσουμε να βλέπουμε πραγματικά ως μόνη οντότητα και δυναμική ανάπτυξης μόνη τη Θράκη και μόνο τους Θρακιώτες και αυτό θα είναι πάρα πολύ κακό και γενικότερα για την Ελλάδα

Το ότι η Θράκη έχει γίνει στόχος της Άγκυρας, είναι γνωστό ακόμη και στους πιο ανίδεους. Το ότι η Θράκη απειλείται με Κοσοβοποίηση μέσω του Καλλικράτη και προσφάτως μέσω της έκκλησης του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιαννακίδη να ορισθεί ως «ειδική ζώνη» για να έρθουν γερμανικές «επενδύσεις», είναι επίσης γνωστό.

Σε ύφεση η γερμανική οικονομία

Μόνο ένα τρίμηνο θα κρατήσει η ύφεση στην γερμανική οικονομία εκτιμούν κορυφαία think tank της χώρας. Υποστηρίζουν, όπως μεταδίδει η Handelsblatt, ότι το τέταρτο τρίμηνο το ΑΕΠ της ισχυρότερης δύναμης της Ευρώπης θα συρρικνωθεί. Αυτό, όμως, θα κρατήσει μόνο για ένα τρίμηνο.

Από τις αρχές του 2012 η Γερμανία θα περάσει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Το ύποπτο παρελθόν του Βενιζέλου …πράξεις προδοσίας!

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Τούρκογλου ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος "σκέφτηκε" τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που οδήγησε στην έκρηξη της διαφθοράς, που ξεκίνησε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ίδιος Τούρκογλου ήταν ο Υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος διαχειρίστηκε τη διαφθορά και τη σπατάλη των ίδιων των Αγώνων. Ο ίδιος ήταν αυτός, ο οποίος εξασφάλισε τα συμφέροντα της Διαπλοκής στην Ελλάδα με τον νόμο περί βασικού μετόχου. Όπου η διαφθορά, το παρακράτος και οι ξένοι ιμπεριαλιστές ήθελαν ένα γαϊδούρι, για να "φορτωθεί" πάνω του το βαρύ "φορτίο" της αθλιότητας, γνώριζαν πού θα το έβρισκαν.

Τούρκογλου...

...ο "Μπάτλερ" της τελευταίας στιγμής.

Ο —σύμφωνα με τους Αμερικανούς— γεννημένος ως Τούρκογλου, Βαγγέλης Βενιζέλος, είναι μια πραγματικά ξεχωριστή περίπτωση. Αν δεν γνωρίζει κάποιος το παρελθόν του, δεν μπορεί να εξηγήσει το παρόν του. Αν δεν γνωρίζει κάποιος την ιστορία του, δεν μπορεί να εκτιμήσει το ποιόν του και άρα να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Γιατί; Γιατί όλα του τα χαρακτηριστικά είναι επίκτητα. Δεν γεννήθηκε όπως φαίνεται τώρα. Έγινε τέτοιος από τις επιλογές του. Πήρε ακραία μορφή, γιατί ήταν ακραίες και οι αποφάσεις του. Μιλάμε για πολύ λεπτές έννοιες, οι οποίες όμως συμβάλουν σε "μεγαλειώδη" αποτελέσματα.

Ισχυρό το πλήγμα του ΕΔΑΔ στον Soros

soros-1Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ότι τα γαλλικά δικαστήρια δεν παραβίασαν τους ευρωπαϊκούς νόμους με την καταδίκη του, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros.

Πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε, με τέσσερις ψήφους υπέρ έναντι τριών κατά, ότι ευσταθεί η απόφαση γαλλικού δικαστηρίου για καταδίκη του Soros για insider trading εις βάρος της Societe Generale το 1988. Σύμφωνα με την απόφαση, "δεν έχει παραβιαστεί στην προκειμένη περίπτωση το άρθρο 7 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα".

Λουκέτα στη γερμανική Media Markt

ΜΕΡΚΕΛ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗΚλείνει μαγαζιά και διώχνει κόσμο η Media Markt

Μπορεί να ήρθαν την Πέμπτη και την Παρασκευή 70 Γερμανοί επιχειρηματίες για να διερευνήσουν την προοπτική συνεργασίας και επενδύσεων στην Ελλάδα, όμως μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αυτή της Media Markt, φαίνεται να περνά δύσκολες ώρες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες ώρες επίκειται ανακοίνωση κλεισίματος δύο πολυκαταστημάτων της πολυεθνικής. Το πρώτο είναι το πολυκατάστημα με το οποίο πραγματοποίησε εγκαίνια στην Ελλάδα στο Παλαιό Φάληρο και το δεύτερο στην Πυκαία Θεσσαλονίκης το οποίο είναι μια από τις πιο πρόσφατες επενδύσεις της.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Του προδότη η μάνα έκλαψε…

agalma-aggelos-kolashΕίμαστε ένας λαός με διακυμάνσεις στην ιστορία του…..

Είμαστε ένας λαός που υπάρχει χιλιετίες…..

Αλλά εξελισσόμαστε σε  μια γενιά αχρήστων…..

Μια γενιά που δεν μπορεί απλά μια μέρα να συνεννοηθεί για να διώξει όλα αυτά τα προδοτικά σκουπιδαριά  που ήρθαν να μας αποτελειώσουν…..

Τους ξένους που θέλουν την Εθνική μας κυριαρχία….

Τον Jeffry και τα δοσίλογα τσογλανάκια του που την παραχωρούν χωρίς τύψεις…

Στάση πληρωμών στη ΝΔ

Untitled-1ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Σε "ανεξέλεγκτη χρεοκοπία" έχει οδηγηθεί ήδη η Συγγρού, ενώ ακολουθούν και οι άλλοι

Ο πρώτος δημόσιος οργανισμός, που έχει -εδώ και καιρό- προχωρήσει σε μια ιδιότυπη στάση πληρωμών δεν είναι κάποια ΔΕΚΟ ή κάποιος άλλος φορέας. Πρόκειται για τη ΝΔ, η οποία απασχολεί περίπου 250 υπαλλήλους, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα παραμένουν απλήρωτοι. Το συνολικό χρέος του κόμματος φτάνει τα 130 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων "έρχεται" από το παρελθόν. Από την περίοδο ουσιαστικά των εκλογών του 1993.

Οι προκάτοχοι του κ. Σαμαρά δεν κατόρθωσαν να λύσουν το πρόβλημα, και κατέφυγαν στην πάγια μέθοδο του δανεισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ έχει ήδη λάβει κρατικές επιχορηγήσεις μέχρι και το 2015, ενώ τα δάνεια σε τράπεζες δεν είναι αμελητέα. Ο Μ. Εβερτ έμεινε μόλις τέσσερα χρόνια στο "τιμόνι", ενώ ο κ. Κ. Καραμανλής, παρά το ότι ήταν ο μακροβιότερος και είχε τον χρόνο να μειώσει -αν μην τι άλλο- το έλλειμμα, εν τούτοις δεν φαίνεται να ασχολήθηκε ιδιαίτερα... Οι συνεργάτες τους, τότε που "λεφτά υπήρχαν" , κάλυπταν τις ανάγκες μέσω του δανεισμού και μέσω της προ-είσπραξης κρατικών επιχορηγήσεων μελλοντικών ετών.

Σήμερα, στο μοντέρνο (και σίγουρα πιο ακριβό από το νεοκλασικό της οδού Ρηγίλλης) κτίριο της λεωφόρου Συγγρού, όπου σχετικά πρόσφατα μετ-εγκαταστάθηκε η κεντρική διοίκηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οικονομικά προβλήματα είναι πλέον πολλά και μεγάλα και αφορούν αυτή καθαυτή τη λειτουργία του κόμματος.

Ρέσλερ: Ξεχάστε τις γερμανικές αποζημιώσεις και «Αθωώστε» τη Siemens!!!

  • SAMARAS RESLERΞεχάστε τις αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των Ναζί
  • «Αθωώστε» τη Siemens για να σας φέρουμε επενδύσεις
  • Θα δημιουργήσουμε Ζώνες-προτεκτοράτα
  • Σαμαράς: Κοινή η γλώσσα της ανάπτυξης με Ρέσλερ
  • Το βλακώδες "μυαλό" της Γερμανίας

Ξεχάστε τις αποζημιώσεις και δουλέψτε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ρέσλερ κάλεσε τους Έλληνες να ξεχάσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις και να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Ο Ρέσλερ χαρακτήρισε  «πρόσκομμα» τις αποζημιώσεις που διεκδικούν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες από την γερμανική κυβέρνηση για τις θηριωδίες των Ναζί.

Γερμανοί νομοθέτες στα ελληνικά Υπουργεία

nazi1Από τους εμπειρογνώμονες του Βερολίνου θα περνούν όλα τα νομοσχέδια

Ομάδες κρούσης που θα συνεργάζονται με την τρόικα και ειδικότερα με την "task force", του Γερμανού απεσταλμένου της Κομισιόν Χορστ Ράιχενμπαχ, εγκαθίστανται στα ελληνικά υπουργεία... πλέον και με τον νόμο.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το "Εθνος της Κυριακής", με νομοσχέδιο για τη βελτίωση της ρυθμιστικής διακυβέρνησης, που έρχεται σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή, ιδρύεται σε κάθε υπουργείο μονάδα κατά της πολυνομίας, με στόχο να αναμορφώσει τη νομοθεσία, να καταργήσει ρυθμίσεις και να διευκολύνει με διαδικασίες-εξπρές την πραγματοποίηση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Οι ομάδες αυτές θα συστήσουν τα "Γραφεία καλής νομοθέτησης", τα οποία φυσικά θα αποτελούνται από Ελληνες δημοσίους υπαλλήλους, με τη διαφορά ότι την "υψηλή επιστασία" θα την έχουν Γερμανοί εμπειρογνώμονες. Τα γραφεία θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, και θα προετοιμάζουν τα νομοσχέδια του "νέου μνημονίου", της νέας δανειακής Σύμβασης. Γι' αυτό κι ανάμεσα στις αρμοδιότητές τους είναι η εκτίμηση επιπτώσεων Διεθνών Συμβάσεων, Συμφωνιών και παγκοσμίως δεσμευτικών κειμένων.

“Γερμανία”... το χαϊβάνι της Ευρώπης

s-german-idiot-focusΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Κάποιοι στο Βερολίνο συνεχίζουν τον... «Τριακονταετή Πόλεμο».

Θρησκευτικός είναι ο πόλεμος εναντίον των PIIGS της Μεσογείου.

Σε μερικά χρόνια θα έχουν εξαφανιστεί από την Ευρώπη έννοιες όπως «Γερμανία» ή «Γερμανοί».

Το να ισχυριστεί κάποιος στη σημερινή εποχή ότι κάποιο κράτος ή κάποιος λαός μπορεί να "εξαφανιστεί" από το "πρόσωπο" της Γης, αυτό είναι κάτι, το οποίο είναι παντελώς ξένο με την επικρατούσα πλέον λογική. Στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα αυτό μπορεί και να γινόταν κάτω από τα "λεπίδια" των σφαγέων. Σήμερα, είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο; Βεβαίως και μπορεί να γίνει. Αυτό, το οποίο ισχυριζόμαστε, πιθανόν στο πρώτο άκουσμά του να φαίνεται παράξενο, αλλά δεν είναι και τόσο απίθανο ως ενδεχόμενο να συμβεί, αν κάποιος σκεφτεί τα δεδομένα πάνω σε μια βάση λογικής, η οποία περιλαμβάνει όλες τις ιδιομορφίες του κόσμου στον οποίο ζούμε σήμερα.

Ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, όπου ο "χρόνος", ως φυσικό μέγεθος, έχει αναπτύξει τεράστιες "ταχύτητες" και η έννοια του "χώρου" έχει ελαχιστοποιήσει την "επιφάνειά" της. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εξελίξεις, οι οποίες αφορούν τόσο την ανθρωπότητα ως σύνολο όσο και τους λαούς της ως υποσύνολα, διαδραματίζονται με τέτοιες ταχύτητες και εκτείνονται σε τόσο μεγάλες γεωγραφικές επιφάνειες, που απαιτούνται λίγες ημέρες για να γίνουν αυτά, τα οποία κάποτε απαιτούσαν αιώνες.

Βασιλιάδες των ελλειμμάτων οι κομματικοί οργανισμοί

βουλη μουτζες[1] ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ

Πρόκειται για χρεοκοπημένες επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται γενναία από τον προϋ­πολογισμό

Σε... βασιλιάδες των ελλειμμάτων αναδεικνύονται τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, καθώς την ίδια ώρα που κονταροχτυπιούνται στην εσωτερική πολιτική σκηνή για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, καταφεύγουν στις τράπεζες προς αναζήτηση δανείων, προκειμένου να κλείσουν τις "τρύπες" των μεγάλων ελλειμμάτων που εμφανίζουν, βάζοντας ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ποιες τράπεζες έχουν πρόβλημα λόγω του κουρέματος του χρέους

akermanΤο κούρεμα (haircut) του ελληνικού χρέους είναι στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών. Πόσο εφικτό είναι όμως αυτό χωρίς δραματικές συνέπειες για τον τραπεζικό κλάδο;

Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα διαδραστικό γράφημα στο οποίο μπορείτε να θέσετε τoν στόχο λόγου κεφαλαίου και το ποσοστό κουρέματος των προβληματικών χωρών (PIIGS) και να δείτε πόσες και ποιες τράπεζες αποτυγχάνουν το stress test καθώς επίσης και το ποσό σε δις που απαιτείται για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ας πούμε ότι μόνο η Ελλάδα υφίσταται κούρεμα (σενάριο απίθανο γιατί αν συμβεί στην Ελλάδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επεκταθεί και σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωζώνης) και ας υποθέσουμε ότι είναι της τάξης μονάχα του 30%.

Πόσες τράπεζες αποτυγχάνουν τότε στο stress test; Για μαντέψτε; 46! Ναι, 46 ευρωπαϊκές τράπεζες δεν περνάνε το test. Όσον αφορά τις ελληνικές έχουμε και λέμε: Eurobank, ATE, ETE, Πειραιώς, ΤΤ, Marfin, Alpha Bank, με λίγα λόγια όλες οι μεγάλες τράπεζες της χώρας μας. Το ωραίο όμως έρχεται πιο κάτω.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η Παγκόσμια Οικονομία καταρρέει… Το “μπαμ” Γιώργο έρχεται, ετοιμάσου!

  • Dexia-Belgium’s-largest-bank-by-assets-4Η Ιταλία και η Ισπανία συνεχίζουν να είναι εκτός αγορών και δεν θα αλλάξει τίποτα σε αυτό.
  • Στη λίστα προστίθεται το Βέλγιο όπως είπαμε παραπάνω και σύντομα θα προστεθεί και η Γαλλία, καθώς τα προβλήματα στις γαλλικές τράπεζες είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε δεν θα αφήσουν ανέγγιχτους τους Ολλανδούς και τους Γερμανούς που βασίζουν τις οικονομίες τους στο εμπόριο με τις “προβληματικές” χώρες.
  • Με λίγα λόγια η ευρωζώνη πολύ σύντομα θα πρέπει να παραδεχθεί πως οι αγορές είναι μια παπάρα και μισή αν θέλει να επιβιώσει. Κι αν δεν το κάνει ως σύνολο, θα το κάνουν οι διάφορες χώρες ξεχωριστά. Διότι τόσο ο Μπερλουσκόνι, όσο και ο Θαπατέρο -και σίγουρα και ο Σαρκοζί- δεν φαίνονται καθόλου διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τον δρόμο του ΓρΑΠ. Και οι κινήσεις τους μέχρι στιγμής αυτό δείχνουν.

Οι εξελίξεις επί τροχάδην

Γνωρίζω πως όλα αυτά μπορεί να σας πέσουν λίγο δυσκολοχώνευτα και είναι λίγο πυκνά και άκομψα γραμμένα για όποιον δεν έχει παρακολουθήσει τα προηγούμενα επεισόδια, αλλά κάντε λίγη υπομονή, ανεχθείτε με και ανατρέξτε σε κάτι προηγούμενο όταν δυσκολεύεστε. Κάθε μία από αυτές τις ειδήσεις θα άξιζε να γίνει μεγάλο θέμα, αλλά επειδή πέφτουν όλες μαζί και επειδή λίγο πολύ κινούνται στα ίδια μοτίβα που κινούνται τα πράγματα τον τελευταίο καιρό είπα να τα μπλέξω. Άρα εδώ θα βρείτε πολλές πραγματικές ειδήσεις, απλά θα ζαλιστείτε λίγο να τις χωνέψετε (σειρά σας γιατί εγώ ζαλίζομαι μέρες τώρα).

BILD: Οι Έλληνες μας μισούν!

bild “Το συγκεκριμένο φωτομοντάζ χρησιμοποιούν οι Έλληνες για να διαμαρτυρηθούν έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα ο Philipp Rösler, οι Έλληνες φρόντισαν να δείξουν την ενόχλησή τους προς τη χώρα μας χρησιμοποιώντας πανό με το συγκεκριμένο φωντομοντάζ” γράφει η πρώτη παράγραφος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας BILD που απορεί για ποιο λόγο οι Έλληνες δεν συμπαθούν τους Γερμανούς.

Και συνεχίζει:

“Το τηλεοπτικό κανάλι MEGA σε πρωϊνή του εκπομπή είπε για ποιους μιλάμε; Για τους Γερμανούς; Αυτοί με τους Ιάπωνες ξεκίνησαν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Fed: Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία

  • mpernaki "Για το λόγο αυτό είναι κεφαλαιώδους σημασίας οι Ευρωπαίοι να συνεχίσουν στο δρόμο που έχουν χαράξει και ο οποίος συνίσταται στην προσπάθεια ρύθμισης του προβλήματος" της Ελλάδας και της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) Μπεν Μπερνάνκι, προειδοποίησε για τις πιθανές συνέπειες που θα είχε μια στάση πληρωμών της Ελλάδας στην οικονομία των ΗΠΑ, μολονότι, όπως διευκρίνισε, η έκθεση των αμερικανικών τραπεζών είναι "ελάχιστη".

"Η άμεση έκθεση των τραπεζών μας στην Ελλάδα είναι ελάχιστη", είπε ο Μπερνάνκι μιλώντας στη μικτή οικονομική επιτροπή του Κογκρέσου.

Γερμανία: Ξεκινούν έρευνες για εκατοντάδες εγκλήματα Ναζί

nazi-research Εκατοντάδες αδρανείς έρευνες για φύλακες πρώην ναζιστικών στρατοπέδων και άλλων, που ενδέχεται να κατηγορηθούν για εγκλήματα πολέμου αναμένεται να ανοίξουν εκ νέου στο πλαίσιο νέων στοιχείων, μετά την υπόθεση του Τζον Ντέμιανουκ, σύμφωνα με το Associated Press.

Δεδομένης της προχωρημένης ηλικίας όλων των υπόπτων – καθώς ο νεότερος είναι 80 ετών- ο επικεφαλής των Γερμανών εισαγγελέων για την έρευνα ναζιστικών εγκλημάτων πολέμου, δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι οι Αρχές δεν θα περιμένουν καν να τελειώσει η δίκη του Ντέμιανουκ.

"Δεν θέλουμε να περιμένουμε , επομένως έχουμε ήδη ξεκινήσει τις έρευνές μας," δήλωσε ο εισαγγελέας Κουρτ Σριμ.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Συγκατοίκηση Γιώργου Παπανδρέου και Βενιζέλου

s-papandreou-venizelosΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτήν την παράδοξη «συγκατοίκηση»;

Γιατί η Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος;

Γιατί φοβούνται οι «μεγάλοι» μια τόσο «μικρή» οικονομία;

Πώς πρέπει να αντιδράσαι ο ελληνικός λαός;

Υπάρχει ελπίδα;

Αυτό, το οποίο κινδυνεύουν να πάθουν οι ιμπεριαλιστές στην Ελλάδα, είναι πρωτοφανές.
Σχεδίασαν το τέλειο έγκλημα και κινδυνεύουν να αποτύχουν παταγωδώς, επειδή έδωσαν τον ρόλο του "δολοφόνου" στον απόλυτα ηλίθιο άνθρωπο. Δεν σκέφτηκαν αυτό, που πρέπει πάντα να σκέφτεται ένας άνθρωπος, όταν κάνει κάποιους σχεδιασμούς, οι οποίοι απαιτούν κάποιες στοιχειώδεις ικανότητες, προκειμένου να μπορέσουν να εφαρμοστούν ...Δεν σκέφτηκαν ότι δεν αρκεί πάντα να θέλει κάποιος να γίνει προδότης ...Πρέπει να μπορεί και να προδώσει.

Συνενοχή ανόητων ανθρώπων σε ένα καταστροφικό σπιράλ

  • Το γερμανικό μοντέλο καταστρέφει την Ευρώπη

papandreou-merkelΤο γερμανικό μοντέλο αποτέλεσε πρότυπο (και ακόμη αποτελεί για μερικούς) ανάπτυξης. Είναι όμως έτσι;

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Vicenç Navarro διαβάζουμε χαρακτηριστικά:

"Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας βυθίστηκε σύμφωνα με τα δεδομένα του τελευταίου τριμήνου (Q2 2011), η οικονομία είναι πλέον στάσιμη, και αντίθετα με τις προβλέψεις της κυβέρνησης Μέρκελ, σας διαβεβαιώ ότι θα παραμείνει έτσι για αρκετό χρόνο".

Δεδομένου του ότι το μεγαλύτερο μέρος των χωρών στις οποίες εξάγει η Γερμανία είναι χώρες της Ευρωζώνης και δεδομένου ότι σε πολλές από αυτές επιβάλλεται τώρα αυστηρή λιτότητα, αυτομάτως χάνει μεγάλο μέρος εν δυνάμει πελατών. Είναι αστείο το ότι είναι η ίδια η Γερμανία που επιβάλλει την λιτότητα πλήττοντας τις εξαγωγές της.

“Καταπέλτης” το πόρισμα Πολυβίου για Χριστόφια, Μάρκο, Παπακώστα

  • Χριστόφιας 14.7.2011 “Oι ευθύνες θα αναληφθούν και θα αποδοθούν» (βίντεο)

Enf3gTqaQ5Σοβαρότατες προσωπικές ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, για το τραγικό συμβάν και τις συνέπειες της έκρηξης στη Ναυτική Βάση ''Ευάγγελος Φλωράκης'', στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011, καταλόγισε σήμερα ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής Πόλυς Πολυβίου, με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της έρευνάς του.

Σε δηλώσεις του στη δημοσιογραφική διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα του Υπουργείου Οικονομικών στη Λευκωσία, ο κ. Πολυβίου, πλαισιούμενος από όλους τους συνεργάτες του στην Επιτροπή και ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων, φωτογράφων, τηλεοπτικών συνεργείων, συγγενών των θυμάτων και των συνηγόρων των, παρουσίασε το πόρισμα περιληπτικώς, καταλήγοντας στο ότι οι τέως Υπουργοί Αμυνας Κώστας Παπακώστας και Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού βαρύνονται ''με πολύ σοβαρές ευθύνες θεσμικές και προσωπικές, η κύρια ευθύνη όμως ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Δημήτρη Χριστόφια), ο οποίος προΐσταται του κράτους και της Κυβέρνησης''.

Δολοφονήθηκε ο γιος του Μεγάλου Μουφτή στη Συρία

  • CFS_Bahnhofsuhr_und_Flagge Ο Σεΐχης Αχμεντ Χασούν, πατέρας του Σάρια, είναι γνωστός υποστηρικτής του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ και σε αρκετές περιπτώσεις έχει επικρίνει τις ειρηνικές, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ο γιος του Μεγάλου Μουφτή της Συρίας σεΐχη Αχμεντ Μπαντρεντίν Χασούν, του ανώτατου σουνίτη μουσουλμάνου ιερωμένου της χώρας, δολοφονήθηκε κοντά στο Πανεπιστήμιο Ιμπλα, μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Τώρα που (ξανά)λαδώθηκε η ΓΣΕΕ από τη Διαμαντοπούλου με 970.000€, θα βρει και τα λεφτά για τα βιβλία;

ladoma….ή θα συνεχιστεί η ξεφτίλα σε βάρος παιδιών και γονιών με τις φωτοτυπίες???, συνεχίζει να αναρωτιέται ο φίλος «ΤΝ»

Η πόρνη η τρόϊκα, που είναι αδιάκοπα μέσα στα υπουργεία και ασκεί τη πραγματική εξουσία, δεν ξέρει τίποτα για τα λαδώματα της ΓΣΕΕ??? Ούτε ξέρουν τίποτα, όταν έλεγε η Διαμαντοπούλου, ότι δεν υπάρχουν λεφτά για βιβλία???

Ποια άλλα υπουργεία έστειλαν ρευστό, το τελευταίο δωδεκάμηνο στη πουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ??? ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!!

Απίστευτη πρόκληση δια χειρός κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία, με υπουργική απόφαση, επιχορηγεί τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ με 970.000 ευρώ.

Η συμμορία ΠΙΣΩ από τον Παπανδρέου

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Τα ονόματα αυτών, που μας οδήγησαν στο σφαγείο του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχει πλέον Γιωργάκης. Εκείνο το κουτορνίθι, που γνωρίζαμε ως γιο της Μαργαρίτας, "πέθανε". O Forest ΓΑμΠ μάς άφησε χρόνους. Σήμερα υπάρχει ένας αδίστακτος Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μας κυβερνά με τον πλέον σκληρό και άδικο τρόπο. Διορισμένος τύραννος από τους ξένους κατακτητές της Ελλάδας. Ένας προδότης, ο οποίος συνειδητά —και προφανώς λαμβάνοντας προμήθεια— ξεπουλάει τη χώρα και το μέλλον των Ελλήνων, για να θησαυρίσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Ο πρώην Γιωργάκης δικαιούται πλέον να ονομάζεται Γιώργος, εφόσον κατόρθωσε και ξεπέρασε ένα ρεκόρ, το οποίο μέχρι τώρα φαινόταν αξεπέραστο.

Είναι πιο ψεύτης και πιο υποταγμένος στα ξένα αφεντικά του ακόμα και από τον παππού του.
Πιο καραγκιόζης από τον ίδιο τον "Γέρο". Τον δοτό πρωθυπουργό των Εγγλέζων. Τον πρωθυπουργό, ο οποίος μας βύθισε στον εμφύλιο. Τον πρωθυπουργό, ο οποίος "ίδρυσε" τις "Μακρόνησους". Τον πρωθυπουργό, ο οποίος έκανε κρυφές συμφωνίες ακόμα και με τον διάβολο, προκειμένου να επιλεγεί από τους Εγγλέζους για τη θέση του πρωθυπουργού. Τον πρωθυπουργό, ο οποίος υπέγραφε κρυφές διαβεβαιώσεις στον Βασιλιά για την επάνοδό του στον θρόνο και την ίδια στιγμή μιλούσε στον κόσμο για "λαοκρατία". Τον μόνο πρωθυπουργό, ο οποίος μοιάζει με τον πρώην Γιωργάκη και νυν Γιώργο.

Η χρυσή δεκαετία της σπατάλης

  • scandala-vouli Πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η κριτική στην κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όταν, έστω σιωπηρά, συναινούν σε μια τέτοια διαχείριση του δημόσιου χρήματος;

Μέσα σε μία δεκαετία ο προϋπολογισμός του Κοινοβουλίου υπερδιπλασιάστηκε, όπως και ο αριθμός των υπαλλήλων. Από τα 97 εκατ. ευρώ το 2000 ξεπέρασε τα 221 εκατ. το 2009. Και τότε, όπως και σήμερα, ο αριθμός των βουλευτών είναι αμετάβλητος.

Οταν συμβαίνουν αυτά στη Βουλή, εύλογα μπορεί να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και τον εκτροχιασμό των δαπανών στη γενική κυβέρνηση και στις ΔΕΚΟ. Η χρονιά που οι δαπάνες αυξήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά ήταν το 2005. Ανέβηκαν κατά 19% και από τα 133 εκατ. ευρώ σκαρφάλωσαν στα 158 εκατ. Η τριετία με τις μεγαλύτερες αυξήσεις είναι μεταξύ 2004 και 2006.